Transferdagboek 15/01: Trezeguet, Salah, Origi en Ruiz

Reacties

In de afgelopen weken kondigde het zich al aan met de nodige geruchten, maar de transfermarkt is nu dan eindelijk open. VI houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 15/01: Trezeguet, Salah, Origi en Ruiz

David Trezeguet wil van geen ophouden weten. De inmiddels 37-jarige aanvaller overweegt na zijn avontuur in India om bij Modena verder te gaan. De voormalig Frans international heeft alleen nog wat persoonlijke zaken op te lossen voor hij zekerheid kan geven over zijn toekomst, zo liet de spits weten aan Modena-voorzitter Antonio Caliendo.

Hamburger SV is ook op zoek naar aanvallende versterking maar richt zich op de andere kant van het spectrum. De Duitse club zou namelijk bij Chelsea een balletje hebben opgegooid bij Chelsea, in de hoop te achterhalen of Mohamed Salah beschikbaar is voor een tijdelijke verhuizing.

De 22-jarige Egyptenaar, die een jaar geleden voor veertien miljoen euro van FC Basel naar Chelsea verhuisde, zou in Hamburg de speeltijd kunnen krijgen die hij in Londen niet krijgt. Dit seizoen staat de teller op 33 minuten in de Premier League.

Liverpool heeft een paar spitsen onder contract staan, maar zij kunnen nog niet overtuigen. Fabio Borini, Mario Balotelli en Rickie Lambert maakten bij elkaar één competitiegoal. Manager Brendan Rodgers bevestigde donderdag op de persconferentie zodoende dat Divock Origi wel eens sneller dan verwacht naar Anfield kan gaan komen.

'Komende zomer zal hij hier zeker zijn, maar of hij hier in januari al is… Daar discussiëren we wel over, maar er is nog niets definitief', meldt de manager over de Belg, die eerder al werd aangetrokken maar nog wordt verhuurd aan het Franse Lille.

In zijn eerste periode in de Eredivisie was Bryan Ruiz (foto onder) een absoluut fenomeen, maar in het buitenland wil het allemaal nog niet echt vlotten. Inmiddels speelt de Costa Ricaan, voorheen spelend voor FC Twente en PSV, bij Fulham in het Championship. Valencia zou hem volgens The Mirror echter een nieuwe kans op het hoogste niveau willen bieden.

Op het Engelse tweede niveau voelt de creatieveling zich namelijk hoe langer hoe ongelukkiger. Aan de andere kant drukt hij bij Fulham erg zwaar op de begroting. Het is volgens het Engelse blad echter nog maar de vraag of Los Che kunnen voldoen aan de salariseisen van Ruiz: hij wil naar verluidt een weeksalaris van 57 duizend euro (!) verdienen.

De opmerking van Bastian Schweinsteiger dat hij geen haast heeft met het verlengen van zijn Bayern München-contract, heeft enkele Engelse topclubs wakker gemaakt. Volgend jaar zomer loopt zijn contract in Duitsland af, maar Manchester United en Chelsea zouden de situatie van de middenvelder nauwlettend in de gaten houden.

De geruchten over een transfer van Samuel Eto’o naar Sampdoria worden steeds luider. Nog geen vijf maanden geleden pikte Everton hem op. Aangezien de Kameroener volgens diverse Italiaanse media akkoord zou gaan met een forse salarisverlaging, lijkt een definitieve overgang aanstaande.

Elke dag pakken de Engelse tabloids wel weer uit met een paar smakelijke geruchten. Ook donderdagochtend is het weer raak. Hoewel de betrouwbaarheid ervan valt te betwijfelen, is het wel smullen geblazen bij The Daily Star. Arsenal zou een enorme coup willen plegen door zowel Ilkay Gündogan, Mats Hummels als Marco Reus op korte termijn weg te kapen bij Borussia Dortmund. Hoewel Hummels onlangs nog vertelde te willen blijven, zou Arsenal in een race verwikkeld zijn met Manchester United om de handtekening van de 26-jarige verdediger, die minstens 45 miljoen euro moet kosten.

Ondertussen meldt The Telegraph echter dat The Gunners net als Tottenham Hotspur azen op West Ham United-verdediger Winston Reid. De 26-jarige Nieuw-Zeelander is deze winter door zijn aflopende contract af te halen bij de stadgenoot voor een bescheiden bedrag van nog geen vier miljoen euro. The Spurs zouden Reid echter pas na dit seizoen gratis willen overnemen, maar ondervinden wel concurrentie van Everton en Liverpool. Younès Kaboul zou op White Hart Lane plaats moeten maken voor Reid en naar Besiktas vertrekken.

Omdat het aantrekken van Hummels voor vrijwel elke Europese topclub een mega-investering is, zou ook United zich inmiddels oriënteren op alternatieven. Le10Sport meldt dat de club van Louis van Gaal contact heeft opgenomen met Marquinhos. De twintigjarige Braziliaan staat bij Paris Saint-Germain in de pikorde achter zijn landgenoten David Luiz en Thiago Silva. Toch is het onwaarschijnlijk dat PSG hem laat gaan. United moet daardoor blijven zoeken, ook omdat Athletic de Bilbao Aymeric Laporte alleen laat gaan als zijn gelimiteerde afkoopsom van 42 miljoen euro wordt betaald.

Marco Reus en Ilkay Gündogan kosten naar verluidt allebei 25 miljoen euro. Zouden de twee ook bij Arsenal gaan samenspelen?
Marco Reus en Ilkay Gündogan kosten naar verluidt allebei 25 miljoen euro. Zouden de twee ook bij Arsenal gaan samenspelen?

We dwalen af, want het verhaal achter het aantrekken van Gündogan en Reus is nog niet verteld. De twee dragende krachten kosten allebei circa 25 miljoen euro. The Telegraph stelt daarom dat Arsenal probeert gesprekken met Dortmund op te starten over Gündogan. Bij Reus ligt dat anders. Als de 25-jarige aanvallende middenvelder zijn contract niet vernieuwt wordt komende zomer een clausule in zijn verbintenis actief, waardoor hij voor 25 miljoen is op te halen uit Dortmund. Arsenal is niet de enige club die dat weet. Ook Chelsea, Liverpool, Manchester City en Manchester United zouden hun kans schoon zien.

Van die clubs heeft City deze winter al goede zaken gedaan. De kampioen van Engeland rondde woensdag de transfer van Wilfried Bony af. De 35 miljoen euro die Swansea City ontving voor de 26-jarige Ivoriaan, zou de Welshe Premier League-club willen herinvesteren in het team. VfB Stuttgart-middenvelder Alexandru Maxim, Tottenham Hotspur-rechtsback Kyle Naughton en Norwich City-verdediger Martin Olsson zouden allemaal op de verlanglijst van manager Garry Monk staan.

Ondertussen wordt er volgens The Times en The Telegraph ook getrokken aan Bafétimbi Gomis. De 29-jarige Fransman is na het vertrek van Bony echter nog de enige centrumspits in de selectie van Swansea. Desondanks zou voorzitter Huw Jenkins overstag kunnen gaan, als Crystal Palace de interesse concreet maakt. De club van manager Alan Pardew zou dan wel minstens tien miljoen euro moeten bieden. Swansea zou op zijn beurt dan weer kunnen overschakelen naar Papiss Cissé (Newcastle United) of de veel duurdere Anderlecht-aanvaller Aleksandar Mitrovic.

Swansea City raakt in een maand tijd mogelijk twee aanvallers kwijt: Bafétimbi Gomis en Wilfried Bony.
Swansea City raakt in een maand tijd mogelijk twee aanvallers kwijt: Bafétimbi Gomis en Wilfried Bony.

De kans dat Mitrovic deze winter al vertrekt uit Brussel lijkt klein, want Anderlecht zou circa twintig miljoen euro verlangen voor de Servische spits. Het is ongeveer evenveel als Zenit Sint-Petersburg wil hebben voor Axel Witsel, die tweeënhalf jaar geleden nog het dubbele kostte toen hij overkwam van Benfica. AC Milan heeft zijn pijlen volgens Corriere dello Sport daarom gericht op Granit Xhaka. De 22-jarige middenvelder van Borussia Mönchengladbach kost volgens de Italiaanse krant maar negen miljoen euro.

Terwijl Milan naar verluidt in Manuel Pasqual (Fiorentina) en Guilherme Siqueira (Atlético Madrid) potentiële vervangers van de geblesseerde back Mattia De Sciglio ziet, zou het afzien van het aantrekken van Mattia Destro. De 23-jarige spits mag bij AS Roma alleen opdraven als Francesco Totti rust krijgt en aast daarom op een vertrek. Milan was een voorname kandidaat, maar heeft volgens Sky Sports Italia de stekker uit een transfer getrokken. Roma wil Destro alleen verhuren met een verplichte optie tot koop, waarmee Milan niet akkoord gaat.

Mocht Destro toch nog vertrekken, dan is de bij Tottenham Hotspur overbodige Emmanel Adebayor volgens La Gazzetta dello Sport zijn mogelijke vervanger. Maar mogelijk moet Roma al zijn aandacht richten op het behouden van Radja Nainggolan. De 26-jarige Belg groeide tijdens de absentie van Kevin Strootman uit tot belangrijke kracht, maar is nog altijd deels eigendom van Cagliari. Roma betaalde al negen miljoen euro aan de eilandclub en zou voor nog eens zes miljoen euro volledig eigenaar kunnen worden. Juventus wil dat bedrag volgens Corriere della Sera opvoeren door zich te mengen in de strijd om de Belg. De titelstrijd in Italië wordt blijkbaar niet alleen uitgevochten op het veld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.