Transferdagboek 22/12: Salah, Perin en Ronaldinho

Reacties

Op 1 januari 2015 gaat de markt weer open en het zijn de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 22/12: Salah, Perin en Ronaldinho

Het is nog maar de vraag of Ronaldinho nog lang speler is van Querétaro. De Mexicaanse club is de eigenzinnige Braziliaan bijna zat, nu hij niet is komen opdagen voor de start van de voorbereiding. 'Als hij er volgende week niet is, moeten we een beslissing nemen. Niemand is belangrijker dan de club', klinkt het dreigend vanuit de mond van Querétaro-president Joaquín Beltrán.

Het lijstje met doelmannen waaraan Liverpool gelinkt wordt groeit gestaag. Volgens Sky Sport Italia heeft de club zich bij Genoa gemeld voor de 22-jarige Mattia Perin, die in Italië wordt gezien als de nieuwe Buffon. Liverpool werd eerder gelinkt aan Neto van Fiorentina, maar die zou op het punt staan naar AS Roma te verkassen.

Quincy Promes krijgt er bij Spartak Moskou mogelijk een geduchte concurrent bij. De Moskovieten willen namelijk Mohamed Salah (foto onder) overnemen van Chelsea. 'Ik hoop echt dat het doorgaat. Salah zou voor mij een kerstcadeautje zijn', aldus Spartak-trainer Murat Yakin, die ook belangstelling heeft voor Fabian Frei van FC Basel.

AS Roma wil zich in januari in defensief opzicht versterken. De club heeft volgens La Gazzetta dello Sport aangeklopt bij Tottenham Hotspur voor Vlad Chiriches. De Engelse club is naar verluidt mee te werken aan een verhuur van de Roemeense verdediger, die op White Hart Lane geen basisspeler is. Overigens speculeren Italiaanse media wederom over een winters vertrek van Ashley Cole bij Roma. De Engelse back staat op het verlanglijstje van diverse clubs uit de Verenigde Staten.

'In Aaron Lennon van Tottenham Hotspur hebben we geen belangstelling, maar Lucas Leiva is een geweldige speler. Ik ben alleen bang dat Liverpool hem niet laat gaan. Alessio Cerci (foto onder, Atlético Madrid) zou ook een optie voor ons kunnen zijn.' Aan het woord is Internazionale-trainer Roberto Mancini, die zijn selectie in de winter erg graag wil versterken. 'We moeten afwachten. De financiële situatie van de club schrijft voor dat we niet veel mogelijkheden hebben', aldus Inter-directeur Piero Ausilio.

Ronald Koeman is  bijzonder tevreden over Ryan Bertrand, de 25-jarige linksback die gehuurd wordt van Chelsea. Volgens Engelse kranten willen The Saints de vleugelverdediger permanent inlijven. De club van Koeman gaat in januari daartoe een poging wagen, maar is ook bereid tot de zomer te wachten op de handtekening van de Engelsman.

Ibrahim Afellay krijgt er in januari mogelijk een geduchte concurrent bij in Griekenland. Zijn club Olympiakos Piraeus heeft volgens Engelse media namelijk serieuze belangstelling voor Tomás Rosicky van Arsenal. De 34-jarige Tsjech heeft bij de club uit Londen een aflopend contract, dat vrijwel zeker niet verlengd wordt gezien zijn geringe rol in de plannen van manager Arsène Wenger. The Gunners zouden daarom wel bereid zijn Rosicky in januari te laten gaan, omdat de club dan ook nog wat kan verdienen aan de ex-speler van Borussia Dortmund.

Arsenal is op zijn beurt gecharmeerd van Fabio Coentrão, de Portugese linksback van Real Madrid. Wenger is niet heel positief over zijn huidige linkerverdediger Kieran Gibbs en zou daarom in de winter een miljoenenbod willen uitbrengen op Coentrão. Arsenal is trouwens niet de enige club met belangstelling voor de offensieve vleugelverdediger, want hij staat ook op het verlanglijstje van AC Milan, Besiktas en Liverpool.

Engelse kranten vermoeden dat er in januari een gevecht gaat uitbreken rond de handtekening van Charlie Austin (foto boven). De spits van Queens Park Rangers geldt als een van de sensaties van dit seizoen, want de 25-jarige aanvaller, die drie jaar geleden nog in de derde divisie speelde, was in vijftien duels al elf keer trefzeker. 'We gaan hem absoluut niet verkopen', aldus manager Harry Redknapp. 'Als we dat doen, kunnen we net zo goed direct inpakken. Hij is een doelpuntenmaker die bezig is aan het beste seizoen van zijn loopbaan. Ik wil hem hier houden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.