Transferdagboek 03/01: Neto, Cech, Defoe en Sanogo

Reacties

In de afgelopen weken kondigde het zich al aan met de nodige geruchten, maar de transfermarkt is nu dan eindelijk open. VI houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 03/01: Neto, Cech, Defoe en Sanogo

Norberto Neto heeft aangekondigd zijn aflopende contract bij Fiorentina niet te verlengen. De 25-jarige Braziliaanse doelman gaf als verklaring dat hij vrij wilde kunnen beslissen over zijn sportieve toekomst en dat er geen financiële motieven ten grondslag lagen aan zijn besluit. Juventus, Liverpool en AS Roma willen Neto graag overnemen.

Volgens SportItalia is behalve Neto ook Petr Cech (32) in beeld bij Roma. De eerste doelman van de Romeinen, Morgan de Sanctis, kampt met blessureproblemen, terwijl de Italiaanse topclub de Poolse reservedoelman Lukasz Skorupski niet zou beschouwen als een volwaardig alternatief. Dus kijkt Roma serieus naar de mogelijkheid om een keeper aan te trekken.

Jermain Defoe lijkt tijdelijk terug te keren naar de Premier League. De 32-jarige spits, die in 2014 Tottenham Hotspur verliet voor een avontuur bij Toronto FC, zoekt naar een club waar hij op huurbasis wedstrijdritme kan opdoen. Volgens de Daily Telegraph is Defoe aangeboden bij Liverpool, terwijl The Guardian claimt dat hekkensluiter Leicester City de beste papieren heeft om hem te huren. De Daily Star meldt dat ook de 42-jarige doelman Mark Schwarzer (Chelsea) in beeld is bij Leicester.

De opmerkelijke overstap van manager Alan Pardew van Newcastle United naar Crystal Palace werd zaterdag beklonken. Pardew gaf aan de selectie van Palace te willen versterken in januari en als we The Times mogen geloven is hij bij zijn zoektocht naar nieuwe spelers uitgekomen bij Yaya Sanogo, die bij Arsenal dit seizoen genoegen moet nemen met een rol als reserve.

De naam Steven Gerrard duikt maar weer eens op. Een dag na zijn beslissing om te stoppen bij Liverpool gonst het al van de geruchten. De meest opmerkelijke die wij tegenkwamen: de middenvelder zou op huurbasis vertrekken naar... Liverpool! Dat behoeft uiteraard enige uitleg.

De clubicoon heeft inmiddels bevestigd dat hij zijn carrière gaat vervolgen in de Amerikaanse Major League Soccer. Het seizoen daar eindigt echter in december, en dus denkt manager Brendan Rodgers er volgens The Daily Telegraph al over na om Gerrard in januari 2016 tijdelijk terug naar Anfield te halen.

Die club in de VS zou dan overigens hoogstwaarschijnlijk Los Angeles Galaxy worden. Daar is sterspeler Landon Donovan namelijk gestopt. Gerrard wil volgens The Mirror dan wel in vier jaar tijd twintig miljoen pond ontvangen om hem op te volgen. Ook New York Red Bulls, waar Thierry Henry is afgezwaaid en Tim Cahill mogelijk gaat vertrekken, zit nog op het vinkentouw.

De naam Teddy Bishop zal nog niet bij iedereen een belletje doen rinkelen. Maar daar kan volgens The Sun op korte termijn weleens verandering in gaan komen. De achttienjarige middenvelder van Ipswich Town zou zich mogen verheugen in de belangstelling van zowel Manchester United als Chelsea. Prijskaartje: zo'n tien miljoen pond.

Bij het sterrenensemble van Paris Saint-Germain lijkt de jonge middenvelder Adrien Rabiot overbodig te worden. Ajax werd al genoemd als club die hem op huurbasis zou willen overnemen, maar volgens het Italiaanse La Gazzetta Dello Sport heeft Tottenham Hotspur al een akkoord bereikt met de Fransen. Volgens The Daily Mirror staat daar het vertrek bij The Spurs van Paulinho (naar Cruzeiro) en Aaron Lennon (Stoke City of Southampton) tegenover.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.