Transferdagboek 13/12: Cole, Cassano, Ben Arfa, Hazard

Reacties

Op 1 januari 2015 gaat de spelersmarkt weer open. Het zijn dan ook de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 13/12: Cole, Cassano, Ben Arfa, Hazard

In de winterse transferperiode gaat het vaak over spelers die het bij hun club al halverwege het seizoen niet meer naar hun zin hebben. Zo is er de kwestie rond Ashley Cole. De Engelse verdediger verliet Chelsea afgelopen zomer na acht jaar voor een avontuur in de Serie A bij AS Roma. De 33-jarige linksback heeft echter nooit kunnen aarden in de Italiaanse hoofdstad en komt steeds minder vaak aan spelen toe. In Italië gaat daarom het gerucht dat Cole in januari naar de Verenigde Staten verhuist. Orlando City, waar Kaká ook speelt, zou net als begin dit seizoen interesse hebben.

Antonio Cassano moet om een heel andere reden vertrekken bij Parma. De Serie A-club kampt ondanks de komst van externe investeerders met een financiële crisis en een vertrek van het voormalige wonderkind zou gezien zijn riante salaris een stap in de goede richting zijn. Bij zijn oude club Sampdoria is hij naar verluidt niet welkom. Trainer Sinisa Mihajlovic zou zijn veto hebben uitgesproken, uit angst dat de notoire onruststoker de verhoudingen in de kleedkamer verstoort. Torino zou Cassano echter met open armen ontvangen, met het oog op de overwintering in Europa.

Hatem Ben Arfa is ook al zo'n speler die niet bij al zijn collega's geliefd is. De Franse balkunstenaar maakte zich afgelopen seizoen al onmogelijk bij Newcastle United, dat hem daarop verhuurde aan Hull City. Maar ook bij The Tigers wil het nog niet vlotten, zoals ook manager Steve Bruce dit weekend hardop uitsprak. Volgens L'Equipe is Ben Arfa inmiddels in zijn geliefde Parijs teruggekeerd om daar voor zichzelf te trainen én een breuk te forceren met Hull. Er zouden in Duitsland, Spanje, Frankrijk en Brazilië genoeg clubs zijn die denken Ben Arfa weer aan het voetballen te kunnen krijgen...

Bij Eden Hazard is dat bepaald niet nodig. De 23-jarige Rode Duivel presteert dit seizoen uitstekend bij Chelsea, waarvoor hij al zeven keer scoorde en drie treffers voorbereidde. Desondanks is zijn in 2017 aflopende contract nog altijd niet verlengd, terwijl manager José Mourinho drie maanden geleden al aankondigde dat dit spoedig ging gebeuren. Hazard wordt daarom inmiddels al gelinkt aan Real Madrid, maar volgens Mourinho is er geen reden tot zorgen. 'Er is geen enkel probleem, we hebben bijna een akkoord. Dat zal spoedig een feit zijn.'

De carrière van Eden Hazard bij Chelsea zit in de lift, die van de aan AC Milan verhuurde Fernando Torres bepaald niet.
De carrière van Eden Hazard bij Chelsea zit in de lift, die van de aan AC Milan verhuurde Fernando Torres bepaald niet.

Brendan Rodgers moet een knoop doorhakken. De manager van Liverpool beseft dat de aanval versterkt moet worden, maar voor wie kiest hij? Fernando Torres wordt genoemd. De dertigjarige Spanjaard scoorde in de periode 2007-11 liefst 65 keer in 102 competitieduels, maar presteerde daarna bij Chelsea weinig. De Londense club heeft de spits tot medio 2016 verhuurd aan AC Milan, maar die club is nu al op hem uitgekeken.

Een jonger en veel goedkoper alternatief is Jaime Baez, een negentienjarige spits van Juventud de Las Piedras. Het talent wordt in Uruguay vergeleken met zijn illustere landgenoot Luis Suarez, die net als Fernando Torres grote successen beleefde bij Liverpool. Afgelopen zomer verkaste hij na 69 doelpunten in 110 duels in de Premier League naar Barcelona.

Maar mogelijk hoeft Rodgers niet te kiezen, want ook Atlético Madrid is op zoek naar een spits en houdt de situatie rond Fernando Torres ook nauwlettend in de gaten. De 110-voudige international van Spanje begon zijn loopbaan bij Los Colchoneros, waarvoor hij 84 keer scoorde in de Primera División. Ook Lukas Podolski is in beeld bij de kampioen van Spanje, die dus ook een lastige keuze moet maken.

Eerder deze week liet Arsène Wenger weten dat Arsenal mogelijk geen aankopen doet komende transferperiode, wat tot woedende reacties leidde. Maar mogelijk versterkt de Noord-Londense club zich alsnog in januari. Arsenal wacht al jaren op een goede defensieve middenvelder en lijkt die te hebben gevonden in Rômulo van Spartak Moskou. De 24-jarige Braziliaan profiteert van het feit dat zijn landgenoot Lucas Silva (Cruzeiro) voor Real Madrid lijkt te kiezen, terwijl Sami Khedira wil meestrijden om de landstitel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.