Transferdagboek 20/12: Delph, El Shaarawy en Schneiderlin

Reacties

Op 1 januari 2015 gaat de markt weer open en het zijn de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 20/12: Delph, El Shaarawy en Schneiderlin

Liverpool ziet in Fabian Delph de opvolger van Steven Gerrard, die zijn aflopende verbintenis nog altijd niet verlengd heeft. De 25-jarige Delph speelt al sinds 2009 voor Aston Villa, dat de middenvelder destijds oppikte bij Leeds United. In september debuteerde hij als international van Engeland en aangezien ook Delph na dit seizoen transfervrij is, wordt hij met veel clubs in verband gebracht. Ook Tottenham Hotspur werd al genoemd.

De kans is groot dat manager Ronald Koeman van Southampton vanaf januari geen beroep meer kan doen op Morgan Schneiderlin, want na Tottenham Hotspur heeft nu ook Arsenal zich gemeld voor de 25-jarige Fransman. De middenvelder speelt al sinds 2008 voor The Saints, maar maakt er geen geheim van dat hij toe is aan een stap hogerop. De Noord-Londense clubs hebben naar verluidt twintig miljoen euro over voor Schneiderlin.

Stephan El Shaarawy wordt ook in verband gebracht met een transfer naar Arsenal, al wordt de 22-jarige aanvaller ook gerelateerd aan Liverpool. AC Milan kan het geld van de transfer goed gebruiken, maar wil El Shaarawy alleen kwijt bij een sensationeel bod. Eerder werden ook Borussia Dortmund en AS Roma al gelinkt aan de speler die elf keer uitkwam voor het nationale elftal van Italië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.