Luis Enrique: 'Feestje of niet, we zijn nu al kampioen'

Reacties

PSG mag dan officieel nog geen kampioen zijn, voor Luis Enrique is de titel al binnen. Dat vertelde de coach van de Parijzenaren na het teleurstellende gelijkspel tegen laagvlieger Le Havre (3-3).

Luis Enrique: 'Feestje of niet, we zijn nu al kampioen'
© Pro Shots
PSG
PSG
3 - 3
Le Havre
Le Havre

Met een zege was de titel ook officieel binnen geweest, maar nu is dat alleen officieus zo. Als Monaco zondagavond niet wint bij Olympique Lyon is PSG ook officieel kampioen.

Alleen een wonder kan PSG nog van de titel afhouden. Monaco moet dan immers alles winnen en PSG alles verliezen, terwijl het verschil in doelsaldo met de Monegasken ook enorm is: +47 om +18.

Precies die getallen vormen voor Luis Enrique al bevestiging genoeg. 'Deze zaterdagavond zijn we kampioen geworden. Er bestaat geen twijfel meer. Het was ook een grappige avond, want ik heb nog nooit in mijn loopbaan een team met zo weinig kansen drie keer zien scoren', zo wees hij naar Le Havre. 'We hadden verdiend te winnen.'

'We zijn kampioen of er nou een feestje is of niet', vervolgde Luis Enrique, die begin dit seizoen ook al de Franse Supercup won. 'Ik voel me al kampioen. Nu gaan we proberen de finale van de Champions League te halen en de Coupe de France nog te winnen. En ik wil benadrukken dat onze fans vanavond ook weer geweldig waren. Ze bleven maar zingen.'

Woensdag volgt het eerste duel met Borussia Dortmund in de halve eindstrijd van de Champions League. Sterspeler Kylian Mbappé zal dan uitgerust zijn. De superster hoefde alleen in de tweede helft aan te treden.

Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
1 - 0
PSG
PSG
Ligue 1

Stand Ligue 1 2023/2024

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
31
20
10
1
76-29
+47
70
2
Monaco
32
18
7
7
62-42
+20
61
* Actueel tot en met 11 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.