PSG moet titelfeest uitstellen in aanloop naar clash met Dortmund

Reacties

Paris Saint-Germain moet nog even wachten op het kampioenschap in Frankrijk. De ploeg van Luis Enrique had de titel zaterdag kunnen veiligstellen, maar speelde met pijn en moeite gelijk tegen Le Havre. En dat met de halve finale van de Champions League tegen Borussia Dortmund in het verschiet.

PSG moet titelfeest uitstellen in aanloop naar clash met Dortmund
© Pro Shots
PSG
PSG
3 - 3
Le Havre
Le Havre

In Frankrijk werd er vooraf niet aan getwijfeld: PSG zou zaterdag kampioen worden. De sportkrant L'Equipe schreef zelfs dat de wedstrijd tegen Le Havre meer een formaliteit zou zijn richting de Champions League-clash tegen Borussia Dortmund. Sterspeler Kylian Mbappé begon op de bank in het Parc des Princes, maar was in de tweede helft toch nodig.

Dat had alles te maken met de tegenstander van PSG. Le Havre strijdt tegen degradatie en won sinds januari maar één keer. Toch namen de bezoekers de leiding in Parijs. Christopher Operi schoot knap raak met een diagonale poging in de rechterhoek. Bradley Barcola zorgde tien minuten later voor de gelijkmaker, maar door een goal van André Ayew ging PSG met een achterstand de rust in.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bij het begin van de tweede helft vielen Mbappé, Kang-In Lee en Senny Mayulu in. Daarmee hoopte Luis Enrique de zege en daarmee de titel alsnog binnen te slepen. Dat lukte niet bepaald, want na een klein uur ging de bal op de stip voor Le Havre na een overtreding van Danilo Pereira. Abdoulaye Touré maakte vanaf elf meter de 1-3 en deed PSG zo nog meer pijn.

PSG knokte zich nog wel terug tot een gelijkspel, maar dat was niet genoeg voor het kampioenschap. Achraf Hakimi maakte de 2-3 en in de extra tijd tekende Gonçalo Ramos voor de 3-3. AS Monaco kan het gat met PSG zondag tegen Olympique Lyon verkleinen tot negen punten. Als Monaco niet wint, is PSG zonder te spelen alsnog kampioen. De Parijzenaren hebben hoe dan ook het doelsaldo mee en zijn dus bijna zeker van de titel. De ploeg van Luis Enrique gaat woensdag op bezoek in Dortmund.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer Le Havre
Meer over Le Havre
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.