Transferdagboek 02/01: Gerrard, Drenthe, Reus

Reacties

In de afgelopen weken kondigde het zich al aan met de nodige geruchten, maar de transfermarkt is nu dan eindelijk open. VI houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 02/01: Gerrard, Drenthe, Reus

Nu Steven Gerrard zijn vertrek bij Liverpool heeft aangekondigd, beginnen de geruchten te komen. In Engeland blijven is geen optie voor hem en dus worden trainers in het buitenland wakker. Zo heeft David Moyes de deur voor het Liverpool-icoon open gezet. ‘Als hij ooit in Spanje wil spelen, weet hij dat hij me kan bellen’, aldus de trainer van Real Sociedad. Saillant detail: Moyes was jarenlang trainer van Everton, de stadgenoot en aartsrivaal van Liverpool.

Royston Drenthe speelt tegenwoordig op huurbasis bij Sheffield Wednesday,  maar ook zijn verblijf daar lijkt niet echt een succes te worden. De ex-Feyenoorder ontbrak eerder deze week om persoonlijke redenen in de wedstrijdselectie, maar volgens de BBC kan het feit dat hij naar een Chinese club kan verkassen daar ook mee te maken hebben.

Meerdere clubs in Engeland zijn op zoek naar een nieuwe goalie. Zo is Leicester City dicht bij het overnemen van routinier Mark Schwarzer van Chelsea. De Australische veteraan komt onder José Mourinho niet aan spelen toe. Bij Liverpool zijn ze op hun beurt niet tevreden over de Belg Simon Mignolet en Brad Jones, zij zouden vervangen moeten worden door Guillermo Ochoa. De Mexicaan keepte een geweldig WK, maar speelt bij Málaga niet.

Het zal deze transferperiode wel regelmatig gaan over Marco Reus (foto onder). De Duitser is de grote man bij Borussia Dortmund, maar staat met die club bizar genoeg voorlaatste in de Bundesliga. Bayern München wordt vaak genoemd als nieuwe bestemming voor Reus, maar Marca weet dat hij binnenkort zal tekenen bij Real Madrid. Allebei best aardige clubs om te spelen, lijkt ons.

Nadat vrijdagochtend al berichten opdoken dat Juventus in Wesley Sneijder een betaalbare optie ziet voor de vacature van de nummer 10-positie, heeft trainer Massimiliano Allegri nog maar eens wat extra olie op het vuur gegooid in een interview met La Stampa. 'Sneijder is een luxe die we ons kunnen veroorloven, we missen nog iemand zoals hij', stelt de Juventus-coach over de Oranje-international, die bij Galatasaray zou mogen vertrekken.

Sneijder kwam in beeld bij De Oude Dame nadat bleek dat Xherdan Shaqiri te duur was. Bayern München vraagt minimaal twintig miljoen euro, waardoor Juve net als Internazionale alleen een huurperiode een optie vindt. Maar ook Inter hoeft niet te treuren. Niet alleen nadert de komst van Lukas Podolski – de Arsenal-aanvaller zou binnen 24 uur worden gekeurd – ook is Ezequiel Lavezzi nog altijd niet gesignaleerd in het trainingskamp van Paris Saint-Germain in Marokko.

Het lijkt een goed teken voor Inter, dat in ieder geval niet hoeft te vrezen voor de concurrentie van Napoli. Voorzitter Aurelio De Laurentiis heeft uitgesloten dat de Argentijnse aanvaller zal terugkeren in Stadio San Paolo. Ook de komst van Mario Balotelli is niet aan de orde. 'Ik zie het nut er niet van in. We moeten niet vergeten dat Lavezzi vierenhalf miljoen euro per jaar verdient. Bovendien was het hij die Napoli in de eerste plaats wilde verlaten. Zaakwaarnemers moeten zichzelf ook vermaken door namen te noemen. Wij hebben niks te maken met Lavezzi en Balotelli.'

Hull City moet in de zoektocht naar een spits uit een heel andere vijver vissen. Hoewel The Tigers afgelopen zomer toch ook voor veertig miljoen euro investeerden in de selectie, zijn spelers van dergelijke allure niet aan de orde. Manager Steve Bruce richt zijn pijlen daarom op Jermain Defoe. 'Als hij beschikbaar is, en ik denk dat hij dat is, zouden we hem graag halen', stelde Bruce over de 32-jarige aanvaller van Toronto FC. 'Hij is misschien te duur, maar het is geen slechte gedachte.'

Jermain Defoe (links) keert mogelijk terug naar Engeland, terwijl Steven Gerrard juist een avontuur in de MLS ambieert.
Jermain Defoe (links) keert mogelijk terug naar Engeland, terwijl Steven Gerrard juist een avontuur in de MLS ambieert.

Bruce denkt echter dat hij op veel concurrentie uit de Premier League kan rekenen. Ook Queens Park Rangers, waar manager Harry Redknapp Defoe nog kent uit hun gezamenlijke tijd bij West Ham United, Portsmouth en Tottenham Hotspur, ziet wel wat in de komst van de voormalige Engelse international. Logisch, zo stelt Bruce. 'Als je elke club aan de onderkant van de ranglijst vraagt naar Defoe, zeggen ze ja. Maar de vraag of hij financieel haalbaar is, is een tweede.'

Nog maar een keer Steven Gerrard dan. Hij kan volgens Engelse media, naast de interesse van Moyes, rekenen op interesse vanuit zowel de Verenigde Staten als het Midden-Oosten. Maar volgens The Daily Mirror heeft Los Angeles Galaxy, de oude club van David Beckham, de beste papieren om Gerrard vanaf komende zomer een nieuwe uitdaging te bieden.

Gerrard zal gratis kunnen vertrekken voor zijn eerste buitenlandse avontuur. Dat kan niet bepaald worden gezegd van Paul Pogba. De 21-jarige Fransman zou pikant genoeg het nieuwe transferdoelwit van Manchester United zijn, nu de club van Louis van Gaal volgens de Engelse media nul op het rekest heeft gekregen van Real Madrid aangaande de terugkeer van Cristiano Ronaldo en/of Gareth Bale naar Engeland.

Van Gaal spendeerde afgelopen zomer al bijna tweehonderd miljoen euro op de transfermarkt, maar al wekenlang gaat het gerucht dat United ook in de winter weer met geld gaat smijten om de landstitel nog dit seizoen binnen te halen. Opmerkelijk genoeg zou de aandacht daarbij nu zijn gevestigd op Pogba, die van Sir Alex Ferguson nooit een kans kreeg. De talentvolle middenvelder van Juventus zou honderd miljoen euro moeten kosten.

Pepe en Mats Hummels worden allebei genoemd als potentiële versterking voor Louis van Gaal.
Pepe en Mats Hummels worden allebei genoemd als potentiële versterking voor Louis van Gaal.

Ook in Spanje is de huidige nummer drie van Engeland een voornaam onderwerp van gesprek. Daar schrijft Marca dat Radamel Falcao de clubleiding van The Red Devils met zijn recente sterke optredens heeft overtuigd. Inmiddels zou zijn zaakwaarnemer Jorge Mendes zijn ingeschakeld om de permanente deal met AS Monaco, die is opgenomen in Falcao's huurcontract, definitief te maken. Het zou United komende zomer opnieuw 55 miljoen euro armer maken.

Ook de vermeende zoektocht van Van Gaal naar een centrale verdediger zorgt in buitenlandse kranten voor speculatie. Zo zou United net als Manchester City de situatie van Pepe in de gaten houden. De Portugese verdediger heeft zijn leven na het vertrek van José Mourinho bij Real Madrid gebeterd en zou daarom op een verlenging van zijn in 2016 aflopende contract mogen rekenen. Gebeurt dat niet, dan lonkt een transfer naar een van de twee clubs uit Manchester.

Een vertrek naar Old Trafford is mogelijk van de baan als Mats Hummels deze winter zijn zin krijgt. Hummels zou intimi volgens Duitse media hebben verteld dat hij Borussia Dortmund wil verlaten voor de club van Van Gaal uit onvrede over de slechte prestaties in de Bundesliga. Het zou de uitgaven van Van Gaal weer verhogen met een lieve zestig miljoen euro, mocht Dortmund vasthouden aan het prijskaartje dat het afgelopen zomer op Hummels' voorhoofd plakte.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.