Transferdagboek 06/12: Hagi, Diamanti, Evra, Hart, Klose

Reacties

Op 1 januari 2015 gaat de spelersmarkt weer open. Het zijn dan ook de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 06/12: Hagi, Diamanti, Evra, Hart, Klose

Ianis Hagi, de zoon van de Roemeense legende Gheorghe, heeft amper zijn debuut gemaakt voor FC Viitorul (waar zijn vader trainers is), of de zestienjarige aanvallende middenvelder kan op belangstelling rekenen uit Italië. Met de fluwelen trap van vader Hagi - 125-voudig international en in de jaren negentig speler van onder meer Steaua Boekarest, Real Madrid, Barcelona en Galatasaray - waarschijnlijk nog op het netvlies, hebben Fiorentina, Internazionale en AS Roma volgens Sky Italia nu al een oogje op de jeugdige Ianis. Wij zijn héél benieuwd of hij de vergelijking met zijn legendarische pa aankan.

AC Milan wordt niet genoemd in het rijtje met geïnteresseerde clubs. Dat heeft wellicht te maken met de interesse voor Alessandro Diamanti. De 31-jarige spelmaker is in tegenstelling tot de vijftien jaar jongere Hagi al aan het afbouwen in China, maar voor de mogelijkheid samen te werken met Filippo Inzaghi zou Diamanti volgens Sky Italia zijn lucratieve contract bij Guanghzou Evergrande wel willen opgeven.

Volgens La Gazzetta dello Sport heeft Louis van Gaal zijn hoop ook gevestigd op een oude rot. Manchester United zou Patrice Evra hebben gevraagd na een half jaar alweer terug te keren naar Old Trafford. De 33-jarige Franse linksback vertrok afgelopen zomer juist na acht seizoenen bij The Red Devils om in Italië voor Juventus te spelen. Maar omdat United nog altijd een speciale plek in zijn hart heeft, zou Evra volgens de Italiaanse sportkrant wel bereid zijn Van Gaal uit de brand te helpen.

Manchester City-manager Manuel Pellegrini heeft de intentie uitgesproken om doelman Joe Hart langer aan zijn club te binden. 'Ik heb altijd gezegd dat het belangrijk is voor de club dat Joe bij ons blijft', vertelde Pellegrini aan de Engelse pers. De huidige verbintenis van Hart loopt door tot medio 2016. Als de doelman van de Engelse ploeg inderdaad bijtekent, is hij na Aleksandar Kolarov, Samir Nasri, Vincent Kompany, David Silva, Sergio Agüero en Edin Dzeko de zevende City-speler die dit seizoen een nieuw contract krijgt.

Joe Hart.
Joe Hart.

Miroslav Klose mag in de winterse transferperiode niet vertrekken bij Lazio. De 36-jarige Duitse spits stond dit seizoen pas vier keer in de basis bij de subtopper in de Serie A, maar technisch directeur Igli Tare geeft tegenover Corriere dello Sport aan dat een vertrek onbespreekbaar is. 'Klose blijft minimaal tot eind juni bij Lazio.'

Vorig seizoen was de negentienjarige Adnan Januzaj een sensatie bij Manchester United, maar dit seizoen komt de Belgische vleugelspeler nauwelijks aan de bak. Ondertussen heeft David Moyes, die Januzaj liet debuteren, onderdak gevonden bij Real Sociedad en The Telegraph maakt vervolgens de logische optelsom: Januzaj zou in januari wel eens de overstap kunnen maken naar Sociedad. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

De gehele Europese top zit achter hem aan, maar ook Celtic meldt dat het in de markt is voor het Noorse toptalent Martin Ødegaard. 'Hij is een hele goede speler, maar helaas zijn er nog twintig clubs die hem willen', vertelt manager Ronny Deila aan de Schotse pers. 'De keuze is aan hem. Hij kan naar een grote club gaan en hopen op een doorbraak, of naar een kleinere club in een mindere competitie waar hij sneller in het eerste elftal kan komen.'

Eerder deze week maakten we nog melding dat Andrej Kramaric op weg leek naar de Serie A, maar de 23-jarige spits van HNK Rijeka heeft ook over Engelse belangstelling niet te klagen. Leicester City wil snel zaken doen, meldt The Daily Mail, aangezien ook Chelsea en Tottenham Hotspur belangstelling hebben. En dan te bedenken dat Feyenoord afgelopen zomer de kans had om Kramaric voor twee miljoen euro over te nemen...

Andrej Kramaric.
Andrej Kramaric.

Liverpool eindigde vorig seizoen als tweede in de Premier League, maar presteert nu dramatisch. Komende transferperiode wil manager Brendan Rodgers zijn selectie versterken en Martín Montoya is in beeld, aldus The Daily Mirror. De 23-jarige rechtsback gaf onlangs nog aan honderd procent zeker te zijn van een vertrek bij Barcelona in januari.

Luca Antonelli ziet een toekomst op Anfield ook wel zitten. Het is altijd een droom van de 27-jarige linksback van Genoa geweest om voor Liverpool te spelen, weet The Daily Star. Tenslotte wordt ook Espanyol-verdediger Héctor Moreno, in de periode 2008-11 nog speler van AZ, in verband gebracht met The Reds. Het is duidelijk dat Rodgers de verdediging onder handen wil nemen.

Barcelona lijkt dus spoedig afscheid te moeten nemen van Montoya, terwijl Dani Alves zijn aflopende contract nog niet verlengd heeft en daardoor waarschijnlijk ook in januari al mag vertrekken. De Catalanen houden met Douglas één rechtsback over, maar de 24-jarige Braziliaan voldoet totaal niet. Dus is trainer Luis Enrique - ondanks het transferverbod dat nog altijd niet van de baan is - op zoek naar versterking op die positie. Allan Nyom (Udinese, verhuurd aan Granada) en João Pereira (Valencia) zouden boven aan het verlanglijstje staan.

Roberto Mancini was bijna vier jaar manager van Manchester City en de recent bij Internazionale teruggekeerde trainer richt zijn blik op zoek naar versterkingen vooral naar de Premier League. Nadat de club uit Milaan al in verband werd gebracht met Lukas Podolski van Arsenal, zou nu ook diens clubgenoot Joel Campbell in beeld zijn bij de Nerazzurri. Ook is Mancini gecharmeerd van Lucas Leiva, meldt Corriere dello Sport.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.