Transferdagboek 01/12: Atsu, Icardi, Lavezzi en Kramaric

Reacties

Op 1 januari 2015 gaat de markt weer open en het zijn de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 01/12: Atsu, Icardi, Lavezzi en Kramaric

Na een seizoen bij Vitesse te hebben gerijpt, hoopte Chelsea dat Christian Atsu dit seizoen bij Everton de volgende stap in zijn ontwikkeling zou zetten. Het pakte heel anders uit. Everton maakte pas zeventig minuten gebruik van de Londense huurling, tot woede van Chelsea, dat vindt dat Everton daarmee de in de zomer gemaakte afspraken heeft geschonden. Chelsea is van plan de Ghanees in de winter terug te halen en hem uit te lenen aan een club die hem wel speeltijd kan bieden. Sunderland is daarvoor kandidaat.

Roberto Mancini wil in januari de selectie van Internazionale naar zijn hand zetten, maar weet dat er eerst spelers moeten vertrekken voordat er ingekocht kan worden. Een van de spelers die in aanmerking komt voor een uitgaande transfer is Mauro Icardi, die in de belangstelling zou staan van Engelse en Spaanse clubs en twintig miljoen euro zou kunnen opbrengen. Met dat geld hoopt Mancini twee vleugelspitsen aan te trekken. Hij wil Ezequiel Lavezzi huren van Paris Saint-Germain en heeft zijn zinnen gezet op Yevhen Konoplyanka van Dnjepr Dnjepropetrovsk.

Internazionale denkt flink te kunnen verdienen aan Mauro Icardi, die medio 2013 overkwam van Sampdoria.
Internazionale denkt flink te kunnen verdienen aan Mauro Icardi, die medio 2013 overkwam van Sampdoria.

Een speler die ook op de nominatie staat naar Italië te vertrekken is Andrej Kramaric. De spits van HNK Rijeka, die afgelopen zomer nog in beeld was bij Feyenoord, is gewild bij zowel AC Milan als Juventus. De 23-jarige aanvaller zou zelf een voorkeur hebben voor de Turijners.

Miroslav Klose, Sami Khedira en Lukas Podolski hebben alle drie twee dingen gemeen: afgelopen zomer werden ze wereldkampioen met Duitsland én sindsdien komen ze nauwelijks nog in actie voor hun clubs. Het leidt tot veel speculatie in de buitenlandse media over de toekomst van het Duitse trio. Twee van hen hebben inmiddels al aan de bel getrokken wegens het gebrek aan speeltijd.

Klose stelde maandag in Italiaanse media in gesprek te gaan met het bestuur van Lazio. 'Ik voel me fit, ik steek in goede vorm en wil spelen. Het moge duidelijk zijn dat de huidige situatie niet bevredigend is voor mij', aldus de 36-jarige spits, die dit seizoen voorrang moet verlenen aan de negen jaar jongere Serviër Filip Djordjevic en een aflopend contract heeft in Rome.

Eerder dit seizoen staken daarom al de geruchten de kop op dat de WK-topscorer aller tijden in de winter terugkeert naar 1. FC Kaiserslautern, de club waar hij in 2000 zijn Bundesliga-debuut beleefde. Eenzelfde carrièremove lonkt ook voor Podolski, die tegenover Sky heeft toegegeven het wel te zien zitten weer voor zijn jeugdliefde 1. FC Köln uit te komen.

Miroslav Klose en Lukas Podolski hadden het afgelopen zomer uitstekend naar hun zin bij de Duitse nationale ploeg. Dat is bij hun clubs wel anders.
Miroslav Klose en Lukas Podolski hadden het afgelopen zomer uitstekend naar hun zin bij de Duitse nationale ploeg. Dat is bij hun clubs wel anders.

'Ik ben nog altijd een aanhanger van die club', luidden de veelzeggende woorden van Poldi, die echter weigert van de daken te schreeuwen dat hij weg moet bij Arsenal. En dat terwijl de 29-jarige aanvaller, zelfs nu The Gunners toch kampen met de nodige blessures, dit seizoen louter als invaller binnen de lijnen kwam voor de club uit Noord-Londen.

Khedira kreeg maandag tijdens de persconferentie van Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti te horen dat hij deze week wél speeltijd krijgt. Het is veelzeggend dat dit voor de 27-jarige middenvelder moet gebeuren in het Spaanse bekertoernooi, waarin De Koninklijke het opneemt tegen derdeklasser Cornella, terwijl alle grote namen rust krijgen. De speculatie over een transfer naar Bayern München zal er niet door afnemen.

De beroerde resultaten van Borussia Dortmund steken schril af bij die van Bayern München. Het gat van 22 punten is een goede voedingsbodem voor geruchten over een transfer van Marco Reus van het kwakkelende BVB naar de voortvarende Rekordmeister. De gelimiteerde afkoopsom van 25 miljoen euro is geen probleem voor Bayern, dat afgelopen vrijdag fraaie cijfers naar buiten bracht.  

Maar voorlopig lijkt de Beierse grootmacht de portefeuille niet te hoeven trekken voor de Duitse international. Diens zaakwaarnemer Dirk Hebel haalt de angel uit de discussie. 'Er speelt niets tussen Marco Reus en Bayern München. En er zijn ook geen gesprekken gevoerd.' Nog niet, zeggen wij dan maar.

Er gloort hoop voor Michel Vorm (foto boven), die sinds zijn transfer van afgelopen zomer bij Tottenham Hotspur verpietert op de bank. De hulp zou komen van Louis van Gaal. Volgens The Mirror wil de Nederlandse coach namelijk Hugo Lloris naar Manchester United halen als vervanger van David De Gea. Die laatste zou in beeld bij Real Madrid zijn als opvolger van Iker Casillas. We willen Michel adviseren: Don't get your hopes up too high.

Als we het toch hebben over Real Madrid: De Koninklijke heeft ook oog voor meer dan Galácticos. De achttienjarige Marco Asensio verheugt zich over zijn aanstaande verhuizing naar de Spaanse hoofdstad. 'We hebben een deal over een contract voor vijf jaar. Het is een moment om te koesteren', zegt de belofte van Real Mallorca.

We blijven nog even in de Spaanse hoofdstad. Een slordige dertig miljoen euro moet hij kosten. Voor dat bedrag zou Real Madrid namelijk bereid zijn Karim Benzema van de hand te doen. Usual suspects Manchester United, Liverpool en Arsenal zijn inmiddels wakker.

Kennen we hem nog: Joel Campbell? De 22-jarige aanvaller was tijdens het WK een van de sterren van verrassing Costa Rica. Maar inmiddels staat hij bij Arsenal in de schaduw. Daar komt mogelijk verandering in: Swansea City, Everton en West Bromwich Albion hebben een lichtje opgestoken in Londen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.