Transferdagboek 07/01: Bony, Shaqiri, Giovinco, Zaza

Reacties

In de afgelopen weken kondigde het zich al aan met de nodige geruchten, maar de transfermarkt is nu dan eindelijk open. VI houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 07/01: Bony, Shaqiri, Giovinco, Zaza

De transfer van Wilfried Bony naar Manchester City lijkt een stap dichterbij. De 26-jarige Ivoriaan werd door Sky Sports vlak voor vertrek naar de Afrika Cup aangeklampt op het vliegveld. 'De onderhandelingen zijn gaande, maar er is nog geen nieuws', vertelde de ex-Vitessenaar. 'Natuurlijk streelt het dat zo'n club interesse heeft, iedere voetballer wil in de Champions League spelen.' Overigens wisten de Engelsen ook Francis Kacou, de zaakwaarnemer van Bony, voor de camera te halen. Hij was wat uitgesprokener. 'Hopelijk kunnen we snel nieuws brengen. Daar ziet het in ieder geval wel naar uit. Het gaat nog om kleine financiële details. Ik denk dat we over een paar dagen meer kunnen melden.'

Xherdan Shaqiri is net als Bony ook een veelgenoemde naam in ons transferdagboek. De Zwitserse bankzitter van Bayern München kon naar verluidt al rekenen op serieuze interesse van Liverpool, Juventus en Internazionale. Daar is nu Stoke City bijgekomen. Assistent-manager Mark Bowen heeft in gesprek met BBC Radio bevestigd dat de club van Erik Pieters zich wil mengen in de strijd met de Europese grootmachten. Hoewel Shaqiri allerminst zal hebben gedroomd van spelen in het shirt van The Potters waagt Stoke volgens Bowen een serieuze poging. 'We achten onszelf niet kansloos.'

Arsenal en Tottenham Hotspur zijn dan weer clubs die met grote regelmaat voorbij komen in het geruchtencircuit. Behendige aanvallers zijn altijd welkom in het noorden van Londen. Dus gaat in Italië het verhaal dat Sebastian Giovinco een interessant doelwit is, omdat de 27-jarige schaduwspits ontevreden is met zijn bijrol bij Juventus. Omdat het contract van de 1 meter 64 kleine aanvaller na dit seizoen afloopt is hij zo halverwege het seizoen een goedkope optie. En als het deze winter niet lukt, dan kan de Italiaanse international komende zomer altijd nog gratis verhuizen.

Simone Zaza verlengde zijn contract tot medio 2019, maar kan door de terugkoopclausule van Juventus alweer heel snel vertrokken zijn bij Sassuolo.
Simone Zaza verlengde zijn contract tot medio 2019, maar kan door de terugkoopclausule van Juventus alweer heel snel vertrokken zijn bij Sassuolo.

Wellicht dat Juventus juist daarom een terugkoopclausule in het contract van Simone Zaza heeft laten opnemen. De 23-jarige aanvaller werd afgelopen zomer volledig eigendom van Sassuolo, dat deze woensdag zijn verbintenis openbrak tot medio 2019. Maar volgens zijn zaakwaarnemer Christian Malfredi heeft De Oude Dame het eerste recht om Zaza weer terug te halen naar Turijn. Voorlopig wil Zaza volgens zijn agent eerst nog veel spelen en verder gaan met het maken van doelpunten. In anderhalf jaar scoorde de neo-international van Italië tot dusverre vijftien keer.

Arsenal is niet meer de grootmacht die het ooit was en daar wil  manager Arsène Wenger verandering in brengen. Volgens The Daily Star moet supertalent Isco de overstap maken van Real Madrid naar Londen. Prijskaartje: een Brits recordbedrag van ruim tachtig miljoen euro. Overigens aast Le Professeur ook nog altijd op Southampton-middenvelder Morgan Schneiderlin. Manager Ronald Koeman wist de landgenoot van Wenger in de zomer nog aan boord te houden, maar moet deze maand opnieuw vrezen.

Arsenal heeft eveneens interesse in Palermo-spits Paulo Dybala (foto onder). Niet in de laatste plaats vanwege zijn twee goals van dinsdag tegen Cagliari (5-0). Maar ook Manchester United en Liverpool hengelen naar zijn diensten. Dybala heeft echter een sterke voorkeur voor The Gunners. Zelfs als die deal niet doorgaat wil de Argentijn volgens Italiaanse media níet naar de club van Van Gaal en naar Liverpool.

Kent u hem nog, Scott Sinclair? Hij maakte in de zomer van 2012 de overstap van Swansea City naar Manchester City, maar kwam maar amper in actie voor de Engelse landskampioen. Volgens The Mirror staat Aston Villa klaar om de vleugelspits uit zijn lijden in het Etihad Stadium te verlossen. De club van Ron Vlaar en Leandro Bacuna zit verlegen om goals, Villa scoorde pas elf keer in twintig duels.

We meldden al dat Tottenham Hotspur interesse heeft in West Bromwich Albion-spits Saido Berahino, maar dat manager Tony Pulis hem niet wil laten gaan. Er lijkt nu schot in de zaak te zitten. Pulis is bereid een transfer van zijn topscorer te overwegen, mits hij daar Andros Townsend en Aaron Lennon voor terugkrijgt. Beide aanvallers mogen vertrekken van White Hart Lane.

Over naar Frankrijk, waar Paris Saint-Germain groots durft te dromen. Zo wordt er meer en meer getwijfeld aan de toekomst van Lionel Messi bij Barcelona en de Argentijn staat hoog op het verlanglijstje van PSG. 'Als Messi Barça verlaat, dan zal de eigenaar van deze club zich meteen melden', liet Javier Pastore, landgenoot van Messi en speler van PSG, weten aan TyC Sports. 'Geld zal het probleem niet zijn. Er is genoeg om meerdere Messi's te kopen.'

De kans dat Messi deze transferperiode al wordt overgenomen is klein, maar PSG heeft wel drie andere spelers op het oog om de club in januari te versterken. Sami Khedira moet worden overgenomen van Real Madrid, terwijl Newcastle United een bod kan verwachten op Moussa Sissoko. Ook manager Louis van Gaal van Manchester United lijkt een speler kwijt te raken aan de kampioen van Frankrijk. Adnan Januzaj is in beeld en zou eventueel op huurbasis mogen vertrekken, maar Paris Saint-Germain wil de Belg graag definitief overnemen.

Wie de Ligue 1 juist mogelijk verlaat is Alexandre Lacazette (foto boven), die aan een geweldig seizoen bezig is bij Olympique Lyon. De 23-jarige aanvaller was dit seizoen al zeventien keer trefzeker in competitieverband en dat is ook Manchester City opgevallen. Die club hoopt zich op korte termijn te versterken met Wilfried Bony, maar de huidige aanvaller van Swansea City is mogelijk tot 8 februari afwezig vanwege de strijd om de Afrika Cup. Gezien de blessures bij Sergio Agüero en Edin Dzeko zou City daarom een gigantisch bod op Lacazette overwegen, meldt L'Équipe.

Borussia Dortmund zou Ilkay Gündogan een ultimatum hebben gesteld. De 24-jarige middenvelder heeft nog een verbintenis tot medio 2016 en zal komende zomer worden verkocht als hij zijn contract niet verlengt. Afgelopen zomer zag Dortmund Robert Lewandowski al transfervrij vertrekken naar Bayern München en dat wil de club niet nog een keer meemaken. Sowieso is het niet de bedoeling dat Gündogan bij een eventueel vertrek in Duitsland blijft en dat is goed nieuws voor Manchester United, dat de achtvoudig international van Duitsland al geruime tijd volgt.

Tot slot over naar Southampton, dat zich eerder deze transferperiode op huurbasis al versterkte met Eljero Elia (Werder Bremen). De kans is aanwezig dat manager Ronald Koeman nog een tijdelijke aanwinst mag verwelkomen bij The Saints. Juan Quintero is in beeld, maar ook Arsenal wil de 21-jarige spelmaker van FC Porto graag inlijven. Afgelopen zomer tijdens het WK in Brazilië was het talent nog één keer trefzeker namens Colombia, maar bij zijn terugkeer in Portugal moet Quintero het vooral doen met invalbeurten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.