Transferdagboek 29/12: Gaitán, Salah, Koke en Pardew

Reacties

Op 1 januari 2015 gaat de markt weer open en het zijn de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 29/12: Gaitán, Salah, Koke en Pardew

Nicolás Gaitán is een naam die iedere transferperiode weer veelvuldig opduikt. De Argentijn toont al jaren bij Benfica een van de beste voetballers in de Portugese competitie te zijn. Dit keer zou Paris Saint-Germain hem willen overnemen van de Portugese grootmacht. De verbintenis van de 28-jarige middenvelder loopt tot medio 2018, maar een zak geld met 35 miljoen euro als inhoud zou voldoende moeten zijn, meldt O Jogo. Al zal PSG waarschijnlijk voor het een speler vastlegt wel moeten verkopen (lees daarover hieronder meer). Overigens is ook Enzo Perez op weg naar de uitgang bij Benfica. Voor hem lonkt een overgang naar Valencia, dat met hem mag gaan praten. Uiteraard na de toezegging dat er 25 miljoen euro voor de landgenoot van Gaitán is gereserveerd.

PSG-trainer Laurent Blanc zou bij Gaitán uitgekomen zijn omdat het eerste doelwit niet haalbaar zou zijn geweest. Het zou in dat geval gegaan zijn om Marco Reus van Borussia Dortmund. Hij zal echter niet alleen een duurdere optie zijn geweest, maar de verwachting is dat zijn werkgever ook onder geen beding zal meewerken aan welke transfer dan ook. Reus is een van de spelers die de opmars van de huidige nummer zeventien van de Bundesliga moet gaan inzetten in de tweede seizoenshelft.

Zoals we ook geregeld benadrukken, zijn de nodige geruchten uit de lucht gegrepen gedurende de maanden dat de transferwindow (bijna) open is. Een transfer die wel zijn beslag lijkt te gaan krijgen, is die van de 22-jarige Egyptenaar Mohamed Salah. Hij krijgt vanwege de moordende concurrentie bij Chelsea nauwelijks speeltijd in Londen en wordt volgens Sky Sport Italia-verslaggever Gianluca Di Marzio voor achttien maanden  gehuurd door Internazionale, waar coach Roberto Mancini nadrukkelijk op diverse versterkingen heeft aangedrongen.

Kevin De Bruyne lijkt in ieder geval nergens heen te gaan. Waar eerder uitspraken van zijn zaakwaarnemer opdoken over belangstelling van Bayern München, heeft diezelfde belangenbehartiger nu in gesprek met Sport1.de aangegeven dat daar niets van klopt. Zodoende lijkt de Belg dus bij VfL Wolfsburg te blijven, al zal het niet de laatste keer zijn dat zijn naam genoemd wordt.

En dan nog even naar Spanje, waar Fernando Torres de gemoederen bezighoudt nu hij terug is bij zijn eerste liefde. Volgens El Mundo Deportivo  is onzeker of Torres bij Atlético Madrid wel gaat samenspelen met Koke. De spelmaker staat immers hoog op het verlanglijstje van Manchester City. De vraag lijkt echter of de 22-jarige middenvelder wel tot een tussentijds vertrek te bewegen is. Eerder gaf hij Barcelona al eens nul op rekest vanwege zijn liefde voor Atlético. En om dan in de winter te vertrekken... Overigens zou niemand minder dan Paul Pogba van Juventus het alternatief zijn voor Manchester City mocht Koke inderdaad in Madrid blijven.

Koke bedankte al eens voor Barcelona, maar zou nu hoog staan op het lijstje van Manchester City.
Koke bedankte al eens voor Barcelona, maar zou nu hoog staan op het lijstje van Manchester City.

Nu de feestdagen voorbij zijn beginnen veel clubs weer met trainen. Zo ook Paris Saint-Germain. De ploeg van trainer Laurent Blanc staat echter nog niet op het trainingsveld, of er is alweer voer voor speculatie. Edinson Cavani en Ezequiel Lavezzi ontbraken zonder opgaaf van reden in de selectie, terwijl dinsdag al het oefenduel met Internazionale wacht. Dat Lavezzi in Marrakech ontbreekt is daarom des te pikanter, want Inter wordt juist genoemd als club die wil profiteren van de vastgelopen contractbesprekingen tussen PSG en de Argentijnse aanvaller.

Cavani zou ook nog altijd ontevreden zijn bij PSG, omdat hij bij de gratie van Ibrahimovic van de flanken moet komen. Wellicht dat Arsenal nu eindelijk geld vrij heeft om de geruchten eindelijk eens te bevestigen. Volgens Il Corriere dello Sport is de transfer van Lukas Podolski nu echt op een haar na gevild, nadat Arsène Wenger de 29-jarige wereldkampioen permissie heeft gegeven om te vertrekken. Het enige punt van discussie is nog voor welke transfersom Inter de Duitse aanvaller na dit seizoen definitief kan overnemen, waarschijnlijk een bedrag van circa vijf miljoen euro.

Dat geld zou Arsenal ook kunnen gebruiken om de transfer van Grzegorz Krychowiak te bekostigen. De 24-jarige Poolse controleur maakt indruk sinds Sevilla hem afgelopen zomer oppikte bij Stade Reims en zou daarmee de interesse van Arsenal, Southampton en Newcastle United hebben gewekt. Krychowiak gooide maandag zelf olie op het vuur door op Twitter te melden dat hij een akkoord had bereikt met een Engelse club. Niet veel later kwam de 24-jarige international terug op die woorden: het was bedoeld als grap. De vraag is Wenger en Ronald Koeman dat ook zo leuk vinden.

Waarschijnlijk zullen beide trainers er geen energie in steken. Dat is ook precies wat Anderlecht-coach Besnik Hasi doet in het geval van Mbark Boussoufa. Door blessure van Matías Suárez was er sprake van dat de geboren Amsterdammer zou terugkeren op het Brusselse nest. In gesprek met Het Nieuwsblad stelde Boussoufa echter van niets te weten. 'Ik heb ook gehoord dat Anderlecht interesse heeft', zegt Boussoufa tegen Het Nieuwsblad. 'Maar meer weet ik niet. Ik heb nog met niemand gesproken van de club en ben nog altijd speler van Lokomotiv Moskou.'

Een speler die deze winter wel een transfer lijkt te gaan maken is Tomás Kalas. De Tsjechische ex-speler van Vitesse leek gezien zijn huurcontract tot medio 2015 gebakken te zitten bij 1. FC Köln, maar kwam nog geen enkele keer in actie voor de hoofdmacht van de kampioen van de 2. Bundesliga. Volgens Kicker keert de 21-jarige verdediger daarom al spoedig terug naar Chelsea. Dan staat er ook meteen weer een gegadigde op de stoep: Queens Park Rangers zou Kalas wel kunnen gebruiken in de strijd tegen degradatie.

Engeland is deze week ook de bestemming van Martin Ødegaard. De sinds kort zestienjarige Noorse middenvelder is bezig aan een rondleiding langs vrijwel alle Europese topclubs. Barcelona, Bayern München, Liverpool en Real Madrid kregen al bezoek van het felbegeerde talent. Ditmaal zouden Manchester City en Manchester United aan de beurt zijn, terwijl ook Arsenal interesse heeft. De vraag wordt zo langzamerhand of Ødegaard nog wel zin heeft om naar Ajax te komen, zo veel topclubs dingen er mee naar zijn handtekening.

Enkele weken geleden hing de toekomst van Alan Pardew bij Newcastle United aan een zijden draadje, maar de 53-jarige manager heeft nu alles weer onder controle. Maar of hij ook in 2015 leiding geeft aan The Magpies, die halverwege negende staan in de Premier League, is de vraag. Crystal Palace wil Pardew graag aanstellen als opvolger van Neil Warnock, maar zal dan een flinke afkoopsom moeten betalen aangezien Pardew in Newcastle nog een contract heeft tot medio 2020. BBC meldt dat ook dat obstakel genomen is, aangezien Palace bereid zou zijn 2,7 miljoen euro te betalen. Nu heeft Pardew dus naar verluidt alleen nog een ja-woord nodig van Newcastle-eigenaar Mike Ashley.

Mogelijk ligt ook de toekomst van Diego Simeone in de Premier League. De trainer van Atlético Madrid is al bezig met Engelse lessen, maar voorlopig is hij nog niet bezig met een vertrek uit Spanje. De terugkeer van Fernando Torres, die wordt gehuurd van AC Milan, zou hem ervan overtuigd hebben voorlopig aan te blijven in de Spaanse hoofdstad. Dat is pech voor Liverpool en Manchester City, die beide in Simeone de beoogde nieuwe manager zien.

De prestaties van Everton zijn dit seizoen zeer matig, maar Seamus Coleman is een van de lichtpuntjes bij The Toffees. De kans is groot dat de 26-jarige rechtsback komende maand vertrekt. Chelsea was al licht geïnteresseerd, maar nu zou ook Manchester United zich gemeld hebben voor de Ier. Everton vraagt liefst dertig miljoen euro, weet The Daily Star.

Onlangs werd Saido Berahino in verband gebracht met een transfer naar Tottenham Hotspur, maar de Noord-Londense club heeft er een geduchte concurrent bijgekregen. De 21-jarige aanvaller zou namelijk op het punt staan om Liverpool te versterken, meldt Metro. Manager Brendan Rodgers zou zo'n 28 miljoen euro willen betalen voor het talent van West Bromwich Albion.

De overgang van Matija Nastasic naar Schalke 04 is zo goed als afgerond, weet Bild. De 21-jarige Serviër wordt door Manchester City de rest van dit seizoen verhuurd aan de club uit Gelsenkirchen, die een optie tot koop heeft bedongen. Eerder was er ook veel interesse uit Italië, waar de verdediger eerder speelde bij Fiorentina. Internazionale en Lazio leggen het echter waarschijnlijk af tegen Schalke 04.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.