Transferdagboek 19/12: Cavani, Benzema en Godín

Reacties

Op 1 januari 2015 gaat de markt weer open en het zijn de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 19/12: Cavani, Benzema en Godín

Dat Edinson Cavani openstaat voor een vertrek in de winterstop was al bekend. De Uruguayaan is niet gelukkig met zijn rol in de schaduw bij Paris Saint-Germain. Zijn naam werd al in verband gebracht met Arsenal.

Maar de Londense club kan te maken krijgen met een geduchte concurrent, als we Spaanse berichten mogen geloven. Er zal wel eerst wat water naar de zee zijn gestroomd, want Real Madrid wil pas de interesse in Cavani concreet maken als het afscheid heeft genomen van een aanvaller.

Karim Benzema is de man die zou plaatsmaken in Santiago Bernabéu, met Parc des Princes als bestemming. Alleen er ligt nog een gaatje tussen vraag en aanbod. PSG zou namelijk honderd miljoen hebben geboden voor de Franse spits, waar Real Madrid pas wil praten bij een startbod van 150 miljoen.

Louis van Gaal trok afgelopen zomer al ruim zestig miljoen euro uit om de verdediging van Manchester United te versterken met spelers als Daley Blind, Marcos Rojo en Luke Shaw. Hoewel United inmiddels met zeventien tegentreffers ook een van de minst gepasseerde defensies van de Premier League heeft, blijven namen van enkele topverdedigers circuleren. De vraag is alleen of de crème de la crème wel zin heeft in een overstap naar Old Trafford.

Zo heeft Diego Godín verteld nog jaren te willen blijven spelen bij Atlético Madrid. De 28-jarige Uruguayaan geldt als een van de belangrijkste krachten in de ploeg van trainer Diego Simeone en zou daarom in beeld zijn gekomen bij Van Gaal, die mogelijk ook een streep moet zetten door de komst van Mats Hummels. De transfersom van de 26-jarige defensieleider zou volgens The Daily Express de pan uit rijzen, omdat ook Arsenal en Manchester City interesse hebben in de Duitse wereldkampioen.

Van Gaal moet daarom op zoek naar alternatieven en daarbij uitkomen in Valencia. Nicolás Otamendi maakt daar zijn belofte als potentiële topper eindelijk waar sinds Los Che hem afgelopen zomer overnamen van FC Porto. Desondanks zou Valencia nu alweer bereid zijn de 26-jarige Argentijn te laten gaan, als het zelf tenminste beslag legt op Dória. De twintigjarige Braziliaan speelde nog geen wedstrijd voor Olympique Marseille, maar zou volgens L'Equipe desondanks kunnen rekenen op de belangstelling van Valencia.

Wordt Nicolás Otamendi na Marcos Rojo en Angel di María de derde Argentijn op Old Trafford?
Wordt Nicolás Otamendi na Marcos Rojo en Angel di María de derde Argentijn op Old Trafford?

Virgil van Dijk is ook al zo'n verdediger die elke transferperiode weer in verband wordt gebracht met een transfer. De 23-jarige Nederlander is in anderhalf jaar uitgegroeid tot onmisbare kracht bij Celtic en heeft zich daardoor automatisch in de kijker gespeeld bij tal van Premier League-clubs. Arsenal, Southampton en West Ham United leiden de race, al lijkt het onwaarschijnlijk dat Celtic Van Dijk deze winter al zal laten gaan. Manager Ronny Deila zal de centrumverdediger hard nodig hebben in de titelstrijd en in de Europa League, waarin Celtic het opneemt tegen Internazionale.

Voormalig Celtic-spits Frank McAvennie ziet juist die duels met de gevallen Italiaanse grootmacht als een ideale mogelijkheid voor Van Dijk om zijn marktwaarde nog eens flink op te vijzelen. 'Arsenal lijkt me op dit moment nog te hoog gegrepen. Engelse clubs hechten weinig waarde aan prestaties in de Schotse competities. Daarom is het voor hem enorm belangrijk hoe hij het in Europese wedstrijden doet. Wie weet welke club er dan voor hem op de stoep staat.'

Met het oog op de toekomst van Van Dijk is Matija Nastasic is een perfect voorbeeld van een talentvolle verdediger voor wie de stap naar de Engelse top te groot bleek. Manchester City plukte de inmiddels 21-jarige Serviër in 2012 voor vijftien miljoen euro weg bij Fiorentina, maar Nastasic brak nooit door. Volgens The Daily Mail is een vertrek daarom onvermijdelijk, met Schalke 04 en AC Milan als mogelijke bestemming. De Duitsers zouden zich alvast willen indekken voor het geval aanvoerder Benedikt Höwedes vertrekt. Hij zou Arsenal dan weer uit de brand moeten helpen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.