Transferdagboek 21/12: Ramos, Dortmund en Zola

Reacties

Op 1 januari 2015 gaat de markt weer open en het zijn de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 21/12: Ramos, Dortmund en Zola

Een opmerkelijk berichtje sijpelt door vanuit de Engelse tabloids. Manchester City zou zich namelijk in de winterse transferperiode willen versterken met Kevin De Bruyne, de 23-jarige uitblinker van VfL Wolfsburg. De kans dat de nummer twee van de Bundesliga gaat meewerken lijkt echter klein. De Belg is van groot belang voor de eveneens kapitaalkrachtige club en heeft daar nog een contract tot medio 2019. Een overgang zou wel saillant zijn gezien het Chelsea-verleden van De Bruyne. De Londenaren verkochten hem in januari nog aan Wolfsburg.

We blijven nog even in Duitsland, waar de uitkomst van het crisisberaad van Dortmund zou zijn dat er flink geïnvesteerd mag worden. De clubleiding sprak herhaaldelijk het vertrouwen uit in coach Jürgen Klopp en zou dat vertrouwen ondanks de gedeelde laatste plaats met SC Freiburg niet beschamen en zelfs kracht bijzetten door een budget beschikbaar te stellen. Bovendien zal er alles aan gedaan worden om Mats Hummels te behouden.

Sergio Ramos.
Sergio Ramos.

Diezelfde Hummels wordt immers steevast als versterking genoemd bij Manchester United, maar volgens The Mirror  en The Daily Star  zou Sergio Ramos van Real Madrid nu boven aan het lijstje van manager Louis van Gaal staan. Ook de kans dat de verdediger van Real Madrid, waarmee hij het afgelopen jaar de ene na de andere prijs pakte, verkast lijkt echter klein. Om het gerucht nog even af te maken. Er staan nóg vier namen op het lijstje en dat zijn niet de minsten: Gareth Bale (eveneens Real Madrid), Enzo Perez en Nicolás Gaitán van Benfica en Edinson Cavani van Paris Saint-Germain. Toch kan het lijstje met een flink korreltje zout genomen worden, aangezien Van Gaal eerder meldde niet per se spelers te willen halen.

Dan over naar Italië, waar bij nummer achttien Cagliari trainer Zdenek Zeman op de schopstoel zit. De Italiaanse kranten reppen van een fraaie herening. Net als Delio Rossi, Walter Zenga en Daniele Ballardini zou Gianfranco Zola immers in beeld zijn om Zeman op te gaan volgen. De geweldige middenvelder annex aanvaller van weleer sloot zijn loopbaan in 2005 af bij Cagliari en zou daar nu zijn trainerscarrière nieuw leven in kunnen blazen. Eerder was hij coach van West Ham United, Watford en Jong Italië.

Tom Cleverley keert niet meer terug bij Manchester United. Aston Villa is van plan de gehuurde middenvelder in januari permanent over te nemen van de club van Louis van Gaal. Dat gaat Villa ruim negen miljoen euro kosten. Dat bedrag spraken beide clubs afgelopen zomer af bij het overeenkomen van de verhuur van de 25-jarige Cleverley.

Internazionale gaat proberen twee bankzitters uit de Premier League binnen te halen. Het gaat om Aaron Lennon van Tottenham Hotspur en Lucas Leiva van Liverpool. Inter is overigens niet de enige club met belangstelling voor laatstgenoemde, want de Braziliaan staat ook op het verlanglijstje van Napoli. Het begint er ondertussen steeds meer op te lijken dat Nemanja Vidic al na een half jaar bij Inter vertrekt. Juventus is naar verluidt in de markt voor de 32-jarige Serviër.

Saido Berahino is een van de sensaties van de Premier League dit seizoen. De aanvaller van West Bromwich Albion hield aan zijn goede vorm al een oproep voor het Engelse nationale elftal over en kan binnenkort wellicht ook nog een mooie transfer maken. De 21-jarige aanvaller staat namelijk in de belangstelling van Tottenham Hotspur, dat hem echter pas wil inlijven als het Emmanuel Adebayor of Roberto Soldado weet te slijten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.