Transferdagboek 25/12: Sergio Ramos, Adriano, Ruiz

Reacties

Op 1 januari 2015 gaat de markt weer open en het zijn de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 25/12: Sergio Ramos, Adriano, Ruiz

De onderhandelingen tussen Real Madrid en Sergio Ramos over een nieuw contract lopen bepaald niet soepel, en dat zorgt ervoor dat men in Engeland op de hoede is. Volgens sportkrant AS zouden vooral Arsenal en Chelsea de komst van de verdediger wel zien zitten. Overigens dringt de tijd nog niet echt voor Los Galacticós en de verdediger: zijn huidige contract loopt nog tot 2017.

Hij maakte ook furore bij Internazionale, maar sindsdien ging het vooral bergafwaarts met de loopbaan van spits Adriano (32). Hij speelde de afgelopen jaren bij Braziliaanse clubs slechts een handvol wedstrijden, scoorde nauwelijks en kwam vooral in het nieuws door zijn overgewicht en omdat hij in verband werd gebracht met drugs.

Op Twitter maakt de 48-voudig Braziliaans international nu echter bekend dat hij zijn kunsten in het nieuwe jaar gaat vertonen bij Le Havre, in de Franse Ligue 2. We zijn benieuwd of dat een succes wordt…

Adriano maakte de laatste jaren niet bepaald indruk door zijn afgetrainde lichaam.
Adriano maakte de laatste jaren niet bepaald indruk door zijn afgetrainde lichaam.

Vorig seizoen speelde hij nog even bij PSV, maar sinds Bryan Ruiz terugkeerde naar zijn club Fulham zijn we hem een beetje uit het oog verloren. Hij speelt in Engeland immers op het tweede niveau. Daar zou verandering in kunnen komen, want AA Gent-directeur Michel Lauwagie claimt dat de Costa Ricaan open staat voor een terugkeer naar de club waar hij zijn carrière in Europa begon.

Queens Park Rangers-manager Harry Redknapp is uit op een nieuwe hereniging met Jermain Defoe, de spits met wie hij al werkte bij Tottenham Hotspur en Portsmouth. Momenteel speelt de kleine aanvaller voor Toronto FC, waar hij het bepaald niet naar zijn zin heeft. 'Het zou kunnen', aldus Redknapp over Defoe. 'Maar het is een lastige situatie. We willen in januari alleen een paar spelers huren. In de zomer hebben we al aardig wat gekocht en ik ben behoorlijk content met mijn selectie.'

Lassana Diarra is volgens Italiaanse media in onderhandeling met Internazionale. De verdedigende middenvelder staat onder contract bij Lokomotiv Moskou, maar heeft zijn werkgever voor de rechter gedaagd om zijn contract te laten ontbinden. Een transfervrije status zou Diarra, die eerder voor Arsenal, Chelsea en Real Madrid speelde, interessant maken voor Inter, dat met financiële problemen kampt.

Volgens Franse media staat de strijd om de handtekening van Edinson Cavani (foto boven) op het punt van beginnen. De spits uit Uruguay zou voor de zoveelste keer in ongenade gevallen zijn met trainer Laurent Blanc, die heeft besloten dat het voor alle partijen het beste is als Cavani in de winter bij Paris Saint-Germain vertrekt. Dat hij naar verwachting zo'n zestig miljoen euro oplevert is voor de Franse club mooi meegenomen, want door een dure kracht als Cavani te verkopen zou PSG zelf weer wat ruimte krijgen om te investeren. Vanwege de regels omtrent Financial Fair Play worden de Parijzenaars op dit moment flink beperkt op de transfermarkt.

De periode van Hatem Ben Arfa in de Premier League lijkt voorbij. De Franse dribbelaar wordt dit seizoen door Newcastle United uitgeleend aan Hull City en die club is nu al klaar met hem. 'Hatem bulkt van het talent, maar doet er veel te weinig mee. Hij is geen teamspeler', aldus manager Steve Bruce. The Tigers gaan Ben Arfa in januari terugsturen naar Newcastle, schrijven Engelse kranten. Newcastle zou de 27-jarige technicus vervolgens willen doorsluizen naar Griekenland of Frankrijk. Uit die landen bestaat belangstelling van Olympiakos Piraeus en Nice.

Dat AS Roma belangstelling heeft voor Fiorentina-keeper Neto tekenden we eerder in deze rubriek al op. De onderhandelingen tussen beide clubs verlopen zeer stroef. Ook een creatief voorstel van Fiorentina, dat de Braziliaanse sluitpost wilde ruilen tegen Alessandro Florenzi (foto boven) van Roma, heeft geen akkoord opgeleverd. Roma is bereid de onderhandelingen te vertragen, omdat het Neto in januari sowieso een contract mag aanbieden, vanwege het feit dat het contract van de doelman na dit seizoen afloopt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.