Transferdagboek 18/12: Crouch, Defoe, Németh, Ben Arfa

Reacties

Op 1 januari 2015 gaat de markt weer open en het zijn de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 18/12: Crouch, Defoe, Németh, Ben Arfa

Queens Park Rangers-manager Harry Redknapp staat er in Engeland om bekend vaak terug te vallen op oude bekenden. Zo haalde hij Sandro en Niko Kranjcar, twee spelers waar hij bij Tottenham Hotspur bijvoorbeeld mee werkte, al naar Loftus Road. Volgens The Daily Mirror wil hij nu een hernieuwde samenwerking met twee spitsen.

Jermain Defoe verdient zijn brood inmiddels bij Toronto FC , terwijl Peter Crouch voor Stoke City speelt. Maar niet lang meer, als het aan Redknapp ligt. De manager werkte bij West Ham United, The Spurs en Portsmouth al met Defoe, terwijl hij bij die twee laatste clubs én Southampton de lange Crouch onder zijn hoede had. Nu schijnt Redknapp bij clubeigenaar Tony Fernandes te hebben besproken dat de twee zo snel mogelijk naar QPR moeten komen.

Jermain Defoe (links) en Peter Crouch: herenigd bij QPR?
Jermain Defoe (links) en Peter Crouch: herenigd bij QPR?

Kennen jullie hem nog: Krisztián Németh. Ooit in zijn tijd bij RKC Waalwijk gezien als een welkome versterking voor menig Eredivisionist maar na zijn teleurstellende verblijf bij Roda JC uit de schijnwerpers verdwenen. De 25-jarige Hongaar heeft aan de andere kant van de oceaan een club gevonden. Sporting Kansas City hoopt te kunnen profiteren van diens ervaring met het 4-3-3 systeem, zo vertelde trainer en oud FC Volendam-aanvaller Peter Vermes.

Hatem Ben Arfa, ook in de vergetelheid geraakt, staat op zijn beurt aan de vooravond van een entree bij een nieuwe club. Althans, zijn zaakwaarnemer Michel Ouzaine weet zeker dat de Franse aanvaller in januari elders onderdak gaat vinden na een weinig verheffend verblijf bij Hull City. De clubs staan volgens hem in de rij voor Ben Arfa, die bij verhuurder Newcastle United noch huurder Hull City nog gewenst is.

Manchester United heeft met Robin van Persie, Radamel Falcao en Wayne Rooney drie spitsen van formaat, maar in defensief opzicht beschikt manager Louis van Gaal níét over wereldklasse in zijn selectie. De Braziliaan Miranda (foto onder) moet daar verandering in brengen. Volgens The Daily Express heeft United een bod van 25 miljoen euro gedaan op de verdediger van Atlético Madrid. De Engelse topclub zou ook al persoonlijk rond zijn met Miranda. Het is dus afwachten wat de Madrilenen doen met het voorstel.

We blijven op Old Trafford, waar Radamel Falcao nog altijd hoopt dat Manchester United de optie tot koop op hem gaat lichten en de Colombiaan dus definitief de overstap maakt van AS Monaco. Maar gebeurt dat niet, dan zijn er legio clubs die hem graag willen inlijven. Een van de gegadigden is Juventus. Volgens de website van Calciomercato wil De Oude Dame ver gaan voor Falcao. De Italiaanse landskampioen en koploper is zelfs bereid de huidige huurconstructie tussen Monaco en Manchester United over te nemen.

Over spitsen gesproken: Feyenoord had afgelopen zomer voor slechts twee miljoen euro Andrej Kramaric kunnen overnemen van NK Rijeka, maar de clubleiding van de Rotterdammers durfde het niet aan. Daar zullen de beleidsbepalers nu anders over denken. De Kroaat maakt de ene na de andere treffer en is in de tusentijd een stuk duurder geworden. Wat hij precies moet kosten is niet bekend, maar volgens de Spaanse krant AS hoopt Atlético Madrid de 23-jarige Kramaric deze winter aan te trekken.

Borussia Mönchengladbach hoopt smaakmaker Thorgan Hazard langer in het Borussia-Park te houden. Volgens de Duitse boulevardkrant Bild heeft de clubleiding al gesproken met zijn werkgever Chelsea, de club waar ook zijn broer Eden Hazard onder contract staat. Als het aan de clubleiding in Mönchengladbach ligt, speelt de Belgische middenvelder annex aanvaller ook de komende twee seizoenen in de Bundesliga.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.