Transferdagboek 15/12: Tévez, Hamsik en Destro

Reacties

Op 1 januari 2015 gaat de spelersmarkt weer open. Het zijn dan ook de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 15/12: Tévez, Hamsik en Destro

Carlos Tévez schittert op het moment nog voor Juventus in de Serie A, maar heeft er nooit een geheim van gemaakt ooit nog terug te willen keren naar zijn oude liefde Boca Juniors. Maandag zat een delegatie van de Argentijnse club met Tévez én Juve-voorzitter Andrea Agnelli rond de tafel. Niet om over een transfer te onderhandelen, maar voor een diner. 'Wel hebben we zijn terugkeer bij onze club weer besproken', aldus Boca-preses Daniel Angelici. 'Hij heeft een contract tot 2016, maar als Carlos eerder terug wil naar Argentinië gaan we er alles aan doen om dat mogelijk te maken.'

In Italië wordt volop gespeculeerd over de toekomst van Marek Hamsik (foto onder). De Slowaak was jarenlang een van de steunpilaren in het elftal van Napoli, maar werd afgelopen weekend ineens gepasseerd voor de met 2-0 verloren topper tegen AC Milan. Napoli zou Hamsik kunnen verkopen om de clubkas te spekken en enkele inkomende transfers mogelijk te maken, zo wordt geredeneerd. Onder meer Arsenal heeft belangstelling voor Hamsik.

Overigens jagen The Gunners naar verluidt op nog een andere speler uit de Serie A. Trainer Arsène Wenger zou namelijk gecharmeerd zijn van AS Roma-spits Mattia Destro. De Italiaan is echter een dure optie, want Roma verlangt dertig miljoen euro voor hem.

Als het aan Alex Song (27) ligt, keert hij niet meer terug bij Barcelona. De middenvelder uit Kameroen wordt op dit moment verhuurd aan West Ham United, waar hij het uitstekend naar zijn zin heeft. 'Ik kon afgelopen zomer naar Frankrijk, Italië en Turkije, maar koos heel bewust voor Engeland. Ik wil graag in dit land blijven', aldus de ex-speler van Arsenal, die daarmee het geïnteresseerde Olympique Marseille nul op het rekest geeft.

Jozy Altidore lijkt bij Sunderland alweer op weg naar de uitgang. De ex-spits van AZ heeft sinds zijn transfer naar Engeland van vorig jaar geen moment weten te imponeren. Werder Bremen zou bereid zijn de Amerikaan uit zijn lijden bij The Black Cats te verlossen. Sunderland zou zeker negen miljoen euro willen ontvangen voor Altidore.

Of Steven Gerrard (foto onder) ook volgend seizoen voor Liverpool speelt, is hoogst onzeker. New York Red Bulls gaat een poging wagen de 34-jarige middenvelder in de zomer in te lijven. Gerrard, wiens contract op Anfield na deze jaargang afloopt, zou bij de club uit de Verenigde Staten meer kunnen verdienen dan bij Liverpool.

De naam Eljero Elia zal ongetwijfeld de komende weken vaak vallen in dit dagboek. De 27-jarige aanvaller staat op een zijspoor bij Werder Bremen, dat ogenschijnlijk liever vandaag dan morgen af wil van de grootverdiener. 'We hebben de speler en zijn zaakwaarnemer verteld dat we een oplossing gaan vinden', vertelde Werder-directeur Thomas Eichin in Duitse media. Het contract van Elia in Bremen loopt nog tot medio 2016.

Werder wil een afscheid van Elia gebruiken om de selectie beter te kunnen wapenen in de strijd tegen degradatie. Dat geldt ook voor Borussia Dortmund, dat in de zes ontmoetingen in de Champions League (13) bijna evenveel punten pakte als in de vijftien duels in de Bundesliga (14). BVB heeft daarom de hoop gevestigd op de Argentijn Paulo Dybala.

De 21-jarige aanvaller van Palermo, dit seizoen al goed voor zeven Serie A-treffers, zou al een eerste onderhoud hebben gehad met Borussia Dortmund, dat naar verluidt voor tien miljoen euro Dybala al in de winterstop kan overnemen van Palermo.

Real Madrid mag dan in Marokko een poging wagen de Wereldbeker voor Clubs te winnen, de zoektocht naar vers bloed staat niet stil. Sterker nog, als we Spaanse media kunnen geloven zet Lucas Silva volgende week zijn handtekening bij De Koninklijke. Het enige probleem is het verschil tussen vraag (Cruzeiro wil vijftien miljoen euro) en aanbod (Real wil twaalf betalen). De 21-jarige Braziliaanse middenvelder zou zelf al rond zijn met de winnaar van de Champions League.

De Madrilenen zouden inmiddels ook iemand naar Duitsland hebben gestuurd om de vinger aan de pols te houden bij de ontwikkelingen rond Marco Reus. De Duitse international van Dortmund staat ook in de warme belangstelling van Bayern München maar staat zelf allerminst te trappelen de overstap te maken naar Beieren. Eerder meldde Bild al dat Reus een Spaanse taalcursus zou gaan volgen om zich voor te bereiden op de stap naar de Primera División.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.