Transferdagboek 24/12: Eto'o, Januzaj en Lamela

Reacties

Op 1 januari 2015 gaat de markt weer open en het zijn de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 24/12: Eto'o, Januzaj en Lamela

Manchester United staat naar verluidt open voor de verhuur van Adnan Januzaj en de negentienjarige Belg heeft over belangstelling niet te klagen, want na Internazionale en Real Sociedad heeft ook Paris Saint-Germain zich gemeld. De huidige nummer drie van Frankrijk wilde zich aanvankelijk versterken met Kevin De Bruyne, maar omdat VfL Wolfsburg hem niet laat gaan heeft PSG het vizier gericht op Januzaj.

Maar Januzaj is niet de enige speler uit Premier League die gevolgd wordt door de steenrijke Fransen, want naar verluidt staat ook Erik Lamela in de belangstelling van de regerend landskampioen. De 22-jarige Argentijn kende vorig seizoen een moeizaam eerste jaar bij Tottenham Hotspur, maar is de afgelopen weken steeds beter in vorm in Noord-Londen. De vraag is echter of de tienvoudige international nog lang te bewonderen is bij The Spurs.

Afgelopen zomer werd de transfervrije Samuel Eto'o nog in verband gebracht met Ajax, maar de 33-jarige spits uit Kameroen koos voor een lucratieve aanbieding bij Everton. Al na zeventien officiële wedstrijden kan Eto'o vertrekken uit Liverpool, want Valencia wil zich graag versterken met de aanvaller. De Primera División is bekend terrein voor Eto'o, die eerder in Spanje voor Barcelona en Real Mallorca speelde.

Uit Italië sijpelen hardnekkige geruchten door dat Internazionale het met Arsenal op hoofdlijnen eens is geworden over de transfer van Lukas Podolski. De Duitse international gaat in januari op huurbasis naar Milaan. Beide clubs steggelen alleen nog over de koopoptie in het huurcontract. Arsenal wil op zijn minst acht miljoen euro voor de spits, terwijl Inter niet meer van zes miljoen euro wil neertellen.

AS Monaco laat in januari wellicht weer een grote naam vertrekken. De vice-kampioen van Frankrijk, die zich plaatste voor de laatste zestien van de Champions League, is bereid mee te werken aan een vertrek van João Moutinho indien een geïnteresseerde club dertig miljoen euro op tafel legt. Voor linksback Layvin Kurzawa bestaat al de nodige belangstelling, maar Monaco heeft met de back afgesproken dat hij het seizoen afmaakt in het Stade Louis II.

Liverpool gaat volgens Engelse kranten een poging wagen Radja Nainggolan (foto boven) weg te kapen bij AS Roma, dat de eigendomsrechten van de Belg deelt met Cagliari. Liverpool-manager Brendan Rodgers biechtte vandaag op dat zijn club in januari sowieso spelers gaat aantrekken. Op geruchten over de komst van Fernando Torres (AC Milan) wilde hij niet reageren.

'Ik ga niet met jullie over Gareth Bale praten. Dat zijn gespreksonderwerpen die ik alleen met mijn CEO bespreek', aldus Louis van Gaal. Manchester United wordt in de Engelse kranten wederom nadrukkelijk in verband gebracht op een megabod op de ster van Real Madrid, die op zijn minst 150 miljoen euro op moet brengen. Vanwege het feit dat Van Gaal de geruchten niet ontkrachtte, concluderen tabloids dat er wel een kern van waarheid in móét zitten. Wij zijn benieuwd…

Het is zo goed als zeker dat Mohamed Salah in de winter vertrekt bij Chelsea. De Egyptische flankspeler werd al gelinkt aan Spartak Moskou en Internazionale, maar kan volgens Turkse media ook naar Besiktas. 'We hebben inderdaad belangstelling voor enkele spelers van Chelsea, dus misschien dat we zaken gaan doen. We willen graag een paar spelers huren en Salah is een erg goede speler', stelt Besiktas-preses Fikrit Orman.

Scott Sinclair (foto) is een speler in de categorie vergeten voetballers. Manchester City nam hem tweeënhalf jaar geleden voor negen miljoen euro over van Swansea City, maar sindsdien begon de vleugelspits slechts drie keer in de basis. Hij mag dan ook vertrekken, maar zijn torenhoge salaris vormt een obstakel voor geïnteresseerde clubs. Crystal Palace zou wel een poging willen wagen hem van de tribune te verlossen.

Omdat Sergio Agüero, Edin Dzeko en Stevan Jovetic met blessures sukkelen kampt Manchester City met een tekort aan spitsen. Manager Manuel Pellegrini heeft de clubleiding daarom opdracht gegeven een aanvalsleider in te lijven. Volgens The Daily Star staat Mario Mandzukic op het verlanglijstje van de Engelse kampioen. De frontman van Atlético Madrid zou voor 32 miljoen euro te koop zijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.