Transferdagboek 11/12: Immobile, Sterling en Hazard junior

Reacties

Op 1 januari 2015 gaat de spelersmarkt weer open. Het zijn dan ook de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 11/12: Immobile, Sterling en Hazard junior

AC Milan kampt al jaren met een spitsenprobleem. Met Fernando Torres hoopten de Italianen eindelijk weer over een afmaker te kunnen beschikken, maar ook de Chelsea-huurling overtuigt tot nu toe allerminst. De Rossoneri zouden hun vizier daarom nu gericht hebben op Ciro Immobile, die bij Borussia Dortmund dreigt te verpieteren na zijn transfer vanaf Torino afgelopen zomer. Omdat Milan weinig geld in kas heeft wordt een ruildeal met Stephan El Shaarawy besproken.

Eden Hazard is dé ster van Chelsea, dat ook zijn jongere broertje Thorgan (21) onder contract heeft staan. Hij speelt op dit moment op huurbasis bij Borussia Mönchengladbach en staat ervoor open langer in Duitsland te blijven, omdat hij denkt door de hevige concurrentiestrijd voorlopig niet aan bod te komen bij Chelsea. 'Aan het einde van het seizoen hak ik de knoop door. Ik heb het geweldig naar mijn zin bij Gladbach', aldus Hazard junior.

Liverpool wil groeibriljant Raheem Sterling (foto onder) dolgraag binden, maar de aanvaller twijfelt over het verlengen van zijn contract. De twintigjarige dribbelaar vraagt zich af of hij zijn sportieve ambities wel kan waarmaken bij Liverpool, dat in de middenmoot van de Premier League bivakkeert en niet in de Champions League overwintert. Volgens The Telegraph hebben Real Madrid en Paris Saint-Germain de vleugelflitser op hun verlanglijstje staan.

Het Argentijnse toptalent Joaquín Correa heeft de clubs voor het uitzoeken. De twintigjarige aanvallende middenvelder van Estudiantes wordt nadrukkelijk gevolgd door Chelsea, Real Madrid, Paris Saint-Germain, AS Monaco én Manchester City. Volgens SportItalia heeft de clubleiding van City al een bod van tien miljoen euro gedaan. Het plan is om de technisch begaafde spelmaker na de winter te verhuren aan Sampdoria en dat hij na de zomermaanden zijn entree maakt in Manchester.

Martin Ødegaard reist langs de Europese velden om de beste keuze te kunnen maken in zijn nog prille loopbaan. Het vijftienjarige Noorse supertalent kan tekenen voor Ajax, Liverpool, Real Madrid, FC Barcelona, Borussia Dortmund en Bayern München. Maar nu gaat ook Celtic zich mengen in de strijd om de middenvelder. Namens de Schotse topclub wordt zijn landgenoot Stefan Johansen ingezet. De 23-jarige middenvelder speelt sinds een half jaar voor Celtic en heeft een verleden bij Strømsgodset IF, de huidige club van Ødegaard.

André Schürrle spreekt de geruchten dat hij na de winterstop elders speelt pertinent tegen. Chelsea zou volgens diverse media een ruildeal willen sluiten met Borussia Dortmund. In dat geval zou Marco Reus verkassen naar Stamford Bridge, terwijl Schürrle weer aan voetballen moet toekomen in de Bundesliga. Want de geringe speeltijd van de wereldkampioen in het shirt van The Blues zorgt ervoor dat Schürrle steeds weer opduikt in allerlei transferberichten. De flankspeler is echter duidelijk tegenover The Londen Evening Standard. 'Ik ben gelukkig hier, ik hou van deze stad en ga deze winter niet weg bij Chelsea.'

Over ruilen gesproken. Ook Arsenal en Atlético Madrid willen twee spelers uitwisselen. Arsène Wenger, de manager van de Londenaren, zou graag zijn aanval versterken met Alessio Cerci. In dat geval moet Lukas Podolski ruimte maken. De Duitse aanvaller lijkt bezig aan zijn laatste maanden in het Emirates Stadium en maakte dinsdag reclame voor zichzelf met twee fraaie treffers in het Champions League-duel bij Galatasaray (1-4). Overigens zijn er ook de nodige clubs uit Duitsland die Podolski willen strikken tijdens de komende transferperiode.

Als we Julio Alberto moeten geloven, speelde Lionel Messi woensdagavond tegen zijn nieuwe club. De oud-speler van de Catalanen, die in de periode 1982-91 als linksback tot 202 duels in de Primera División kwam, is er zeker van dat de Argentijn naar Paris Saint-Germain vertrekt. 'Messi beloofde Tito Vilanova op diens sterfbed dat hij nog twee seizoenen bij Barça zou blijven', aldus Julio Alberto in gesprek met Jutarnji List. 'Maar komende zomer zal hij de overstap maken naar PSG.'

Ook Diego Simeone verlaat de Primera División, waar hij grote successen vierde met Atlético Madrid. De trainer uit Argentinië werd afgelopen seizoen kampioen en moet Manuel Pellegrini opvolgen bij Manchester City. Simeone, die ook de Copa del Rey en Europa League won met de Madrilenen én de finale van de Champions League bereikte, zou na de huidige jaargang een jaar vrijaf nemen om in 2016 aan de slag te gaan in de Premier League.

Nadat hij zijn stage bij Manchester United heeft afgebroken vanwege opspelende knieklachten, heeft Víctor Valdés zichzelf aangeboden bij Juventus. De 32-jarige Spaanse doelman zit zonder club sinds 1 juli, toen zijn contract met Barcelona afliep, en zou in Turijn graag de concurrentiestrijd aangaan met de vier jaar oudere Gianluigi Buffon. Onduidelijk is echter nog hoelang Víctor Valdés uit de roulatie is. De laatste maanden werd de keeper ook in verband gebracht met Liverpool en AS Monaco.

Liverpool is geen schim van de ploeg die vorig seizoen tweede werd in de Premier League en dus is manager Brendan Rodgers op zoek naar versterkingen. Zoals eerder al gemeld moet Jan Vertonghen voor meer stabiliteit achterin zorgen. De Belgische verdediger van Tottenham Hotspur gaf vorige week nog aan niet per se weg te moeten uit Noord-Londen, maar zou al een eerste gesprek met Liverpool achter de rug hebben. Een transfer van de ex-Ajacied zou dus weer een stap dichterbij gekomen zijn, meldt The Daily Express. Maar volgens de tabloid blijft het niet bij Vertonghen.

Ook aanvallend kan Rodgers wel een kwaliteitsinjectie gebruiken. Want waar Daniel Sturrigde en Luis Suarez vorig seizoen samen 53 keer scoorden, staan de spitsen Mario Balotelli, Fabio Borini, Rickie Lambert en diezelfde Sturridge na vijftien wedstrijden in de Premier League in totaal op slechts twee doelpunten. Fernando Torres, die in de periode 2007-10 goed was voor 65 goals in 102 competitieduels namens Liverpool, wordt genoemd als nieuwe aankoop. De dertigjarige spits is door Chelsea nog tot medio 2016 verhuurd aan AC Milan, maar mag daar alweer vertrekken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.