Transferdagboek 07/12: Clyne, Strootman en Martínez

Reacties

Op 1 januari 2015 gaat de spelersmarkt weer open. Het zijn dan ook de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 07/12: Clyne, Strootman en Martínez

Zaterdag was hij vanaf de penaltystip nog trefzeker voor Arsenal, maar het lijkt erop dat Santi Cazorla zijn kunsten binnenkort in zijn thuisland gaat vertonen. Volgens The Daily Star is Atlético Madrid de belangrijkste kandidaat om Cazorla terug naar Spanje te halen.

Het loopt dit seizoen voor Liverpool vooralsnog voor geen meter, met name wat doelpunten maken betreft wil het allemaal niet zo vlotten. Mario Balotelli doet nog niet waarvoor hij is ingehuurd, en daarom wil manager Brendan Rodgers zijn voorste linie versterken. Dat moet volgens de Noord-Ier gaan gebeuren met Jackson Martínez. In dat opzicht is er goed nieuws voor The Reds.

De zaakwaarnemer van de Colombiaan heeft namelijk aan Italiaanse media laten weten dat het eveneens geïnteresseerde AC Milan waarschijnlijk níet de volgende werkgever van zijn cliënt wordt. ‘Het zal voor hen moeilijk worden’, zo meldt hij. Daardoor zou Liverpool de belangrijkste kandidaat zijn om Martínez over te nemen: de zaakwaarnemer wilde wel toegeven dat die club interesse heeft.

De link tussen Manchester United en Kevin Strootman (foto onder) is al vaker gelegd, maar volgens The Mirror zit er een pikant tintje aan de eventuele transfer van de Nederlandse middenvelder. Die zou namelijk afhangen van Manchester City, de aartsrivaal van Louis van Gaal en co. Als zij AS Roma, de huidige werkgever van Strootman komende week uitschakelen in de Champions League, dan zou de Italiaanse club hem voor de absolute hoofdprijs wel willen laten gaan.

Over Van Gaal gesproken. Maandag staat hij tegenover het Southampton van Ronald Koeman. Die club verkocht in de zomer al linksback Luke Shaw aan United, maar Van Gaal zou volgens The Observer nu ook de andere vleugelverdediger van The Saints willen hebben. Rechtsback Nathaniel Clyne moet één van de winterse aankopen van United worden.

Napoli wil volgens Corriere dello Sport in januari de selectie aanvullen met Ron Vlaar. Het contract van de 29-jarige verdediger van Aston Villa loopt deze zomer af en dus is de kans aanwezig dat zijn club hem voor een minimale transfersom wil laten gaan in de winter. Directeur Riccardo Bigon is al naar Engeland gereisd om Vlaar te bekijken. De Nederlandse mandekker wordt ook gelinkt aan Juventus, Lazio en AS Roma.

De prestaties van de twintigjarige Braziliaan Talisca bij Benfica zijn dit seizoen opvallend. In twaalf competitiewedstrijden maakte de vleugelaanvaller al acht doelpunten en O Jogo schrijft dat dit Chelsea ook is opgevallen. Scouts van The Blues volgen de prestaties van Talisca nauwlettend en Chelsea overweegt om hem na afloop van dit seizoen naar Londen te halen.

De door Chelsea begeerde Talisca in actie.
De door Chelsea begeerde Talisca in actie.

Over een vertrek van Marco Reus bij Borussia Dortmund wordt al lange tijd gespeculeerd en door de matige prestaties van Dortmund in de Bundesliga nemen de geruchten over een transfer van de aanvallende middenvelder alleen maar toe. De Daily Star meldt dat Chelsea, Manchester City en Arsenal op zijn handtekening azen, terwijl in eigen land met Bayern München ook een kaper op kust ligt.

Eqequiel Ponce geldt als een van de grootste talenten van Argentinië en dus lonkt een transfer naar Europa. De Daily Star schrijft dat Tottenham Hotspur en AS Roma ruim tien miljoen euro over hebben voor de zeventienjarige aanvaller van Newell’s Old Boys. Als Tottenham Ponce in januari koopt, dan willen The Spurs hem tot het einde van het seizoen verhuren aan zijn huidige werkgever.

Mario Balotelli krijgt een laatste kans van manager Brendan Rodgers. De aanvaller van Liverpool valt vooral op buiten het veld. Nu weer vanwege vermeend racisme. Ook zijn huidige werkgever lijkt genoeg te hebben van al zijn fratsen en stelt hem een ultimatum. Of de Italiaanse spits in 2015 nog steeds voor The Reds speelt, is dus nog maar de vraag. Balotelli ziet een terugkeer naar Internazionale wel zitten. Maar of het Inter het opnieuw aandurft.....Dat is afwachten.

Opvallende berichten uit Manchester, waar manager Louis van Gaal volgens The Daily Star een gigantisch bod aan het voorbereiden is om Mario Götze naar United te halen. Grote vraag in deze is of zijn huidige werkgever Bayern München de voormalige oefenmeester van Der Rekordmeister tegemoet wil komen. De Duitse topclub ziet in de spelmaker een belangrijke speler, de clubkas is ruimschoots gevuld en trainer Pep Guardiola wil tot de zomer van 2015 zijn selectie intact houden. Maar Manchester United geeft niet op. De Engelse recordkampioen heeft zestig miljoen euro over voor Götze en dat bod geldt ook voor volgend jaar zomer.

Goed nieuws voor Ajax. Volgens Mirror ziet het Noorse supertalent Martin Ødegaard namelijk geen heil in een transfer naar Liverpool. De zestienjarige international wil niet langer uitkomen in een jeugdteam, maar alleen in een eerste elftal. Bij clubs als Manchester City, Liverpool en Real Madrid is het nog maar de vraag of het grootste talent van Europese velden direct op het hoogste niveau kan acteren. In dat kader lijkt Ajax de beste papieren te hebben. To be continued.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.