Transferdagboek 31/01: Ibarbo, Chiriches en Calhanoglu

Reacties

De winterse transferperiode is in volle gang. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 31/01: Ibarbo, Chiriches en Calhanoglu

AS Roma versterkte zich al met spits Seydou Doumbia van CSKA Moskou en rondt volgens Italiaanse media morgen nog twee transfers af. Victor Ibarbo wordt de tweede offensieve aanwinst voor Roma. De razendsnelle Colombiaan van Cagliari kost de hoofdstedelingen naar verluidt vijftien miljoen euro. Daarnaast zou Roma met Tottenham Hotspur akkoord zijn over de komst van verdediger Vlad Chiriches. De Roemeense mandekker komt waarschijnlijk op huurbasis naar Italië.

Bayern München heeft naar verluidt zijn pijlen gericht op Hakan Calhanoglu (foto), de vrijetrappenspecialist van Bayer Leverkusen. Der Rekordmeister zou 25 miljoen euro hebben geboden op de 21-jarige middenvelder, maar dat voorstel is door Leverkusen in de prullenbak gedeponeerd. Leverkusen verwacht namelijk in de zomer nog meer te kunnen vragen voor de ex-speler van Hamburger SV.

Daniel Osvaldo blijft de Italiaanse sportmedia beheersen. Vandaag werd bekend dat Internazionale, dat zijn huurperiode heeft afgebroken, van plan is de spits voor de rechter te dagen en 28 miljoen euro (!) claimt. De club is van plan dat bedrag te eisen als schadevergoeding. Osvaldo viel eerder deze maand zijn ploeggenoot Mauro Icardi aan en was daarna een paar dagen spoorloos. Overigens lijkt de spits, die onder contract staat bij Southampton, zijn carrière te gaan voortzetten bij Juventus.

Ook al liet Mats Hummels weten deze transferperiode niet te willen vertrekken bij Borussia Dortmund, de kwakkelende Duitsers zijn toch al bezig met een eventuele opvolger. Aleksandar Dragovic is in beeld als Hummels uiteindelijk alsnog vertrekt. De 23-jarige Oostenrijker speelt nu nog bij Dinamo Kiev, waar hij ploeggenoot is van Jeremain Lens.

Anderlecht zal blij zijn als de transferdeadline achter de rug is, want Aleksandar Mitrovic staat nog altijd in de belangstelling van Swansea City. De club uit Wales zoekt een opvolger voor Wilfried Bony en de twintigjarige spits is volgens zaakwaarnemer Nenad Jestrovic klaar voor een volgende stap. 'En dat zal hij ook bewijzen. Voor mij is hij de beste jonge spits die momenteel op de markt beschikbaar is.'

AS Roma is bij Tottenham Hotspur terecht gekomen in de zoektocht naar een opvolger van Mattia Destro, die zijn loopbaan vervolgt bij AC Milan. De nummer twee van Italië zou het seizoen graag afmaken met Emmanuel Adebayor of Roberto Soldado, die op huurbasis mogen vertrekken uit Noord-Londen. Overigens is ook Seydou Doumbia (CSKA Moskou) nog altijd in beeld bij de Romeinen.

En dan tot slot een prestigestrijd in Manchester, waar Real Madrid mogelijk de dupe van wordt. Zo zou United-manager Louis van Gaal zijn zinnen hebben gezet op Gareth Bale, die liefst 160 miljoen euro moet kosten volgens The Daily Star. Maar ook City is bereid met geld te smijten, weet The Sun. Cristiano Ronaldo zou namelijk op het verlanglijstje staan van City. En dat terwijl hij eerder zeer succesvol was bij United.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.