Transferdagboek 05/01: Monchi, Messi, Vorm, Handanovic

Reacties

In de afgelopen weken kondigde het zich al aan met de nodige geruchten, maar de transfermarkt is nu dan eindelijk open. VI houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 05/01: Monchi, Messi, Vorm, Handanovic

Andoni Zubizarreta is nog maar net vertrokken bij Barcelona of het speculeren over de nieuwe technisch directeur van de Catalaanse grootmacht is al begonnen. Volgens Spaanse media was niet alleen de eveneens vertrokken Carles Puyol wegens zijn gebrek aan ervaring geen optie, maar heeft voorzitter Josep María Bartomeu inmiddels ook nul op rekest gekregen van een belangrijke kandidaat: Monchi. De technisch directeur van Sevilla, die luistert naar de volledige naam Ramón Rodríguez Verdejo, is het brein achter het sportieve beleid van de Andalusische club.

Opmerkelijk genoeg is de 46-jarige Spanjaard net als Zubizarreta een oud-doelman. In tegenstelling tot Super Zubi houdt Monchi het in zijn tweede termijn nog langer uit bij zijn club dan tijdens zijn spelerscarrière. Al sinds 2000 is Rodríguez verantwoordelijk voor het technische beleid. Promotie zou hij volgens Sport niet zien zitten wegens het transferbod tot 2016, waarna Bartomeu in de zomer van dat jaar alweer is vertrokken als voorzitter. Dan vinden er nieuwe presidentsverkiezingen plaats. Wellicht dat Monchi tegen die tijd alsnog komt. Voorlopig is Fiorentina-directeur Eduardo Macia (ex-Valencia en –Liverpool) de nieuwe topkandidaat.

Maar er zou meer aan de hand zijn in Barcelona. Lionel Messi ontbrak volgens de officiële lezing op een openbare training wegens een voedselvergiftiging, maar Spaanse media beweren dat er iets achter zit. Volgens het doorgaans goed invoerde radiostation Cadena COPE is Messi niet tevreden over de inbreng van trainer Luis Enrique, wat ook zou blijken uit zijn reservebeurt tegen Real Sociedad. Woensdag vergadert het bestuur over de kwestie én ook over een bod van Chelsea (dat inmiddels door Messi is toegevoegd op Instagram) ter waarde van 250 miljoen euro, zo stelt het radiostation. Of zou het toch gewoon gaan over Zubizarreta?

De relatie tussen Lionel Messi en Luis Enrique zou flink bekoeld zijn. Tel daarbij op dat Messi en zijn partner opvallend actief zijn met het toevoegen van Chelsea-spelers op Instagram en de geruchten zijn geboren.
De relatie tussen Lionel Messi en Luis Enrique zou flink bekoeld zijn. Tel daarbij op dat Messi en zijn partner opvallend actief zijn met het toevoegen van Chelsea-spelers op Instagram en de geruchten zijn geboren.

Van voormalige doelmannen gaan we naar keepers in de bloei van hun loopbaan. Volgens The Sun komt er namelijk een plek vrij onder de lat op White Hart Lane. Tottenham Hotspur zou volgens de Engelse roddelkrant bereid zijn Hugo Lloris na dit seizoen te verkopen, mochten geïnteresseerde clubs als Paris Saint-Germain en Real Madrid toehappen. The Spurs zouden de transfersom van ruim dertig miljoen euro kunnen investeren in de spelersgroep, aangezien manager Mauricio Pochettino met Michel Vorm al een opvolger voor de Franse doelman in huis heeft.

Zoals er in Londen kansen lonken voor Vorm, zo ziet AS Roma mogelijkheden op de keepersmarkt in de Serie A nu Norberto Neto heeft aangekondigd zijn aflopende contract bij Fiorentina niet te verlengen. In tegenstelling tot eerdere berichten is niet de 25-jarige Braziliaan maar Samir Handanovic de beoogde opvolger van Morgan De Sanctis in Rome. Roma zou volgens Il Messaggero de goede relatie met Fiorentina niet willen beschadigen door Neto een aanbieding in te doen. In plaats daarvan hoopt de clubleiding te profiteren van het feit dat de verbintenis van Handanovic in 2016 afloopt. Neto zou op zijn beurt dan het gat moeten opvullen dat de Sloveense sluitpost achterlaat bij Internazionale.

Inter en Fiorentina zijn volgens The Guardian nog op een andere manier op elkaar aangewezen. Want nu Micah Richards niet aan spelen toekomt in Florence en zijn contract bij zijn eigenlijke werkgever Manchester City afloopt, zou de Engelse rechtsback aanbiedingen tegemoet kunnen zien van zowel Inter als Chelsea en Liverpool. Vooral een transfer naar Milaan lijkt waarschijnlijk. Richards zou daar worden herenigd met Roberto Mancini. De Italiaanse coach kent Richards nog van hun gezamenlijke tijd bij Man City.

Vitesse-supporters zien Andrej Kramaric (foto boven) waarschijnlijk aan hun neus voorbij gaan. Chelsea is van plan de Kroaat van HNK Rijeka binnen te hengelen en hem direct uit te lenen, maar het oorspronkelijke plan om hem in Arnhem te stallen is naar verluidt afgeschoten. Leicester City zou de beste papieren hebben voor de frontman die afgelopen zomer in beeld was bij Feyenoord.

Internazionale timmert flink aan de weg deze transferperiode. Trainer Roberto Mancini maakt zich sterk voor de komst van Xherdan Shaqiri (Bayern München) en haalde Lukas Podolski (Arsenal) al binnen, maar in Milaan staan er ook andere opties op het verlanglijstje. Ezequiel Lavezzi, die met zijn verlate terugkeer in Parijs al wat onvrede heeft veroorzaakt, lijkt op voorhand te duur. De Argentijnse aanvaller van PSG heeft schijnbaar weinig trek te veel in te leveren van zijn riante salaris om meer speeltijd te krijgen.

Waarschijnlijk heeft Inter meer kansen bij het verleiden van Lassana Diarra tot een overstap naar Giuseppe Meazza. De verdedigende middenvelder is een vrij man nu zijn contract met Lokomotiv Moskou op 1 januari is afgelopen.

Stadgenoot AC Milan wil naast Alessio Cerci meer vers bloed voor de aanval. Mattia Destro (foto) geldt daarbij als een serieuze optie. De aanvaller, die bij AS Roma weinig aan spelen toekomt, zou een half jaar worden gehuurd met een optie tot koop voor vijftien miljoen euro. De verkoop van Stephan El Shaarawy zou de financiële ruimte moeten brengen.

AC Milan werd ook genoemd als mogelijke bestemming voor Matija Nastasic. Maar er zijn meer gegadigden voor de 21-jarige verdediger. Schalke 04-trainer Roberto Di Matteo heeft bevestigd dat zijn club graag de Serviër van Manchester City onderdak wil bieden. Mogelijk helpt het dat de Engelsen weer interesse hebben in Julian Draxler van Schalke.  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.