Weinig overtuigend Barça kan nieuwe onrust rond Xavi niet wegnemen

Reacties

Barcelona imponeerde niet, maar won donderdag wel van het al gedegradeerde Almería. Fermín López was met twee goals de grote man op een avond die werd overschaduwd door nieuwe onrust rond Xavi. Het werd 0-2 voor de Catalanen.

Weinig overtuigend Barça kan nieuwe onrust rond Xavi niet wegnemen
UD Almería
UD Almería
0 - 2
Barcelona
Barcelona

Nieuwe onrust rond Xavi
Voorafgaand aan het duel tussen Almería en Barcelona ging het zoals wel vaker dit seizoen over voetbal, maar niet over het spelletje zelf. Volgens Catalaanse media zouden Barça-bestuurders Joan Laporta en Deco ontstemd zijn over enkele woorden die Xavi op de laatste persconferentie uitsprak. De oefenmeester trapte wat op de rem van de verwachtingen voor komend seizoen door te zeggen dat de supporters moeten begrijpen dat de club in een moeilijke situatie verkeert, vooral op economisch vlak. Pas als de selectie rond is, dan wil de trainer zijn sportieve verwachtingen uitspreken.

Mede door de woorden van Xavi zou zowel Laporta als Deco niet zijn afgereisd naar Almería, wat vreemd is omdat het duo normaliter wel altijd tijdens wedstrijden van de club aanwezig is. Beide heren zouden hebben aangegeven dat ze het duel wegens andere redenen aan zich voorbij hebben laten gaan, maar dat gelooft de Catalaanse pers niet helemaal. Xavi kwam onlangs nog terug op zijn beslissing om Barça te verlaten, maar nu zijn ze daar in Catalonië niet meer helemaal gerust op.

De wedstrijd
Aangezien Barcelona maandag nog in actie was gekomen tegen Real Sociedad (2-0), liet Xavi al los dat hij met enkele 'fitte benen' aan de wedstrijd met Almería wilde beginnen. Eén van die namen was López, die het bal na een kwartier opende. De 21-jarige middenvelder werd op zijn wenken bediend door een andere fitte kracht met de naam Hector Garcia. Even daarvoor kreeg Robert Lewandowski - die nog lichte hoop heeft om topscorer van La Liga te worden - een dot van een kans en schoot Lamine Yamal nog op de paal.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Al met al leek het een makkelijke avond te worden voor Barcelona, maar dat werd het zeker niet. Almería is voor de Blaugrana sowieso geen fijne opponent gebleken. Afgelopen seizoen werd er nog met 1-0 verloren van de club die bezig is aan zijn laatste wedstrijden in La Liga. Ook vanavond kreeg Almería drie dotten van kansen, waarvan het een godswonder is dat die allemaal werden gemist.

Ruim twintig minuten voor tijd werd de wedstrijd toch in het voordeel van Barcelona beslist. Weer was het López die het net wist te vinden. Op aangeven van Sergi Roberto schoot de Spanjaard onberispelijk binnen: 0-2. Meteen na dat moment gingen Roberto en Lewandowski douchen, iets waar de Pool zichtbaar niet blij mee was.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Door het behaalde resultaat kan Barcelona bijna niet meer misgrijpen wat betreft de tweede plaats. Met nog twee wedstrijden op de rol is het gat met achtervolger Girona vier punten. Barça speelt nog een thuiswedstrijd tegen Rayo Vallecano en gaat op de laatste speeldag op bezoek bij Sevilla.

LaLiga

Stand LaLiga 2023/2024

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
29
8
1
87-26
+61
95
2
Barcelona
38
26
7
5
79-44
+35
85
3
Girona
38
25
6
7
85-46
+39
81
4
Atlético Madrid
38
24
4
10
70-43
+27
76
* Actueel tot en met 28 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.