Dest lijkt PSV te gaan verlaten

Reacties

Het ziet ernaar uit dat de wegen van PSV en Sergiño Dest gaan scheiden. Waar eerst werd gedacht dat de Eindhovenaren de koopoptie in het huurcontract, zouden gaan lichten, daar lijkt dit nu toch niet het geval te zijn.

Dest lijkt PSV te gaan verlaten
© Pro Shots

Dest behoort dit seizoen tot de absolute sterkhouders van PSV. De 23-jarige verdediger was in het offensieve spel van trainer Peter Bosz meestal een extra aanvaller. Logisch dus dat PSV de optie in de huurovereenkomst met Barcelona wilde gaan lichten. Voor elf miljoen euro konden de Brabanders Dest definitief overnemen. Tenminste, als de voetballer dat zelf ook zou willen.

Aan de opstelling van PSV veranderde in eerste instantie niets toen onlangs bekend werd dat Dest zijn voorste kruisband had afgescheurd. Algemeen directeur Marcel Brands vertelde recent de Amerikaans international alsnog aan de selectie voor volgend seizoen te willen toevoegen. Dat lijkt nu voor beide partijen niet meer de beste optie.

Dest spreekt over blessure en filosofeert: 'Nu maar leren koken'

Dest is op dit moment in Amerika, waar hij geopereerd zal gaan worden aan zijn knie. Daarna gaat hij normaal gesproken per 1 juli weer terug naar Barcelona, waar hij verder zal revalideren. Het lijkt thans het meest voor de hand liggend dat Dest zijn contract bij de Spaanse topclub, dat loopt tot 30 juni 2025, uitdient.

Maar daarna – of eventueel in de winterse transferwindow van 2025 – is logischerwijs alles nog mogelijk. Wellicht dat Dest zijn toekomst dan alsnog voortzet bij PSV, maar een keuze voor een andere club behoort dan uiteraard ook tot de mogelijkheden.

Dest kwam dit seizoen bij PSV tot 37 officiële wedstrijden. Daarin scoorde hij twee keer, zevenmaal fungeerde de verdediger als aangever.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.