Transferdagboek 23/12: De Jong, Neymar en Torres

Reacties

Op 1 januari 2015 gaat de markt weer open en het zijn de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 23/12: De Jong, Neymar en Torres

Sinds hij Liverpool in januari 2011 verruilde voor Chelsea is Fernando Torres geen schim meer van de wereldspits die hij was. Sterker nog, sindsdien scoorde hij in competitieverband nog maar 21 keer. De redding lijkt echter nabij voor de dertigjarige Torres, die steeds dichter bij een terugkeer naar Atlético Madrid lijkt. 'De komst van Torres is niet afgerond, maar wat niet is kan nog komen', reageerde Atlético-voorzitter Enrique Cerezo op de geruchten dat de dit seizoen aan AC Milan verhuurde spits terugkeert bij de club waar hij begon.

Klaas-Jan Huntelaar verlengde afgelopen zaterdag zijn aflopende verbintenis met Schalke 04 tot medio 2017 en de 31-jarige spits heeft technisch directeur Horst Heldt van adviezen voorzien. Als het aan Huntelaar ligt, komt Nigel de Jong (AC Milan) de club uit Gelsenkirchen versterken. Dat bevestigt Huntelaar tegenover Helden Online. 'Ik heb Heldt gewezen op meer Nederlandse spelers van wie het contract aan het einde van het seizoen afloopt en van wie ik zeker weet dat ze hier passen en een versterking zijn. Maar ik bepaal dat natuurlijk niet, ik probeer de club te helpen om ze te wijzen op mogelijke versterkingen.'

Hamburger SV is ook op zoek naar nieuwe spelers, maar dan wil het eerst Tolgay Arslan, Ivo Ilicevic en Marcell Jansen kwijt. De drie hebben een aflopend contract, waardoor HSV alleen tijdens de komende transferperiode nog iets aan hen kan verdienen. 'Zodra we twee transfers afgerond hebben kijken we naar offensieve versterking', bevestigt directeur Peter Knäbel tegenover Bild. Benfica heeft zich al gemeld voor Jansen, terwijl er ook belangstelling is voor Arslan. Als nieuwe aanwinst wordt Daniel Wass genoemd, die dit seizoen in de Ligue 1 al acht keer scoorde namens Évian TG.

Barcelona wil het medio 2018 aflopende contract met Neymar graag openbreken. De 22-jarige aanvaller speelt nog geen anderhalf jaar in Catalonië, maar heeft daar veel indruk gemaakt. In totaal scoorde Neymar 29 keer in 59 wedstrijden. Barça sprak dinsdag al met zaakwaarnemer Wagner Ribeiro, die weinig problemen verwacht. 'Ik heb gezegd dat hij het prima naar zijn zin heeft en aan geen andere club denkt.' Barcelona zou Neymar graag vastleggen tot de zomer van 2020.

Franco Vázquez is bezig aan een geweldig seizoen voor Palermo en dat is ook bij Fiorentina niet onopgemerkt gebleven. De club uit Toscane is hard op zoek naar offensieve versterking vanwege een blessurecrisis en heeft de Argentijn dan ook op zijn verlanglijstje gezet. Probleem is dat de paarshemden niet heel veel te besteden hebben in januari. Lokale media uit Florence maken zelfs melding van een mogelijke terugkeer van Adrian Mutu, die momenteel zonder club zit en zichzelf op proef heeft aangeboden.

Engelse kranten verwachten dat Louis van Gaal bereid is Adnan Januzaj (foto) te verhuren. De Belgische aanvaller staat onder meer in de belangstelling van Internazionale, dat hem als vleugelspits wil gaan gebruiken. Inter heeft voor die rol diverse spelers op het oog, maar Januzaj is extra interessant omdat hij met Manchester United niet in Europa actief was en dus voor Inter nog in de Europa League mag spelen.

Louis van Gaal staat bekend als een manager die jong talent de kans geeft, maar het is nog onzeker of vijf grote beloften voor Manchester United behouden blijven. Zowel Paddy McNair, Tyler Blackett, Jesse Lingard, Reece James als Andreas Pereira is in het bezit van een aflopend contract. Alle jongeren kregen volgens de krant The Times nog geen nieuwe verbintenis voorgeschoteld, hoewel Van Gaal waarschijnlijk wel verder wil met McNair en Blackett. Zij mochten dit seizoen al regelmatig opdraven in het eerste elftal.

Tottenham Hotspur wil zich graag versterken met Morgan Schneiderlin, maar de middenvelder van Southampton is niet erg happig op een vertrek naar The Spurs. De Fransman wil namelijk liever naar de grote Noord-Londense rivaal Arsenal, waar hij ook op het verlanglijstje staat en waar zijn landgenoot Arsène Wenger de technische baas is. Of manager Ronald Koeman van Southampton zijn sterspeler wil laten gaan, valt te betwijfelen. Volgens Engelse tabloids is er minstens dertig miljoen euro nodig om Schneiderlin los te weken bij de Zuid-Engelse club.

Tino Costa zet zijn loopbaan waarschijnlijk voort in de Serie A. De 29-jarige middenvelder van Spartak Moskou staat volgens Italiaanse media op het punt voor anderhalf jaar naar Genoa te vertrekken. Die club gaat hem voor die periode huren van Spartak, waar de Argentijn op een dood spoor zit. De ex-speler van Valencia en Montpellier zou zelfs al zijn gekeurd door Genoa.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.