Vitesse zet belangrijke stap: 'Voorzichtige hoop op goede uitkomst'

Reacties

Vitesse heeft donderdag in de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam een belangrijke stap gezet in de jacht op het behoud van de licentie. De rechter zette het licht op groen voor de benoeming van twee onafhankelijke commissarissen. Daarmee is de weg vrij voor de aandelenoverdracht naar een nieuwe stichting.

Vitesse zet belangrijke stap: 'Voorzichtige hoop op goede uitkomst'
© Pro Shots

Die overdracht is voor de licentiecommissie een belangrijke voorwaarde, wil het de licentie van Vitesse niet intrekken. Peter van Bussel en Rus Andrey Soloviev maken in de rvc plaats voor Barbara van Hussen, Richard le Grand en een derde nog te benoemen rvc-lid, die het bestuur van de stichting Vitesse voor Altijd zullen benoemen. Daarna kan de aandelenoverdracht plaats vinden en zijn de banden met Valery Oyf verbroken.

Het breken met het Russische verleden is voor de licentiecommissie een cruciale voorwaarde om Vitesse een kans te geven. Oyf is door het afketsen van de overname door de Amerikaan Coley Parry nog altijd eigenaar van de Arnhemmers. Vanwege zijn nauwe relatie met voormalig Chelsea-eigenaar Roman Abramovich kreeg Vitesse van de licentiecommissie de opdracht de banden met de Russische zakenman te verbreken.

Abramovich staat op de internationale sanctielijst en moest daardoor terugtreden als eigenaar van Chelsea. Omdat de Rus betrokken bleek te zijn bij de financiering van Vitesse door Oyf, wilde ING geen zaken meer doen met Vitesse en trad het terug als huisbankier. Zodra de aandelenoverdracht rond is, kan de relatie met ING ook worden hersteld. De tijd dringt wel. De deadline van de licentiecommissie is vrijdag al.

Reactie Vitesse

'Wij zijn verheugd met het resultaat van vandaag', zegt algemeen directeur Edwin Reijntjes op de clubwebsite. 'We zetten de stappen die wij moeten zetten richting het behoud van onze licentie. We hebben voorzichtige hoop op eveneens een goede uitkomst morgen.'
Bekijk hier al onze video's
Meer Vitesse
Meer over Vitesse
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.