Transferdagboek 31/12: Denswil, Hazard, Reus en Zlatan

Reacties

Op 1 januari 2015 gaat de markt weer open en het zijn de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 31/12: Denswil, Hazard, Reus en Zlatan

Borussia Dortmund moet vrezen voor het vertrek van Marco Reus, meldt Le10Sport. De aanvallende middenvelder stond al in de belangstelling van Arsenal, Bayern München, Liverpool, Manchester City, Manchester United en Real Madrid, maar nu heeft naar verluidt ook Chelsea zich gemeld. Sterker nog, manager José Mourinho zou eigenaar Roman Abramovich deze week persoonlijk verzocht te hebben om Reus zo snel mogelijk naar Stamford Bridge te halen.

Newcastle United lijkt op korte termijn afscheid te nemen van Alan Pardew, die op weg is naar Crystal Palace. Maar in de zoektocht naar een nieuwe manager heeft de club een tegenvaller te verwerken gekregen: Steve Bruce heeft namelijk geen belangstelling. 'Ik ben vastbesloten om af te maken waaraan we begonnen zijn en Hull City in de Premier League te houden.' Volgens verschillende Engelse media is Steve McClaren nu favoriet. De voormalige trainer van FC Twente is nu werkzaam voor Derby County.

Eerder deze week werd bekend dat Stefano Denswil per direct mag vertrekken bij Ajax. De 21-jarige verdediger mag zelfs transfervrij weg. Dat geldt alleen niet voor Feyenoord en PSV. En dat vindt zaakwaarnemer Winnie Haatrecht vreemd. 'Want als Stefano kennelijk niet goed genoeg is, kan hij toch naar een club als Feyenoord of PSV?', vraagt Haatrecht zich af in gesprek met Het Parool. 'Hij mag overigens wel transfervrij naar FC Twente of AZ.'

Ook in de laatste editie van deze rubriek in 2014 aandacht voor Martin Ødegaard, die de clubs voor het uitkiezen heeft. Ajax zou het zestienjarige toptalent uit Noorwegen graag contracteren, terwijl de speler van Strømsgodset al rondkeek bij Bayern München, Liverpool en Real Madrid. In januari zou Ødegaard op bezoek gaan bij Manchester City én United, maar eigenlijk zou hij zijn keuze al gemaakt hebben. De keuze zou zijn gevallen op het Southampton van manager Ronald Koeman, meldt The Daily Star.

Voetbalminnend Rome hoeft niet te rekenen op de komst van Zlatan Ibrahimovic. In de Zweedse media werd de sterspeler van Paris Saint-Germain gelinkt aan AS Roma, maar Ibrahimovic spreekt die geruchten tegen in gesprek met Corriere dello Sport. 'Onzin. Ik keer niet terug naar de Serie A, dat is uitgesloten', aldus Ibrahimovic.  De voormalige spits van Malmö FF, Ajax, Juventus, Internazionale, Barcelona en AC Milan wil zijn loopbaan afsluiten in Parijs. 'Ik voel me goed bij PSG en heb hier nog een doorlopend contract', zegt Ibrahimovic tot slot.

Thorgan Hazard is volgens diverse media in Duitsland zo goed als rond met Borussia Mönchengladbach. De Belgische aanvaller annex middenvelder, de jongere broer van Chelsea-aanvaller Eden Hazard, speelt sinds afgelopen zomer op huurbasis bij de huidige nummer vier van de Bundesliga en ziet een permanente overgang zelf wel zitten. Hazard heeft op dit moment een contract medio 2016 bij Chelsea.

Ook Borussia Dortmund hoopt op Belgische versterking. De nummer zeventien van Duitsland hoopt zelfs twee Belgen naar de Bundesliga te lokken. En dat is vervelend nieuws voor Anderlecht. Volgens Bild wil Dortmund 25 miljoen euro betalen voor de middenvelders Dennis Praet en Youri Tielemans. Dortmund beleeft een rotseizoen. Voor de clubleiding des te meer reden voor vers bloed.

Danny Ings hoeft niet te vrezen voor te weinig aandacht. De aanvaller van Burnley komt op diverse transferlijstjes voor, zo ook op die van Tottenham Hotspur. Volgens The Telegraph hebben de Londenaren Ings uitvoerig bekeken tijdens het competitieduel op Boxing Day met Liverpool (1-0 nederlaag) en gaat de club in januari een bod uitbrengen op de 22-jarige Engelsman. Ings was in de eerste seizoenshelft vier keer trefzeker namens de nummer negentien van de Premier League.

Arsenal lijkt op weg de eerste versterking van de winterse transferperiode te gaan presenteren. Volgens Marca gaat Mario Suárez verkassen richting Londen. Momenteel staat hij onder contract bij Atlético Madrid. De middenvelder komt in Madrid niet altijd aan bod en zou daardoor een goedkopere optie zijn dan William Carvalho van Sporting Lissabon.

De toekomst van Mario Balotelli is veelbesproken. Hoewel Liverpool-manager Brendan Rodgers herhaaldelijk aan heeft gegeven de Italiaan niet kwijt te willen, zou Napoli toch een poging willen wagen. Volgens Il Messaggero gaat zaakwaarnemer Mino Raiola er alles aan doen om Liverpool ervan te overtuigen dat een verhuurperiode van een half jaar de beste optie is voor beide partijen. De tegenvallende prestaties van Balotelli verklaren wel direct waarom Liverpool met de nodige spitsen in verband gebracht wordt (zie ook hieronder). Door de naam van middenvelder Radja Nainggolan kan in ieder geval een streep. Hij blijft volgens Il Tempo liever voetballen bij AS Roma.

We vervolgen het laatste transferdagboek van 2014, oftewel een dag voordat de transfermarkt weer open gaat, met meer ronkende verhalen uit de tabloids in Engeland. Met name Manchester City zou zich immers gaan roeren. Het doelwit: een nieuwe spits. Een opmerkelijke naam die in de jacht op een nieuwe aanvaller opduikt, is die van Luciano Vietto.

Vietto is een Argentijn die door het leven gaat als De nieuwe Sergio Agüero. Bij Villarreal heeft hij een contract tot medio 2019. Hij scoorde dit seizoen in Spanje al zeven keer. Volgens The Daily Mirror is vijftien miljoen euro voldoende om de spits naar Engeland te halen. Dan zal wel afgerekend moeten worden met concurrentie van Real Madrid en Internazionale.

En als we toch bezig zijn, City zou ook interesse hebben in De Nieuwe Pogba. Hij luistert naar de naam Rayan Souici, is zestien jaar oud en staat onder contract bij Saint-Étienne. Liverpool en Arsenal zouden ook hier weer de kampioen de loef af willen steken.

Toch heeft Manchester City nog meer ijzers in het vuur. En daarbij komen niet de minste namen om de hoek kijken. Wilfried Bony van Swansea City zou immers op het lijstje staan. De Ivoriaanse ex-Eredivisie-topschutter zou voor een kleine veertig miljoen euro uit Wales weg te kapen zijn. Ondertussen zouden Chelsea en Liverpool op het vinkentouw zitten, voor de spits die onlangs zijn verbintenis verlengde tot medio 2018.

We besluiten met Stephan El Shaarawy. Ook hij wordt volop genoemd in Engeland. Arsenal en Liverpool zien in hem de ideale nieuwe spits. Zover gaat het niet komen heeft de Italiaan met Egyptische roots al laten weten. 'Ik heb het al gezegd, maar ik blijf zeker. Ik wil het hier in 2015 goed gaan doen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.