Bologna maakt voor derde keer in een jaar miljoenen over aan AZ

Reacties

Jens Odgaard komt niet meer terug bij AZ. De Deen werd dit seizoen al door de Alkmaarders aan Bologna verhuurd, met een optie tot koop. De Italianen hebben van die mogelijkheid gebruikgemaakt en betalen vier miljoen euro aan de Alkmaarders. Odgaard tekent tot medio 2028 in Stadio Renato dall'Ara.

Bologna maakt voor derde keer in een jaar miljoenen over aan AZ
© Pro Shots

Dat betekent dat Odgaard volgend jaar in de Champions League te bewonderen is, want de Rossoblù verzekerden zich dit weekend van deelname. De aanvaller kwam in de zomer van 2022 naar het AFAS Stadion, maar verloor dit seizoen geleidelijk aan zijn statuut van basisspeler. Eind januari haalde Bologna hem terug naar de Serie A, waar hij eerder de kleuren van Sassuolo had verdedigd.

In Bologna is een aardige AZ-enclave ontstaan: eerder kwamen ook Sam Beukema en Jesper Karlsson al over. De Deventer verdediger werd in Italië al snel een basisspeler, de Zweedse linksbuiten heeft mede door blessures maar één invalbeurtje gehad sinds begin oktober. Odgaard heeft ook fysieke malheur gekend, maar scoorde in zijn 332 speelminuten tot dusver wel al tweemaal en liet genoeg zien om de clubleiding ervan te overtuigen om andermaal het IBAN-nummer van AZ op te gaan zoeken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.