Transferdagboek 01/01: Gerrard, Podolski en Mutu

Reacties

In de afgelopen weken kondigde het zich al aan met de nodige geruchten, maar de transfermarkt is nu dan eindelijk open. VI houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 01/01: Gerrard, Podolski en Mutu

Als achtjarige jonge begon hij bij Liverpool en als 34-jarige icoon neemt hij afscheid van Anfield. Althans, in Engeland wordt geopperd dat Steven Gerrard The Reds aan het einde van het seizoen gaat verlaten. Voor de middenvelder is Amerika het beloofde land, waarbij Los Angelse Galaxy en New York City FC worden geopperd als kandidaat. Dat de onderhandelingen met Liverpool over zijn aflopende contract zo voortslepen, zou een reden zijn Anfield achter te gaan laten.

De absentie van Mario Balotelli in de wedstrijdselectie van Liverpool voor het duel met Leicester City is bij Liverpool ook al aanleiding voor de nodige speculaties. Zou het dan toch komen tot een afscheid van de spits die op Anfield zo weinig potten heeft gebroken? Internazionale en Napoli worden genoemd als bestemmingen.

Ook het ontbreken van de naam Lukas Podolski zorgde voor de nodige ophef aan de andere kant van de Noordzee. De Duitse international, toch al niet echt gelukkig bij Arsenal vanwege zijn bijrol, zou namelijk niet tegen Southampton van de partij zijn geweest na een aanvaring met manager Arsène Wenger.

De Franse coach bracht duidelijkheid na de 2-0 nederlaag bij Southampton. Podolski had zeker een grote kans gehad op een basisplaats, ware het niet dat hij liesklachten heeft. Ook zondag moet de Duitser waarschijnlijk verstek laten gaan, en daarna is hij misschien wel vertrokken. Internazionale heeft zich na het 'belachelijke' eerste bod weer gemeld in Londen voor Poldi, zo meldde Wenger.

De Nerazzurri zijn op zoek naar aanvallende versterkingen, zo moge ook duidelijk worden uit de berichten in Italië dat Xherdan Shaqiri op de warme belangstelling kan rekenen van Inter. Juventus lijkt echter de beste papieren te hebben om de Zwitser (tijdelijk) over te nemen van Bayern München, terwijl schijnbaar ook Liverpool in de markt is.

We blijven in Italië, met een mogelijk zeer opmerkelijk terugkeer. Adrian Mutu (35) schijnt namelijk een kans te krijgen bij Fiorentina. In twee weken mag de Roemeense spits, vrij man na zijn vertrek bij Petrolul Ploiesti, laten zien dat hij de oplossing is voor het spitsenprobleem bij Fiorentina.

In tegenstelling tot Podolski hoeft Juan Mata niet te rekenen op een transfer op korte termijn. Mata komt niet altijd aan bod bij Manchester United, maar mag absoluut niet vertrekken van manager Louis van Gaal. Volgens The Daily Express is Juventus bereid om ruim twintig miljoen euro op tafel te leggen voor de Spaanse aanvaller, maar de voormalige bondscoach van Oranje laat weten dat de club geen enkel bod zal accepteren.

We blijven in Manchester, waar United hoopt op een defensieve versterking uit Liverpool. Dat Seamus Coleman aan interesse geen te kort heeft werd eerder al duidelijk. Manchester United en Chelsea volgen de 26-jarige rechtsback van Everton al enige tijd, maar The Guardian laat weten dat de clubleiding van The Red Devils een bod van 25 miljoen euro gaat doen op de Ierse verdediger.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.