Transferdagboek 26/12: Anita, Van Dijk, De Bruyne, Milner

Reacties

Op 1 januari 2015 gaat de markt weer open en het zijn de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 26/12: Anita, Van Dijk, De Bruyne, Milner

Vurnon Anita heeft het niet helemaal naar zijn zin bij Newcastle United. De in 2012 van Ajax overgenomen  middenvelder speelde vrijdag pas zijn zevende competitiewedstrijd en wil meer aan bod komen. 'Als voetballer wil je altijd spelen. Ik wil ook meer spelen en werk daar hard voor', vertelde de middenvelder aan FOX Sports. Op vragen over een transfer antwoordde hij met een glimlach. 'Je weet het nooit.' Ook een verhuur kon hij niet bevestigen. 'Misschien…', zo luidden de antwoorden van Anita, die nog tot medio 2017 vastligt bij Newcastle.

Virgil van Dijk blijft een veelgenoemde naam nu de winterse transperiode voor de deur staat. Op Boxing Day  linkten de kranten The Sun en The Scotsman de 23-jarige verdediger opnieuw aan een transfer naar Arsenal of Liverpool. En dus springt Celtic-manager Ronny Deila nog maar eens op de bres. 'Ik blijf er heel kalm onder. Als ik met Virgil praat zegt hij dat hij het hier naar zijn zin heeft. Dat beschouw ik als iets positiefs.'

Virgil van Dijk blijft in verband worden gebracht met een transfer naar de Premier League.
Virgil van Dijk blijft in verband worden gebracht met een transfer naar de Premier League.

Als Van Dijk dan toch moet vertrekken, dan zullen geïnteresseerde clubs diep in de buidel moeten tasten. Celtic zal waarschijnlijk alleen bereid zijn zaken te doen bij een bod van minimaal dertien miljoen euro. Deila benadrukt nog maar eens Van Dijk niet te willen laten gaan. 'Als je je beste spelers verliest, kan je weer helemaal opnieuw beginnen. En hij is een enorm belangrijke speler voor ons. Hij is nu al erg goed, maar hij kan echt van wereldklasse worden.'

Die woorden beaamt Sunderland-manager Gus Poyet. 'Wij willen er in januari kwaliteit bij. Niet kwantiteit, maar kwaliteit. In het verleden hebben we met Van Dijk gesproken, maar er moet dan wel een flink bedrag op tafel komen. Dus waarschijnlijk komt dat nog te vroeg', waarmee Poyet dus wel de belangstelling bevestigde voor de verdediger die in Glasgow nog een contract tot medio 2017 heeft.

Dan over naar Kevin De Bruyne, die de voorbije dagen al werd gelinkt aan grootmachten als Paris Saint-Germain en Manchester City. De bij VfL Wolfsburg excellerende Belg, die in januari voor 22 miljoen euro werd overgenomen van Chelsea, heeft er dankzij zijn zaakwaarnemer Patrick De Koster een gerucht bij. 'Ik heb nog geen contact gehad met PSG, maar weet wel van de berichten die er verschenen zijn. Er zijn veel clubs die geïnteresseerd zijn in Kevin. Bayern München heeft zich ondertussen bijvoorbeeld ook bij dat rijtje gevoegd', vertelde hij in de Belgische pers.

Dan over naar een heel wat minder spectaculaire middenvelder, maar James Milner zou daarom niet minder gewild zijn. Volgens The Daily Express zijn Arsenal en Liverpool in gevecht om zijn handtekening. De Engelsman van Manchester City heeft immers een aflopend contract, waardoor The Citizens als de verbintenis niet opengebroken gaat worden alleen in de winterse transferperiode nog geld aan hem kunnen verdienen. Of wachten de clubs tot de zomer? Dan is Milner immers gratis.

We blijven nog even in Engeland, aangezien Tottenham Hotspur volgens L'Équipe de gesprokken over de komst van het Franse supertalent Adrien Rabiot aan het afronden is. De negentienjarige Fransman komt vanwege de moordende concurrentie niet aan spelen toe bij PSG en zou daarom mogen vertrekken. Of dat op huurbasis of definitief is, is onzeker. Aangezien hij nog tot 2019 vastligt, zal er immers een stevig prijskaartje om zijn nek hangen.

Het zijn op tweede kerstdag ook de vergeten voetballers die op de transfermarkt weer in het voetlicht treden. Adriano haalde donderdag ook al het nieuws, toen hij op Twitter bekendmaakte voor het Franse Le Havre te gaan spelen. De Ligue 2-club meldt een dag later zelf ook dat de deal met 48-voudig Braziliaans international onder voorbehoud van enkele financiële formaliteiten is afgerond. Want hoewel Adriano, inmiddels 32, niet meer de topspits is die hij bij Internazionale ooit was, zal hij zeker niet gratis in de Franse havenstad komen voetballen.

De Braziliaan Adriano, nou niet bepaald het toonbeeld van discipline, maar toch nog gewild.
De Braziliaan Adriano, nou niet bepaald het toonbeeld van discipline, maar toch nog gewild.

Hatem Ben Arfa is ook al zo'n getalenteerde speler die in de vergetelheid is geraakt. Onlangs werd al bekend dat Hull City de weerbarstige Franse technicus laat terugkeren naar zijn eigenlijke werkgever Newcastle United. En omdat ze ook daar niet langer prijs stellen op de diensten van de 27-jarige solist zou zijn toekomst volgens L'Equipe nu in Duitsland liggen. Het tegen degradatie strijdende Hamburger SV denkt blijkbaar dat het Ben Arfa weer aan het voetballen kan krijgen. Zaterdag zou de transfer al zijn beslag moeten krijgen, om het moeilijk scorende HSV van stootkracht te voorzien.

Met Maarten Martens is het ook bergafwaarts gegaan sinds zijn transfer naar PAOK Saloniki. De dertigjarige Belgische spelmaker verruilde AZ begin dit jaar voor de huidige koploper van Griekenland, maar behoorde de laatste drie competitieduels niet eens meer tot de wedstrijdselectie. Voor de Griekse media is dat aanleiding te speculeren over een terugkeer naar België. Hoewel Martens nog een anderhalfjarig contract heeft, zouden Club Brugge, Standard Luik en SV Zulte Waregem goede kans maken de negenvoudig international in te lijven.

Adnan Januzaj mag niet weg bij Manchester United. De Belg speelt nauwelijks en dat leidde tot de nodige speculatie. Zo zou Paris Saint-Germain het negentienjarige talent wel willen huren. Louis van Gaal is niet van plan mee te werken. 'Hij mag niet vertrekken. Adnan is een Manchester United-speler. En we willen met alle spelers en de gehele technische staf proberen hoger te eindigen dan onze doelstelling: de vierde plaats. Kampioen worden is ons grote doel.'

Dat geldt ongetwijfeld ook voor Manchester City, de stadgenoot van The Red Devils. Volgens The Daily Mirror zou manager Manuel Pellegrini in de titelrace een belangrijke slag hebben geslagen door Frank Lampard in ieder geval tot na het toernooi om de Afrika Cup in het Etihad Stadium te houden. De 36-jarige middenvelder wordt gehuurd van New York City FC en presteert nog altijd uitstekend. Door tot medio februari te blijven, zou Pellegrini de tijdelijke afwezigheid van Yaya Touré kunnen opvangen.

In de race om de Spaanse titel was al bekend dat Atlético Madrid op zoek was naar een extra aanvaller. Donderdag meldden we al dat het officiële tv-kanaal van AC Milan naar buiten bracht dat Fernando Torres in ruil voor Alessio Cerci zou terugkeren in Estádio Vicente Calderón. De Spaanse kranten weten zelfs al wanneer El Niño zijn eerste duel voor Atlético sinds zijn vertrek naar Liverpool in 2007 kan spelen: op 7 januari in het bekerduel met aartsrivaal Real Madrid. Een mooier kerstcadeau kan Torres zich waarschijnlijk niet wensen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.