Transferdagboek 30/12: Bale, Rüdiger en Ramos

Reacties

Op 1 januari 2015 gaat de markt weer open en het zijn de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 30/12: Bale, Rüdiger en Ramos

In Engeland mogen ze dan speculeren over de terugkeer van Cristiano Ronaldo en Gareth Bale op de Engelse velden, Real Madrid-voorzitter Florentino Pérez heeft een einde gemaakt aan alle illusies. De preses kan zich geen Koninklijke voorstellen zonder de twee sterren. 'Iedere club weet dat Bale Real nooit zal verlaten en dat de club dat ook nooit zal overwegen ongeacht wat er wordt geboden.'

De aanvaller uit Wales zelf deed er nog een schepje bovenop. 'Manchester United? Ik ben gelukkig in Madrid. Ik hou van de stad, het weer en de club. Ik wil hier nog meer prijzen winnen. Ik heb nog een contract tot medio 2019 en kan mij voorstellen dat ik nog langer blijf.'

Een meer realistische transfer voor Manchester United is Antonio Rüdiger. Maar ook dit keer lijkt het op voorhand geen succes te gaan worden. VfB Stuttgart is niet van plan de 21-jarige Duitse centrale verdediger te laten gaan, ook niet om trainer Huub Stevens de financiële ruimte te geven zijn gewenste versterkingen te halen.

Het blijft elke dag weer smullen geblazen in de Engelse tabloids. Onlangs werd al gerept van een ruildeal tussen Manchester United en Real Madrid met David de Gea en Gareth Bale in de hoofdrol, nu is het Sergio Ramos die aan de beurt is. Om de defensieve problemen van Louis van Gaal op te lossen zou United bereid zijn de Spaanse verdediger 134 duizend euro per week te betalen. The Red Devils willen daarmee profiteren van het feit dat zijn in 2017 aflopende contract nog altijd niet is verlengd.

Het zou een coupe van de bovenste plank zijn, maar of het zo ver komt is zeer de vraag. Dat lijkt ook te gelden voor een eventuele transfer van Ezequiel Lavezzi naar Liverpool. The Daily Express ziet in de Argentijnse aanvaller van Paris Saint-Germain een betaalbare versterking voor de ploeg van manager Brendan Rodgers, maar de ontevreden Argentijn is naar verluidt al verwikkeld in verregaande onderhandelingen met Internazionale.

Inter zag zijn kans schoon, omdat de contractbesprekingen tussen Lavezzi en PSG stroef verliepen. In Madrid lonkt volgens The Daily Mirror eenzelfde scenario. Atlético-verdediger Miranda heeft nog een contract tot medio 2016 en de Rojiblancos zouden daarom wel bereid zijn de dertigjarige Braziliaan deze winter van de hand te doen. Manchester City zit klaarblijkelijk al in de startblokken met een bod van 25 miljoen euro, al volgen ook Chelsea en Manchester United de ontwikkelingen op de voet.

Barcelona zal moeten wachten tot de winter van 2016 voordat het weer spelers kan kopen. Een half jaar later staan de presidentsverkiezingen op het programma. Volgens de Spaanse krant Sport wil ex-preses Joan Laporta dan een gooi doen naar het voorzitterschap door trainer Pep Guardiola te bewegen tot een terugkeer als technisch directeur in Camp Nou. Het contract van Guardiola bij Bayern München loopt dan ten einde. Laporta en Guardiola werkten eerder ook al met succes samen bij Barça.

Een van de vaste gasten in deze rubriek is Lukas Podolski, die ontevreden is met zijn bijrol in Noord-Londen. Bij Arsenal houdt hij vooral de bank warm, maar manager Arsène Wenger liet weten dat hij de Duitser liever niet laat gaan. Dat is slecht nieuws voor Internazionale, dat overigens ook in Ezequiel Lavezzi en Mohamed Salah versterkingen ziet. Yaya Sanogo mag wél weg bij Arsenal; Girondins Bordeaux wil de spits huren.

Newcastle United lijkt spoedig afscheid te nemen van Alan Pardew, dus is de zoektocht naar een nieuwe manager begonnen. Fabricio Coloccini werd genoemd als opvolger, maar al snel werd ontkend dat de Argentijnse verdediger een dubbelrol gaat vervullen. Dat biedt kansen voor Steve Bruce (Hull City), Christophe Galtier (Saint-Étienne) en Tony Pulis (ex-Crystal Palace). De drie zijn favoriet. Hatem Ben Arfa hoopt op een van die laatste twee, aangezien Bruce hem al na een half jaar terugstuurde naar Newcastle. De Fransman was verhuurd aan Hull na een aanvaring met Pardew.

Villarreal heeft Cani naar verluidt laten weten dat hij mag uitkijken naar een andere club. De 33-jarige spelmaker speelt al sinds 2006 voor El Submarino Amarillo, maar onder trainer Marcelino is hij dit seizoen allesbehalve een vaste waarde. Dus zou Cani, die namens Villarreal tot 259 competitieduels en 23 doelpunten kwam, ondanks een medio 2017 aflopende verbintenis, transfervrij mogen vertrekken.

Tijdens de afwezigheid van Kevin Strootman veroverde Radja Nainggolan een basisplaats bij AS Roma, maar het is onduidelijk of de toekomst van de 26-jarige Belg ook in de Italiaanse hoofdstad ligt. De transferrechten van de middenvelder liggen nog voor de helft bij Cagliari en die club verlangt liefst tien miljoen euro om Nainggolan definitief naar AS Roma te laten vertrekken. Dat bedrag is vooralsnog te hoog voor de Giallorossi.

Van Enzo Pérez meldden we maandagavond al dat Valencia en Benfica al akkoord waren over een transfersom van 25 miljoen euro. De Argentijnse middenvelder, die 's avonds arriveerde op het vliegveld van Valencia, moet echter nog wel de medische keuring ondergaan. Als dat allemaal goedgaat tekent Pérez vrijdag een contract voor vierenhalf jaar bij Los Che, die afgelopen zomer al Rodrigo, André Gomes en João Cancelo overnamen van de Portugese topclub.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.