Transferdagboek 08/01: Destro, Mitrovic en Suarez

Reacties

In de afgelopen weken kondigde het zich al aan met de nodige geruchten, maar de transfermarkt is nu dan eindelijk open. VI houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 08/01: Destro, Mitrovic en Suarez

Afgelopen zomer stapte Luis Suarez voor bijna honderd miljoen euro over van Liverpool naar Barcelona, maar volgens verschillende Engelse media keert de aanvaller uit Uruguay spoedig weer terug in de Premier League. Chelsea, Manchester City én United zouden Suarez graag  terughalen naar Engeland. Zij zullen dan echter wel diep in de buidel moeten tasten voor de spits die de verwachtingen nog niet heeft weten waar te maken in Catalonië.

Mattia Destro moet vaker dan hem lief is genoegen nemen met een plek op de bank bij AS Roma en drie clubs willen hem daarvan verlossen. Maar de 23-jarige spits is niet goedkoop, dus willen de geïnteresseerden de prijs drukken door een speler in de deal te betrekken. Als Destro voor AC Milan kiest, dan is het de bedoeling dat Giampaolo Pazzini de omgekeerde weg bewandelt. Fiorentina wil graag Mario Gomez ruilen, terwijl Torino hoopt dat Roma zit te wachten op Bruno Peres.

Al sinds de zomer van 2005 speelt Aaron Lennon voor Tottenham Hotspur, maar een vertrek uit Noord-Londen lijkt steeds dichterbij te komen. Everton heeft zich namelijk gemeld voor de 27-jarige winger, meldt The Daily Mirror. De Londenaren willen minimaal negen miljoen euro voor de 21-voudige international van Engeland.

Dat bedrag wil Tottenham gebruiken om Danny Ings weg te plukken bij Burnley. De 22-jarige spits scoorde dit seizoen vijf keer in de Premier League en wordt door The Spurs, die na een opmars knap vijfde staan, gezien als de ideale aanvalspartner van Harry Kane. De 21-jarige spits was al goed voor zeventien treffers in officiële wedstrijden.

We blijven in Engeland, waar ook Swansea City spoedig op zoek moet naar een nieuwe aanvalsleider. Wilfried Bony is namelijk op weg naar Manchester City en in de zoektocht naar een vervanger is de club uit Wales uitgekomen in België. Bij Anderlecht om precies te zijn. Aleksandar Mitrovic is in beeld, maar de club uit Brussel wil hem deze transferperiode eigenlijk niet laten gaan.

Liverpool ziet in Miralem Pjanic de man die Steven Gerrard moet opvolgen op Anfield. De clubleiding van The Reds is bereid een slordige dertig miljoen euro op tafel te leggen voor de aanvaller middenvelder van AS Roma. Volgens La Gazzetta dello Sport hebben de Engelsen al contact gelegd met de Italiaanse topclub. Of AS Roma wil meewerken is echter de vraag. De Romeinen zijn in de race om het kampioenschap en hebben het gat met koploper Juventus teruggebracht tot één punt.

Queens Park Rangers is niet van plan Kolbeinn Sigthórsson naar Londen te halen. In tegenstelling tot eerdere berichten uit de Engelse media ontkent manager Harry Redknapp dat hij de spits van Ajax wil huren. 'Er speelt nu niets en het is een tijdje geleden dat wij contact hebben gehad met Ajax', laat Redknapp tijdens een persconferentie weten. Behalve Sigthórsson is ook de komst van Mohamed Salah niet aan de orde, al wil Redknapp de flankspeler van Chelsea wel graag halen. 'Ik zou hem direct huren als dat mogelijk was. Maar ik denk niet dat Chelsea dat toestaat', aldus Redknapp.

Jozy Altidore (foto onder) kan zijn loopbaan vervolgen in zijn geboorteland. De Amerikaanse aanvaller zou volgens The Daily Mail aan de slag kunnen bij de Portland Timbers en de New York Red Bulls. De 25-jarige Altidore vertrok in de zomer van 2013 naar Sunderland na een productief seizoen bij AZ. Die sterke lijn heeft hij in de Premier League niet weten door te trekken. Na 52 officiële duels staat de teller pas op drie treffers. Ter vergelijking: bij AZ scoorde hij 51 keer in 93 officiële wedstrijden. Het contract van Altidore in Sunderland loopt tot medio 2017.

Youri Tielemans maakt aan alle geruchten een einde. De middenvelder van Anderlecht liet donderdagmiddag tijdens een persconferentie weten dat hij voorlopig niet vertrekt. 'Ik ga bijtekenen bij Anderlecht. Maar dat doe ik pas als ik achttien jaar ben. Ik wil dit namelijk doen als een man', aldus de zeventienjarige Tielemans. De talentvolle spelverdeler zou op menig verlanglijstje staan, waaronder dat van de Duitse topclub Borussia Dortmund. Tielemans wordt in mei achttien jaar, maar is al bezig aan zijn tweede seizoen bij de Belgische grootmacht.

Pablo Osvaldo is volgens Italiaanse media bezig aan zijn laatste weken bij Internazionale. De international van Italië heeft zich onmogelijk gemaakt na de 1-1 bij Juventus van dinsdag. De spits kreeg het in de slotfase van de wedstrijd aan de stok met ploeggenoot Mauro Icardi, die opzichtig voor eigen succes ging en daarbij Osvaldo negeerde. In de kleedkamer zou de ruzie tussen de twee zich hebben voortgezet en zou Osvaldo ook zijn uitgevallen tegen trainer Roberto Mancini. Die legde hem naar aanleiding daarvan een boete op en liet de aanvaller weten dat hij niet tot de selectie behoort voor het duel met Genoa vankomende zondag, meldt de krant La Gazzetta Dello Sport. Bovendien zou Inter de geboren Argentijn hebben aangeboden aan Boca Juniors.

AS Roma, Inter en Juventus jagen allemaal op de handtekening van Norberto Neto (foto onder). De doelman maakte vorige week bekend zijn contract met Fiorentina niet te gaan verlengen. Om te voorkomen dat de Braziliaan gratis vertrekt, is La Viola bereid hem deze maand al te laten gaan. Bij Juve zou voor Neto een reserverol zijn weggelegd, terwijl hij bij Roma opvolger van Morgan De Sanctis kan worden. Bij Inter kan hij op termijn ook eerste keus worden, omdat die club anticipeert op een zomerse verkoop van Samir Handanovic. De verbintenis van de Sloveen loopt af in 2016 en hij lijkt niet te willen bijtekenen.

Liverpool gaat proberen een slaatje te slaan uit de onzekere positie waarin James Milner (29) verkeert bij Manchester City, meldt The Times. Het contract van de multifunctionele Engelsman loopt na dit seizoen af en over een nieuwe verbintenis lijkt nog lang geen akkoord. Vorige maand wees Milner nog een aanbieding van de Engelse kampioen af, omdat hij het voorgestelde salaris te laag vond, terwijl City niet van plan is hem meer te gaan betalen. Bij Liverpool zou Milner de broodnodige routine kunnen toevoegen die wegvalt na het aanstaande zomerse vertrek van Steven Gerrard naar Los Angeles Galaxy.

Rickie Lambert (32, foto onder) staat nu alweer op de nominatie bij Liverpool te vertrekken. De spits, die afgelopen zomer overkwam van Southampton, is ver in de pikorde gezakt en staat in de belangstelling van Crystal Palace. Alan Pardew, de nieuwe manager van The Eagles, ziet Lambert als ideale versterking van zijn karig bezette voorhoede. Liverpool zou de eventuele transfersom volgens The Guardian willen aanwenden om een nieuwe poging te wagen Divock Origi deze winter al weg te kapen bij Lille. Het staat al vast dat de jonge Belg in de zomer naar Anfield komt, maar tegen een meerprijs van enkele miljoenen zou de rappe aanvaller de stap deze maand al kunnen maken.

En nu we het toch over ongelukkige aankopen van Liverpool hebben… Mario Balotelli staat volgens Italiaanse media in de belangstelling van Olympiakos Piraeus. De Griekse recordkampioen wil de frontman de rest van het seizoen huren van Liverpool, dat hem in de zomer voor twintig miljoen euro wegkaapte bij AC Milan.

In Engeland gonst het bovendien weer van de geruchten over de komst van Mats Hummels naar Manchester United. Dat Louis van Gaal zeer gecharmeerd is van de centrumverdediger van Borussia Dortmund, werd afgelopen zomer al bekend. Deze maand wil hij volgens de Engelse tabloids een serieuze poging wagen de 26-jarige Duitser naar Old Trafford te halen. Een duur grapje, want Hummels moet zeker veertig miljoen euro kosten. Hij zou in Dortmund gefrustreerd rondlopen door de zeer zwakke prestaties van de club, die véél dichter bij degradatie is dan bij plaatsing voor Europees voetbal. Hummels zou de kans naar United te verkassen dan ook maar wat graag aangrijpen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.