Benfica kantelt topper compleet na invalbeurt Kökcü

Reacties

David Neres heeft Benfica aan een belangrijke overwinning geholpen in de topper tegen Sporting Braga. Met een kopbal bij de tweede paal kreeg hij vlak voor tijd een cruciaal doelpunt op zijn naam, waardoor Roger Schmidt met zijn elftal nog enige hoop op de Portugese titel mag houden. Dat gebeurde allemaal na de invalbeurt van Orkun Kökcü.

Benfica kantelt topper compleet na invalbeurt Kökcü
© Pro Shots
Benfica
Benfica
3 - 1
Sporting Braga
Sporting Braga

De achterstand op koploper Sporting Portugal bedraagt weliswaar zeven verliespunten, maar de directe concurrent wacht zondag de zware uitwedstrijd bij FC Porto. Benfica ontving zaterdag in eigen huis nummer vier Sporting Braga, waardoor de complete Portugese top tegen elkaar speelde en de kaarten geschud hadden kunnen zijn bij resultaten in het nadeel van Benfica.

Toen Ricardo Horta na een half uur een teruggetrokken voorzet hard tegen de touwen schoot, leek dat scenario zich ook te voltrekken voor Schmidt, die Orkun Kökcü twintig minuten voor tijd binnen de lijnen bracht om de achterstand om te draaien. Met de oud-Feyenoorder in de ploeg keerde het tij onmiddellijk.

Marcos Leonardo schoot een minuut na de invalbeurt van Kökcü namelijk de rebound van een van richting veranderd schot snoeihard in de verre hoek, waarna Benfica meer wilde. In de omschakeling een kwartier later kwam de bal voor de voeten van Kökcü, die de bal meegaf op Ángel Di María. De Argentijn legde de bal fijntjes neer bij de tweede paal, waarna Neres binnenknikte.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Diep in blessuretijd kreeg Kökcü na zijn voorassist ook nog echte assist op zijn naam: hij bracht in de kluts de bal bij Leonardo, die van dichtbij zijn tweede goal maakte. Op dat moment stond Braga al met een man minder op het veld, nadat Víctor Gómez in de slotfase een directe rode kaart had gekregen voor een donkerrode overtreding op Di Maria.

Door de zwaarwegende zege verkleint Benfica het gat met koploper Sporting Portugal tijdelijk naar vier punten. Het moet hopen dat FC Porto in eigen huis afrekent met de nummer één van Portugal, want van de drie tegenstanders die daarna nog volgen voor Sporting staan er twee onder de streep en is Estoril de nummer veertien. Maar dankzij de goal van Neres en invalbeurt van Kökcü is er voor Benfica nog een klein sprankeltje hoop.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Primeira Liga

Stand Primeira Liga 2023/2024

Portugal

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Sporting Lissabon
32
27
3
2
92-29
+63
84
2
Benfica
32
24
4
4
71-27
+44
76
3
FC Porto
32
20
6
6
60-26
+34
66
4
Sporting Braga
32
20
5
7
68-47
+21
65
* Actueel tot en met 6 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Benfica
Meer over Benfica
Meer O. Kökçü
Meer over O. Kökçü
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.