Transferdagboek 04/01: Sneijder, Bony en Barkley

Reacties

In de afgelopen weken kondigde het zich al aan met de nodige geruchten, maar de transfermarkt is nu dan eindelijk open. VI houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 04/01: Sneijder, Bony en Barkley

Galatasaray-trainer Hamza Hamzaoglu heeft al dan niet opzettelijk de geruchtenstroom rond Wesley Sneijder nog wat meer aangezwengeld. De Oranje-international zou in de nadrukkelijke belangstelling staan van Juventus en na afloop van de 2-0 zege bij Besiktas werd de trainer gevraagd naar een mogelijk vertrek van Sneijder, die nog tot medio 2016 vastligt in Istanbul. 'We hebben niet de intentie hem te verkopen en er zullen altijd geruchten zijn. Maar als hij naar mij toe komt en zegt dat hij wil vertrekken, kunnen we daar altijd over praten', aldus Hamzaoglu.

Een stuk stelliger is Garry Monk, de manager van Swansea City. Hij wordt steeds geconfronteerd met de belangstelling voor Wilfried Bony, die op de nominatie zou staan om naar Manchester City te verkassen. De coach van de Welshmen wil daar helemaal niets van weten. 'Ik kan het me niet veroorloven om spelers te verliezen. We hebben al niet echt een brede selectie.'

Wilfried Bony. Kunnen de fans van Swansea City ook de tweede helft van het seizoen voor hem applaudiseren?
Wilfried Bony. Kunnen de fans van Swansea City ook de tweede helft van het seizoen voor hem applaudiseren?

Een andere spits die aan de vooravond van een transfer staat is Dario Cvitanich. De voormalige Ajax-spits zou Olympique Nice volgens L'Equipe gaan verruilen voor het Mexicaanse Pachuca, dat hem ooit al huurde van Ajax. De aanvaller beschikt in Frankrijk over een aflopende verbintenis.

Dan over naar Everton, waar volgens de tabloids nog het nodige gaat gebeuren. Volgens The Daily Mail zou de dit seizoen tegenvallende formatie van manager Roberto Martinez serieus nadenken over de verkoop van groeibriljant Ross Barkley. Hij zou een prijskaartje van zestig miljoen euro om zijn nek hebben hangen en Manchester City wordt – alweer – genoemd als mogelijke nieuwe bestemming. Dan zal City evenwel ook moeten verkopen om niet in de problemen te komen met de Financial Fair Play-regelgeving.

Everton zou zich ondertussen ook gemengd hebben in de strijd om Bayern München-reservespeler Xherdan Shaqiri, die saillant genoeg op het lijstje van stadgenoot Liverpool ook hoog zou staan. Bovendien zou Arouna Kone in aanmerking komen voor verhuur. David Moyes zou hem naar Real Sociedad willen halen.

Verder hoopt Everton naar verluidt ook nog altijd te profiteren van het aflopende contract dat James Milner bij Manchester City heeft. De gevierde man van zondag, hij maakte allebei de goals tegen Sheffield Wednesday (2-1) in de derde ronde van de FA Cup, zou in Liverpool meer aan spelen toekomen. Al heeft City-manager Manuel Pellegrini al laten weten de middenvelder graag te behouden.

Een vertrek van James Milner hangt nog altijd boven Manchester City.
Een vertrek van James Milner hangt nog altijd boven Manchester City.

We vervolgen het dagboek in Manchester. Wekenlang worden er diverse spelers gelinkt aan Manchester United, de ploeg van van manager Louis van Gaal. De Nederlander wil zijn laatste linie versterken, waarbij Borussia Dortmund-verdediger Mats Hummels, Raphael Varane (Real Madrid) en Miranda (Atlético Madrid) de meest voorkomende namen zijn. Maar Van Gaal wil volgens The Daily Star ook vers bloed in de voorhoede, al is het maar de vraag of wij deze berichtgeving serieus moeten nemen. De Engelse tabloid meldt namelijk dat The Red Devils Arjen Robben voor een bedrag van dertig miljoen euro willen overnemen van Bayern München. Dat United de geruchtenmolen regeert is duidelijk, maar of alles even realistisch is....

We blijven op Old Trafford, want The Daily Express weet te melden dat Ilkay Gündogan als versterking wordt gezien voor het middenveld van Manchester United. De Duitse middenvelder van Borussia Dortmund kampte lange tijd met een slepende rugblessure en wil zijn contract in Dortmund niet verlengen. Zijn verbintenis loopt tot medio 2016. Mocht Gündogan daadwerkelijk vertrekken, dan zet Dortmund in op een transfer naar het buitenland. Weer een speler zien vertrekken naar aartsrivaal Bayern München is onbespreekbaar.

Volgens The Daily Star heeft Ajax de strijd om de handtekening van het Noorse toptalent Martin Ødegaard gewonnen. De pas zestien jaar geworden middenvelder heeft de clubs voor het uitkiezen en plande zelfs een Europese tour langs onder meer Manchester City, Real Madrid, Manchester United, Liverpool en Bayern München om goed te kunnen oordelen welke stap de beste is voor zijn loopbaan. De Noor kreeg namens Ajax bezoek van hoofd opleidingen Wim Jonk. Maar vooralsnog staat Ødegaard gewoon nog onder contract bij Strömsgodset IF.

Na het treurige nieuws dat icoon Steven Gerrard na dit seizoen vertrekt, heeft de clubleiding van Liverpool binnenkort ook goed nieuws. Volgens diverse Engelse media kan publiekslieveling Raheem Sterling namelijk een fikse loonsverhoging tegemoet zien. De talentvolle aanvaller kan bijtekenen tot medio 2020 tegen een vergoeding van 6,6 miljoen euro per jaar. Daarmee hoopt Liverpool ook de clubs die belangstelling hebben voor Sterling op afstand te houden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.