Deze opvallende namen ontbreken in de EK-voorselectie van Oranje

Reacties

Ronald Koeman heeft de voorselectie van het Nederlands elftal voor het EK in Duitsland bekendgemaakt. Zoals altijd zijn er weer een paar bijzondere afwezigen aan te wijzen en dat is ook nu weer het geval. Het gaat om een aantal spelers die geblesseerd of gepasseerd zijn.

Deze opvallende namen ontbreken in de EK-voorselectie van Oranje

Jurriën Timber
Timber maakte afgelopen zomer een prachtige transfer van Ajax naar Arsenal, maar al snel ontvouwde voor hem een horrorscenario. De rechtspoot liep een kruisbandblessure op waarvan hij herstellende is. Timber maakte al wel zijn rentree bij de beloften van The Gunners, maar tot de wedstrijdselectie van de hoofdmacht kwam hij nog niet. Het leek er even op dat de verdediger het EK zou kunnen halen, maar Koeman liet tijdens de laatste interlandperiode al wel doorschemeren dat hij langdurig geblesseerde spelers wel met een aantal wedstrijden in de benen wil ontvangen. Dat zit er voor Timber niet meer in en dat betekent een streep door het EK.

Mats Wieffer
Dat Wieffer niet is opgenomen in de voorselectie, verraadt een hoop. De middenvelder van Feyenoord is sinds de tweede periode van Koeman bij Oranje een vaste waarde in de selectie. Vlak voor de bekerfinale met NEC raakte de controleur geblesseerd aan zijn bovenbeen. Snel werd duidelijk dat ook het EK wel eens in gevaar zou kunnen komen, en dat gevaar is nu wel gebleken. Dat de bondscoach een van zijn vaste krachten niet selecteert, vertelt eigenlijk wel dat het seizoen van Wieffer erop zit.

Calvin Stengs
Stengs is de eerste naam in deze lijst die niet met een blessure kampt. De aanvallende middenvelder van Feyenoord ontbrak tijdens de laatste interlandperiode mede omdat hij toen wel geblesseerd was, maar had zich vlak voor de jaarwisseling nog wel in Oranje laten gelden. Stengs was goed voor een hattrick bij het Nederlands elftal. Dat was weliswaar tegen dwergstaat Gibraltar, maar de historie verraadt dat dit toch niet voor velen is weggelegd. Sinds Stengs terug is gekeerd van zijn blessure, laat hij met vlagen weer zien hoe goed hij kan voetballen. Daar zal Koeman het ongetwijfeld mee eens zijn, maar het is niet genoeg voor een eerste deelname aan een eindtoernooi.

Noa Lang
Ook het ontbreken van Lang is een teken aan de wand. De buitenspeler van PSV kampt dit seizoen met de nodige hamstringblessures, waar hij nu nog steeds herstellende van is. Zijn laatste kwetsuur liep Lang op in de thuiswedstrijd van de Eindhovenaren met Almere City en sindsdien heeft hij nog geen groepstraining van PSV bijgewoond. Net als die trainingen lijkt nu ook het toernooi in Duitsland te vroeg te komen. Of Koeman Lang had geselecteerd als hij fit was weten we niet, maar het staat als een paal boven water dat hij zijn waarde voor Oranje al eens onder Koeman heeft bewezen. Lang was goed voor een treffer in de blessuretijd van de halve finale van de Nations League tegen Kroatië en liet daarmee Koeman en zijn staf opveren.

Joshua Zirkzee
Ook voor Zirkzee smaken de druiven zuur. De 22-jarige spits beleeft een pracht van een seizoen met Bologna, waarin hij al elf keer scoorde en de Champions League haalde. Toch wordt hij vooral in de laatste fase van het seizoen geteisterd met de nodige blessures, zo ook tijdens de laatste interlandperiode en ook nu. Zirkzee ging afgelopen weekend geblesseerd van het veld en Italië klonken al geluiden over dat het einde seizoen voor hem is, zo ook geen EK.

Marco Bizot
Naast Stengs is ook Bizot iemand die niet met een blessure kampt. Sterker nog, de doelman maakt een wereldseizoen door met Brest. Net als Zirkzee wist hij toch onverwachts Champions League-voetbal veilig te stellen, als is het nog maar de vraag of dat via een directe weg is of via een voorportaal moet. Bizot keerde afgelopen interlandperiode terug bij Oranje, ten koste van de geblesseerde Justin Bijlow en Nick Olij, die wel gewoon fit was. Nu kiest Koeman er weer voor om Bijlow en Olij op te nemen en dat gaat weer ten koste van Bizot. De bondscoach verklapte al dat Bart Verbruggen en Mark Flekken sowieso in het vliegtuig naar Duitsland zitten.

Overige opvallende afwezigen
Ook de namen van Quilindschy Hartman en Sven Botman ontbreken in de voorselectie, maar dat zij er niet op zouden staan komt niet uit de lucht vallen. Van het duo is bekend dat ze met een langdurige knieblessure kampen, waardoor EK-deelname vrijwel meteen al uitgesloten was. Ook Thijs Dallinga, Jordan Teze en Andries Noppert zijn er niet bij in Duitsland. Hun prestaties waren niet afdoende voor een plek in de voorselectie.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.