Transferdagboek 12/12: Mertens, Campbell en Klose

Reacties

Op 1 januari 2015 gaat de spelersmarkt weer open. Het zijn dan ook de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 12/12: Mertens, Campbell en Klose

Dries Mertens zit volgens Italiaanse media op de schopstoel bij Napoli. De kleine Belg stond in de Serie A dit seizoen pas drie keer in de basis en zijn positie is verder onder druk komen te staan door de naderende komst van Manolo Gabbiadini (Sampdoria). De ex-PSV'er is echter niet van plan zich te laten verdringen, meldt zijn zaakwaarnemer Søren Lerby aan Radio CRC: 'Mertens wil gewoon zijn contract uitdienen en maakt zich niet druk over de eventuele komst van Gabbiadini. Hij heeft het naar zijn zin in Napels.'

Joel Campbell ontpopte zich afgelopen zomer tot een van de sensaties van het WK, maar de Costa Ricaan verpietert dit seizoen op de bank van Arsenal. Internazionale zou de dribbelaar graag willen inlijven. De Nerazzurri hebben daarnaast belangstelling voor een andere bankzitter uit de Premier League: Liverpool-spits Fabio Borini.

Ronald Koeman wil volgens Engelse kranten in de winter aanvallende versterking voor Southampton. De Nederlander zou wel wat zien in Mauro Zárate, de Argentijnse aanvaller van West Ham United. Die laatste club moet overigens ook vrezen voor een vertrek van Winston Reid, die op het verlanglijstje staat van zowel Arsenal als Chelsea.

Miroslav Klose (foto onder) is dit seizoen geen eerste spits meer van Lazio en werd daarom in verband gebracht met een winters vertrek. De Duitser zegt dat die verhalen niet kloppen. 'Ik ben gelukkig bij Lazio en denk niet dat ik het bij een andere club beter kan krijgen', aldus Klose. 'Ik wil hier blijven en als het aan mij ligt, plakken we er nog een seizoen aan vast.' Lazio heeft de optie het contract van de WK-topscorer aller tijden met een jaar te verlengen.

AC Milan is al uitgekeken op Fernando Torres. De club heeft volgens Italiaanse media aan Chelsea, waarvan het de spits huurt, laten weten geen prijs meer op de aanwezigheid van de Spanjaard te stellen. Milan zou de dertigjarige aanvaller in de winter kunnen terugsturen naar Londen, waar voor hem ook al geen perspectief meer is. Chelsea zou al hebben geanticipeerd op de rentree van Torres door hem bij diverse Premier League-clubs transfervrij aan te bieden.

Ook de geruchten rondom Ezequiel Lavezzi houden aan. De Argentijnse vleugelflitser van Paris Saint-Germain staat op het verlanglijstje van diverse Italiaanse clubs, die concurrentie krijgen van Valencia. De Spanjaarden hebben door de overname van Singaporees Peter Lim flinke financiële slagkracht, waarmee zij hun rivalen uit Italië zouden kunnen aftroeven.

Voor Lukas Podolski (foto onder) lonkt een transfer naar Rusland. Dinamo Moskou, de club van Douglas en Alexander Büttner, heeft naar verluidt belangstelling voor de Duitser die bij Arsenal op een zijspoor is geraakt. Voor Podolski is ook interesse vanuit de Turkse competitie en de Serie A. Ook een rentree naar zijn oude liefde 1. FC Köln zou tot de mogelijkheden behoren.

Manchester United is dankzij vijf overwinningen op rij opgeklommen naar de derde plaats in de Premier League en dat is voor een groot deel te danken aan David de Gea, die een uitstekend seizoen doormaakt. De 24-jarige Spanjaard staat daardoor in de belangstelling van Real Madrid, waardoor United de doelman een nieuw contractvoorstel heeft gedaan. De Gea kan de komende vijf jaar liefst 45 miljoen euro verdienen als hij zijn handtekening zet onder een nieuwe verbintenis. Hij zou daarmee de best verdienende doelman ter wereld zijn.

Ajax hoopt dat Martin Ødegaard in januari een paar dagen komt kijken in Amsterdam, maar zoals bekend is de concurrentie erg groot. Het toptalent van Strømsgodset IF - woensdag viert hij zijn zestiende verjaardag - nam al bij verschillende topclubs een kijkje in de keuken. Vorige week trainde hij mee met Liverpool, terwijl hij de afgelopen dagen kennismaakte met Bayern München. Vorig jaar mocht Ødegaard ook al meetrainen met Der Rekordmeister. Onder meer Barcelona, Celtic, Borussia Dortmund en Real Madrid hopen ook nog op de handtekening van de drievoudige international van Noorwegen.

Dinsdag maakte Aleksandar Mitrovic op bezoek bij Borussia Dortmund zijn tiende officiële doelpunt van dit seizoen, maar de kans wordt steeds groter dat Anderlecht spoedig afscheid moet nemen van de twintigjarige aanvaller. De Serviër stond al in de belangstelling van Leicester City, maar hoofdscout Graham Carr van Newcastle United was drie dagen geleden ook een van de aandachtige toeschouwers in het Signal Iduna Park. Beide Engelse clubs hebben vijftien miljoen euro over voor Mitrovic.

Martin Montoya liet onlangs weten dat hij Barcelona in de komende transferperiode verlaat, waarop Liverpool meteen zijn interesse kenbaar maakte. Maar de ploeg van manager Brendan Rodgers heeft er een geduchte concurrent bij gekregen: namens Juventus is directeur Fabio Paratici vrijdag naar Barcelona afgereisd om te onderhandelen over de 23-jarige rechtsback.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.