Transferdagboek 08/12: Eriksen, Cavani, Müller en Benzema

Reacties

Op 1 januari 2015 gaat de spelersmarkt weer open. Het zijn dan ook de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 08/12: Eriksen, Cavani, Müller en Benzema

Christian Eriksen (foto hieronder) lijkt vooralsnog geen behoefte te hebben aan een langer verblijf op White Hart Lane. De Deense spelmaker kan een nieuw en verbeterd contract ondertekenen bij Tottenham Hotspur, maar in plaats daarvan wacht hij liever nog even af. Volgens de Deense krant BT kan de stilist een veel hoger salaris krijgen, maar hij wil pas deze zomer een beslissing nemen. De voormalige middenvelder van Ajax zit niet verlegen om aandacht. Met name Paris Saint-Germain ziet Eriksen graag naar Parijs komen. Wordt vervolgd zullen we maar zeggen.

Real Madrid heeft de opvolger van Karim Benzema al in het vizier. Volgens diverse media is de Franse centrumspits bezig aan zijn laatste maanden in Madrid en niemand minder dan Thomas Müller moet zijn opvolger worden. Overigens is Real Madrid niet de enige club die de Duitse aanvaller annex middenvelder wil strikken. Ook Paris Saint-Germain en AS Monaco worden gelinkt aan het loopwonder. Voor Benzema is er vooral Engelse interesse. Manchester United, Arsenal en Liverpool worden gelinkt aan de spits.

Maar Arsenal wedt niet op één paard. Manager Arsène Wenger wil volgend seizoen zeker zijn van deelname aan de Champions League en gaat zijn elftal om die reden flink versterken. Behalve Benzema is ook Edinson Cavani een kandidaat voor de spitspositie. De aanvaller van Paris Saint-Germain kwam vorig seizoen met veel bombarie over van Napoli, maar kan maar niet uit de schaduw van Zlatan Ibrahimovic treden. Cavani wordt vooral gebruikt als buitenspeler en ziet om die reden een overstap naar Londen wel zitten. Arsenal moet in dat geval wel diep in de buidel tasten, al wil de club uit Parijs volgens The Daily Express de vraagprijs van ruim zestig miljoen euro wel ietwat verlagen.

Real Madrid mag dan koploper zijn in de Primera División, trainer Carlo Ancelotti heeft laten doorschemeren dat de Spaanse grootmacht vers bloed gaat halen. Een potentiële aanwinst speelt bij Cruzeiro. 'We hebben belangstelling voor Lucas Silva, maar hij is niet de enige die we bekijken', aldus de Italiaanse trainer, die over anderhalve week meer kan zeggen. 'Na het WK voor clubs beslissen we of we in januari enkele aankopen gaan doen.'

Newcastle United overweegt een verzoek in te dienen bij de Engelse bond om al eerder zaken te kunnen doen. Jak Alnwick deed het zaterdag prima tegen Chelsea, maar manager Alan Pardew is er niet gerust op dat de 21-jarige doelman het drukke decemberprogramma kan doorstaan. En aangezien Tim Krul én Rob Elliot door blessures pas in 2015 weer inzetbaar zijn, wordt gedacht aan een noodoplossing. Die luistert naar de naam Mark Schwarzer, de 42-jarige reservedoelman van Chelsea.

Een andere oude krijger krijgt mogelijk op korte termijn weer meer speeltijd. Mario Gomez, die door blessures bij Fiorentina dit seizoen weinig heeft laten zien, is in beeld om de impotente aanval van Lille van nieuw vuur te voorzien. De 29-jarige Duitser zou in januari op tijdelijke basis de overstap naar Frankrijk maken.

Dirk Kuijt is bezig aan zijn laatste maanden voor Fenerbahçe. De oud-international heeft een aflopend contract bij de Turkse topclub en lijkt niet van plan een nieuwe verbintenis te gaan tekenen. En dus wordt er flink gespeculeerd over waar zijn toekomst ligt. Southampton en Sunderland zouden al hun licht hebben opgestoken bij de 34-jarige Katwijker. Of keert hij terug naar Feyenoord, dat verlegen zit om een spits. Heeft Kuijt niet laten weten ooit terug te willen keren in Rotterdam-Zuid... Of wordt het toch FC Utrecht? Of Quick Boys?

Manager Mauricio Pochettino heeft nog niet een succesvol stempel kunnen drukken op Tottenham Hotspur. En dat is aanleiding voor een flinke renovatie van zijn selectie. Raul Albiol (Napoli), Morgan Schneiderlin en Jay Rodriguez (Southampton) heten de gewenste aanwinsten te zijn, terwijl ook de naam Virgil van Dijk is gevallen op White Hart Lane. Voor de gewilde Celtic-verdediger moet zeker tien miljoen euro worden overgemaakt naar Schotland.

Om te kunnen doorpakken op de transfermarkt moet de oorlogskas wel eerst worden gespekt. Emmanuel Adebayor, Jan Vertonghen, Aaron Lennon en Moussa Dembélé staan naar verluidt in de etalage bij Tottenham Hotspur, dat nauwelijks lessen uit het verleden getrokken lijkt te hebben. Het astronomische bedrag dat voor Gareth Bale werd geïncasseerd werd immers bijna volledig uitgegeven aan een handvol spelers, maar dat pakte allesbehalve goed uit.

Wie nadrukkelijk bezig is uit te vinden waar hij het best zijn carrière kan vervolgen is Martin Ødegaard. Het Noorse supertalent (16) heeft naar verluidt na een stage bij Liverpool zijn favoriete club afgewezen, maar zijn ontdekkingstocht in Engeland heeft hem nu bij Arsenal gebracht. Kan Arsène Wenger Ødegaard wel overtuigen of wordt het dan toch Ajax als tussenstop naar de Europese top?  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.