Transferdagboek 09/12: Munir, Gabbiadini, Vertonghen

Reacties

Op 1 januari 2015 gaat de spelersmarkt weer open. Het zijn dan ook de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 09/12: Munir, Gabbiadini, Vertonghen

Vorige week circuleerden al geruchten dat Munir El Haddadi deze winter op huurbasis naar Engeland kon, terwijl volgens Spaanse media eerder ook Ajax al informeerde naar de mogelijkheid het negentienjarige talent tijdelijk over te laten komen naar Ajax. Dat de clubleiding van Barcelona niet gediend is van dergelijke praktijken, bleek dinsdagavond wel: op de clubwebsite laat de Catalaanse grootmacht weten dat de gelimiteerde afkoopsom van de talentvolle spits is verhoogd naar 35 miljoen euro. Waarvan akte.

Dergelijke bedragen worden in de Serie A nog maar zelden betaald en al zeker niet voor net aanstormende talenten. Ter vergelijking: Napoli betaalde vorig jaar 37 miljoen euro voor Gonzalo Higuaín, die bij Real Madrid toen al lang en breed zijn sporen had verdiend als topspits. Desondanks zijn de Zuid-Italianen nog niet uitgewinkeld, want de club van Jonathan de Guzman zou nu een akkoord hebben bereikt over de transfer van Manolo Gabbiadini. De 23-jarige aanvaller van Sampdoria, en deels eigendom van Juventus, moet in totaal dertien miljoen euro kosten.

Een dergelijk bedrag betaalde Tottenham Hotspur tweeënhalf jaar geleden nog aan Ajax voor Jan Vertonghen. De Belgische verdediger is onder de nieuwe manager Mauricio Pochettino echter niet meer onomstreden en kreeg ook al de nodige kritiek te verduren. Volgens The Daily Mail ziet Liverpool-manager Brendan Rodgers in de 27-jarige international desondanks de oplossing voor zijn defensieve problemen. Het getuigt wel van hap-snap-beleid op Anfield, want afgelopen zomer telden The Reds nog 25 miljoen euro neer voor Southampton-verdediger Dejan Lovren.

Verdedigt Jan Vertonghen volgend jaar de kleuren van Liverpool?
Verdedigt Jan Vertonghen volgend jaar de kleuren van Liverpool?

Het geblesseerd uitvallen van Chris Smalling tijdens de uitwedstrijd van Manchester United tegen Southampton heeft de discussie over het aantrekken van extra verdedigers nog maar eens doen opwaaien in Engeland. Louis van Gaal moest middenvelder Michael Carrick naar het centrum van de verdediging verhuizen, maar blijft erbij: hij trekt in januari geen extra spelers aan. 'Moeten we spelers kopen? Nee, we hebben er meer dan genoeg', aldus de manager van The Red Devils.

Bij AC Milan zijn ze naar verluidt een andere mening toegedaan. Volgens Tuttosport zou niet alleen spelmaker Alessandro Diamanti, maar ook Fábio Coentrão een serieuze kandidaat zijn om de gelederen van trainer Filippo Inzaghi te versterken. De Portugese linksback speelt bij Real Madrid afwisselend met Marcelo in de basis en zou op huurbasis moeten overkomen om Inzaghi tijdelijk meer opties te geven. In de zomer moet dan de Argentijn Leonel Vangioni (River Plate) komen.

Benfica zou ondanks de koppositie in eigen land ook op zoek zijn naar defensieve zekerheid. Record komt met een wel heel opmerkelijke kandidaat: Hamburger SV-linksback Marcell Jansen. De 29-jarige Duitse international zou zijn aflopende contract bij de club van Rafael van der Vaart niet willen verlengen en daarom een interessante kandidaat zijn. Zelf wilde Jansen er in gesprek met Bild weinig over kwijt. 'Na de Kerstdagen zal ik met mijn zaakwaarnemer spreken.'

Diezelfde Duitse boulevardkrant zegt ook te weten waar de toekomst van Marco Reus ligt. Onderin dit dagboek werd al duidelijk dat Bayern München geen optie is, en Engeland wel. De Premier League-clubs kunnen echter rekenen op geduchte concurrentie, want Reus zou de komende weken Spaanse lessen gaan nemen. Dat Barcelona en Real Madrid dan meteen opduiken als mogelijke bestemming, kan iedere voetballiefhebber bedenken.

De spotlights bij Paris Saint-Germain zijn voorbehouden aan Zlatan Ibrahimovic, dat mag geen geheim heten. In zijn schaduw acteert Edinson Cavani (foto boven), maar de Uruguayaanse spits zou volgens The Daily Express bezig zijn aan zijn laatste weken in Parijs. Volgende halte voor Cavani: de Premier League.

Om precies te zijn: het kwakkelende Arsenal. Manager Arsène Wenger heeft voorin al mannen als Danny Welbeck, Alexis Sánchez en Olivier Giroud rondlopen, maar zou daar dolgraag Cavani aan toevoegen. De scherpschutter zelf zou een transfer naar het Emirates Stadium ook wel zien zitten en heeft PSG al gevraagd om de vraagprijs voor hem, die nu rond de zestig miljoen euro ligt, wat te laten zakken.

Paul Pogba kwam als jong jochie uit voor Manchester United en staat volgens The Sun voor een terugkeer naar Manchester. Naar aartsrivaal Manchester City, welteverstaan. De regerend landskampioen van Engeland ziet in de Fransman op termijn dé ideale vervanger voor Yaya Touré, die alweer 31 is. Overigens was Everton-speler Ross Barkley ook een optie voor City, maar de vraagprijs van zestig miljoen is ze iets te gortig.

Het Duitse BILD weet het zeker: Marco Reus wil helemaal niet naar Bayern München. De transfer waar het in Duitsland dus al maanden over gaat, komt er niet. In Engeland weten ze het op hun beurt weer zeker: de toekomst van Reus ligt in de Premier League. Chelsea heeft bijvoorbeeld een weeksalaris van 165 duizend euro klaarliggen, zo melden de tabloids.

Arouna Koné maakte in Nederland naam bij Roda JC en PSV, maar door blessureleed is zijn periode bij Everton nooit helemaal geworden wat hij er zelf ongetwijfeld van gehoopt had. Leicester City wil uitkomst bieden. De tegen degradatie knokkende Foxes hebben doelpunten nodig, en snel ook. De Ivoriaan moet daarvoor gaan zorgen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.