Crowdfunding binnen Vitesse is razend succes: half miljoen opgehaald

Reacties

De crowdfunding die Vitesse heeft opgezet is een overdonderend succes. Enkele uren nadat de Arnhemmers de actie lanceerden is de helft van het streefbedrag al binnengehaald: de teller staat op 500.000 euro, zo melden bronnen binnen de club.

Crowdfunding binnen Vitesse is razend succes: half miljoen opgehaald
© Pro Shots

De geel-zwarten gaan met de pet rond in en om de stad om de club voor de financiële ondergang te behoeden. De nieuwe trainer John van den Brom heeft de portemonnee al getrokken. Hetzelfde geldt voor een resem ex-spelers en ex-trainers van de club, Vitesse noemde Guram Kashia, Loïs Openda, Henk ten Cate, Matús Bero, Milot Rashica, Leo Beenhakker, Wilfried Bony, Lewis Baker, Remko Pasveer, Hans van Arum, René Eijer, Arnold Kruiswijk en Matt Miazga als voorbeelden. Inmiddels heeft ook Coley Parry, die nog steeds grootaandeelhouder wil worden, een donatie gedaan. Het bedrag is niet bekend.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Vitesse hoopt een miljoen euro binnen te halen door vrienden van de club te vragen geld te storten, en die actie is voortvarend begonnen. De kanttekening moet wel geplaatst dat, ook als dat bedrag gehaald wordt, Vitesse nog zeker niet uit de zorgen is. De schuldenlast in Gelredome bedraagt momenteel 18,9 miljoen euro, en de licentiecommissie verlangt binnen enkele weken een waterdicht toekomstplan.

Bekijk hier al onze video's
Meer Vitesse
Meer over Vitesse
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.