Berouw zonder effect: Dumfries moet vergoeding betalen na spandoekactie

Reacties

Denzel Dumfries moet op de blaren zitten na zijn acties tijdens de kampioensfestiviteiten van Internazionale. De rechtsback dient een schadebedrag te betalen en zijn werkgever moet in een buidel van dezelfde financiële aard tasten.

Berouw zonder effect: Dumfries moet vergoeding betalen na spandoekactie

Nadat Inter kampioen werd van Italië, werd het succesteam met een bus rondgereden door de stad. Tijdens deze rondrit werd Dumfries een spandoek overhandigd, waarop hij werd afgebeeld met een hond aan de lijn. Op het gezicht van het beest was dat van Theo Hernández geplakt, de linksback van AC Milan waarmee hij een week eerder nog stoeiend van het veld werd gestuurd.

De afgelopen weken schemerde al door dat Dumfries hier niet zonder pardon mee weg zou kunnen komen. Dat is nu werkelijkheid geworden. De Oranje-international moet een bedrag van vierduizend euro betalen, net als zijn werkgever, zo melden Italiaanse media.

Dumfries stelde zich kort na het voorval al kwetsbaar op via Instagram. 'Tijdens de parade heb ik een spandoek gehesen met een ongepaste afbeelding. Ik ben een speler die van rivaliteit in het voetbal houdt. Het is een cruciaal onderdeel van elk spel. Ik besef dat het ophangen van het vaandel een beoordelingsfout van mijn kant was, en helemaal geen intelligent gebaar', klonk het.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Daarmee is de zaak afgedaan, zou je zeggen. Feit blijft dat Dumfries en Hernández elkaar over ruim een maand weer gaan tegenkomen op het EK in Duitsland. Dumfries werd donderdag opgenomen in de voorselectie van Oranje. Ook Hernández kreeg op hetzelfde moment heuglijk nieuws. De Fransman gaat mee met Les Bleus.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.