Transferdagboek 28/12: Januzaj, Rosicky, Kramaric

Reacties

Op 1 januari 2015 gaat de markt weer open en het zijn de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 28/12: Januzaj, Rosicky, Kramaric

Meldden we eerder nog dat Louis van Gaal niet van plan is om Adnan Januzaj op huurbasis te laten vertrekken, nu lijkt er toch beweging te zitten in een tijdelijke overstap van de talentvolle Belg. Zo zou Everton-manager Roberto Martínez diens komst wel zien zitten. Volgens The Sunday People moet de aanwezigheid van Kevin Mirallas en Romelu Lukaku (ook Belgen) daarbij helpen.

The Independent weet echter meer. Volgens hen wil de steenrijke eigenaar van Paris Saint-Germain niet alleen gearriveerde vedettes zien komen, maar ook jonge talenten die de potentie hebben om de beste speler ter wereld te worden. De beleidsbepalers bij PSG denken dat Januzaj dat kan worden en zullen dan ook een optie tot koop gaan bedingen.

Waar ligt de toekomst van Adnan Januzaj? In Parijs, in Liverpool, of toch 'gewoon' in Manchester?
Waar ligt de toekomst van Adnan Januzaj? In Parijs, in Liverpool, of toch 'gewoon' in Manchester?

Ibrahim Afellay lijkt het verbruid te hebben bij Olympiakos. Misschien wel daarom is de Griekse grootmacht op zoek naar andere spelers die de posities aanvallend op het middenveld kunnen invullen. Het oog van Olympiakos is daarbij volgens The Sun on Sunday gevallen op de Tsjech Tomás Rosicky, die nu nog bij Arsenal speelt.

Geld speelt bij Chelsea geen rol, dat is al wat langer bekend. Volgens het Engelse Metro heeft manager José Mourinho nu liefst tien miljoen euro tot zijn beschikking om de Kroatische spits Andrej Kramaric aan te trekken. De eerste contacten met diens vader zouden zelfs al gelegd zijn door The Blues. In Rotterdam-Zuid zullen ze balen: de man die met NK Rijeka dit seizoen nog tegen Feyenoord speelde was vorige zomer in beeld om in De Kuip te komen spelen…

Arsenal heeft nog alle kans om zich via de Premier League opnieuw te plaatsen voor de Champions League en manager Arsène Wenger wil zijn selectie in januari graag versterken om de kans op een hoge klassering te vergroten. De Mail on Sunday schrijft dat de 22-jarige William Carvalho het voornaamste transfertarget van Wenger is, terwijl de Sunday Mirror denkt dat Arsenal de defensie gaat versterken met Loic Perrin.

Ondertussen zijn ze in Italië druk met een mogelijke ruildeal tussen Mattia Destro (AS Roma) en Stephan El Shaarawy (AC Milan). La Gazzetta dello Sport schrijft dat Destro zich heeft beklaagd over het gebrek aan speeltijd bij Roma, dat hem voor twintig miljoen wil laten gaan. Bij Milan zit El Shaarawy in een lastige parket door de waarschijnlijke komst van Alessio Cerci en dus concludeert Calciomercato: Milan kan een spelersruil voorstellen aan Roma.

Deze transfer is dus nog verre van beklonken, maar dat geldt niet voor die van Enzo Pérez naar Valencia. De Spaanse subtopper heeft weer financiële middelen beschikbaar sinds de overname door de gefortuneerde Peter Lim in oktober. Pérez moet 25 miljoen euro kosten en gaat waarschijnlijk een contract voor 4,5 jaar tekenen bij Valencia. Volgende week wordt de deal beklonken, meldt het Portugese O Jogo.

Enzo Pérez lijkt een transfer naar Valencia te gaan maken.
Enzo Pérez lijkt een transfer naar Valencia te gaan maken.

Nu de kerstdagen achter de rug zijn en de transferperiode nadert staan de buitenlandse kranten vol van de geruchten. En het ene is nog smakelijker dan het andere. Zo zou Real Madrid volgens The Mirror bereid zijn Gareth Bale naar Manchester United te laten gaan als het daarvoor doelman David de Gea terugkrijgt. De 24-jarige Spanjaard maakt echter dusdanig veel indruk dat het nog maar de vraag is of Louis van Gaal akkoord zou gaan met die ruildeal tussen de twee wereldtoppers.

De Gea is hard bezig om Iker Casillas af te lossen als nummer 1 van Spanje en zou dat op termijn ook kunnen doen in Madrid, als United zijn in 2016 aflopende contract niet gauw verlengt. Dat ze in het Santiago Bernabéu-stadion bezig zijn met de opvolging van de inmiddels 33-jarige Casillas blijkt wel uit een bericht van AS. De Madrileense sportkrant meldt dat Real na de halve Nederlander Marco Asensio in Carlos Abad-Hernández een tweede versterking voor de toekomst ziet. De negentienjarige Spanjaard heeft nog maar amper gedebuteerd voor Tenerife, of wordt al vergeleken met Thibaut Courtois.

Real Madrid kan het zich gezien de huidige prestaties veroorloven om vooral met de toekomst bezig te zijn, dat geldt absoluut niet voor Liverpool. Hoewel Aston Villa-manager Paul Lambert deze week nog maar eens benadrukte dat Ron Vlaar en Fabian Delph niet te koop zijn, schrijft The Daily Star zondag dat Liverpool met een bod van bijna twintig miljoen euro Lambert van gedachten hoopt te veranderen. Tegelijkertijd noemt La Gazetta dello Sport Chievo-doelman Francesco Bardi als oplossing voor het keepersprobleem op Anfield. De 22-jarige Italiaan zou deze winter terugkeren naar Internazionale, dat hem vervolgens van de hand wil doen.

Internazionale zou deze winter wel eens zaken kunnen gaan doen met Engelse clubs. Zo wordt Francesco Bardi in Italië genoemd als nieuwe doelman van Liverpool.
Internazionale zou deze winter wel eens zaken kunnen gaan doen met Engelse clubs. Zo wordt Francesco Bardi in Italië genoemd als nieuwe doelman van Liverpool.

Inter zit zelf ondertussen ook niet stil. De komst van Lukas Podolski zou al op een haar na gevild zijn, maar de Duitse aanvaller van Arsenal weigert in gesprek met Super Express al vooruit te lopen op een vertrek uit Londen. 'De komende dagen zal ik met de club (Arsenal, red.) praten, ik wil weten wat ze met mij van plan zijn', aldus de 29-jarige wereldkampioen, die mogelijk géén ploeggenoot wordt van Nemanja Vidic. De Servische verdediger kwam afgelopen zomer over van Man Utd, maar zou volgens The Daily Star na een half jaar alweer terugkeren naar Old Trafford.

Vidic drukt met zijn maandsalaris van circa 250 duizend euro als bankzitter zwaar op de begroting. Voor Inter een zwaarwegend besluit om de ervaren mandekker alweer van de hand te doen, zoals vrijwel alle Italiaanse clubs de hand op de knip houden. Zelfs landskampioen Juventus laat zich leiden door het gebrek aan geld. Omdat Bayern München twintig miljoen euro zou willen voor Xherdan Shaqiri, zou De Oude Dame in de zoektocht naar een trequartista nu zijn uitgekomen bij Wesley Sneijder. Galatasaray zou veel minder geld vragen voor de Oranje-international.

Echt vleiend is die interesse niet. Sneijder wordt in één adem genoemd met Hatem Ben Arfa. De Franse dribbelaar is bij Newcastle United niet langer welkom, terwijl Hull City in januari de huurovereenkomst met The Magpies alweer zou willen beëindigen. Het gevolg is dat de 27-jarige solist wel met tal van clubs in verband werd gebracht. Volgens L'Equipe was Hamburger SV een voorname kandidaat, maar de club van Rafael van der Vaart kwam niet opdagen bij de onderhandelingen. Wel zou Olympique Nice nog interesse hebben. Het lijkt voor een bankzitter van Hull in ieder geval een veel realistischer bestemming dan de kampioen van Italië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.