Transferdagboek 10/01: Cavani, Clyne, De Gea en Varane

Reacties

In de afgelopen weken kondigde het zich al aan met de nodige geruchten, maar de transfermarkt is nu dan eindelijk open. VI houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 10/01: Cavani, Clyne, De Gea en Varane

Manchester United en Southampton staan zondag tegenover elkaar en dat kan voor Nathaniel Clyne een saillante wedstrijd worden, meldt The Daily Mirror. De 23-jarige rechtsback heeft zich onder manager Ronald Koeman uitstekend ontwikkeld en maakte in november zijn debuut in het nationale elftal van Engeland. Louis van Gaal, manager van United, wil de verdediger - die nog tot medio 2016 vastligt bij The Saints - graag deze maand nog aan zijn selectie toevoegen.

Van Gaal krijgt bij United mogelijk ook de beschikking over Edinson Cavani, weet Le Sport 10. Volgens het Franse medium is er voor Radamel Falcao - die van AS Monaco gehuurd wordt - geen toekomst in Manchester en wordt hij vervangen door Cavani, die Paris Saint-Germain het liefst zo snel mogelijk wil verlaten. De Uruguayaan is het zat om Zlatan Ibrahimovic altijd voor zich te moeten dulden in de punt van de aanval. Ook Arsenal heeft interesse, maar de voorkeur van Cavani gaat uit naar United.

Edinson Cavani in gesprek met Radamel Falcao.
Edinson Cavani in gesprek met Radamel Falcao.

De toekomst van David de Gea bij Manchester United blijft stof tot schrijven opleveren voor de Engelse tabloids. Hoewel Louis van Gaal vrijdag nog maar eens benadrukte de 24-jarige doelman ondanks het contracteren van Víctor Valdés graag te behouden, weet The Daily Mirror dat Real Madrid contact heeft opgenomen met het kamp-De Gea voor een zomerse transfer van circa 38 miljoen euro. The Daily Express komt weer met andere informatie: United gaat De Gea 180 duizend euro per week bieden om hem op Old Trafford te houden.

Dat Spaanse kranten als Marca ook niet altijd even waarheidsgetrouw schrijven, blijkt wel uit de reactie van Pep Guardiola op de berichtgeving van de Spaanse krant. De trainer van Bayern München zou Raphaël Varane koste wat het kost willen losweken bij Real Madrid. 'Komt hij morgen of overmorgen', reageerde Guardiola gekscherend tijdens een persconferentie in Doha, om het gerucht vervolgens van tafel te vegen. 'Marca heeft mijn telefoonnummer helemaal niet. Dit klopt natuurlijk niet.'

Ook de berichtgeving over de bekoelde relatie van Lionel Messi en Barcelona-trainer Luis Enrique zorgt in Spanje voor speculatie. Het blijft ultimatums, complottheorieën en andere suggestieve berichtgeving regenen. Barcelona-voorzitter Josep María Bartomeu probeerde de boel vanuit New York te sussen. 'Niemand heeft mij gevraagd om iemand te ontslaan', stelde de preses, die ook nog maar eens ontkende dat Messi vertrekt als Luis Enrique aanblijft. 'Een paar weken geleden was het PSG, nu zijn het de Engelsen… Leo is gelukkig bij Barcelona.'

De berichtgeving over de bekoelde relatie van Luis Enrique en Lionel Messi noopte Barcelona-voorzitter Josep María Bartomeu ertoe te reageren op de geruchten.
De berichtgeving over de bekoelde relatie van Luis Enrique en Lionel Messi noopte Barcelona-voorzitter Josep María Bartomeu ertoe te reageren op de geruchten.

Ook Yaya Sanogo zal ongetwijfeld gelukkig zijn. Het gebrek aan speeltijd moet echter beginnen te knagen bij de 21-jarige spits van Arsenal. The Gunners hebben inmiddels al laten doorschemeren mee te zullen werken aan een verhuurperiode, alleen is nog niet duidelijk waar de tijdelijke toekomst van Sanogo ligt. Aanvankelijk leek het Girondins Bordeaux te worden, vervolgens was Hull City in de race. Nu meldt L'Équipe dat manager Alan Pardew op zoek naar versterkingen bij zijn nieuwe club Crystal Palace Sanogo op huurbasis wil vastleggen.

Vertrekken is ook wat Pablo Osvaldo wil. De 28-jarige aanvaller is bij Internazionale in ongenade gevallen bij trainer Roberto Mancini na zijn opstootje in de topper tegen Juventus met Mauro Icardi. Volgens Sky Sport Italia wordt het Cagliari van Gianfranco Zola in ieder geval niet zijn nieuwe club. Wel zijn Torino en Olympiakos Piraeus, dat eerst nog héél ambitieus een poging voor Mario Balotelli wilde wagen, nog in de race.

Inter zelf blijft ondertussen zeer actief op de transfermarkt. Nadat Mancini al Lukas Podolski en Xherdan Shaqiri heeft mogen verwelkomen is het nu tijd om het middenveld te versterken. Daarbij circuleren de namen van twee kandidaten: Lucas Leiva en Mario Suárez. Volgens The Daily Mirror vraagt Liverpool voor de eerste echter direct negen miljoen euro, terwijl Inter liever wil eerst wil huren en dan pas kopen. Op die manier heeft het Liverpool ook al afgetroefd in de strijd om Shaqiri en heeft het ook Podolski binnen gehengeld.

Met een dergelijke constructie hopen de Nerazzurri bovendien stadgenoot AC Milan te slim af te zijn in een poging Atlético Madrid te overtuigen om Mario Suárez te laten gaan. Milan wil de 27-jarige Spanjaard volgens Sky Sport Italia nu huren, met een optie tot koop. Inter hoopt daar overheen te gaan door een verplichte koopclausule te laten opnemen van vijftien miljoen euro. Het zou de derde huurovereenkomst met een dergelijke clausule zijn voor Inter. Het belooft een dure zomer te worden voor de Nerazzurri.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.