Transferdagboek 11/01: Lacazette, Shaqiri en Sissoko

Reacties

In de afgelopen weken kondigde het zich al aan met de nodige geruchten, maar de transfermarkt is nu dan eindelijk open. VI houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 11/01: Lacazette, Shaqiri en Sissoko

Op de dag dat trainer Laurent Blanc van Paris Saint-Germain liet weten geen interesse te hebben in Moussa Sissoko laat de 25-jarige middenvelder van Newcastle United zelf weten zijn zinnen te hebben gezet op een transfer naar Arsenal. 'Als Arsène Wenger belt, wil ik zeker het gesprek aangaan. Arsenal is altijd een club naar mijn hart geweest. Nu focus ik mij volledig op Newcastle, maar ik heb er altijd van gedroomd om voor een topclub uit te komen.'

Zaterdag werd nog gemeld door Tuttosport dat Juventus geen interesse heeft in Mario Balotelli, maar een dag later laat trainer Massimiliano Allegri in hetzelfde medium weten graag weer met het enfant terrible te willen samenwerken. 'Onder mijn leiding draaide hij een goed seizoen. Helaas heeft hij een vervelend imago opgebouwd om en praat iedereen daarover', aldus Allegri, die bij AC Milan bijna een jaar trainer was van Balotelli.

Tijdens het thuisduel met Genoa behoorde Xherdan Shaqiri voor het eerst tot de wedstrijdselectie van Internazionale, maar in gesprek met Blick gaf de 23-jarige Zwitser aan dat hij eigenlijk de overstap naar Liverpool wilde maken. 'Afgelopen zomer wilde ik naar Liverpool, maar Bayern München wilde niet meewerken aan een transfer. Ik ben blij dat het in de winter wel is gelukt om te transfereren.' Shaqiri speelt de rest van dit seizoen op huurbasis voor Inter, dat de vleugelaanvaller daarna definitief overneemt.

Zoals gewoonlijk brengen grote transfers de bal aan het rollen op de transfermarkt. Het is volgens The Daily Star het geval bij de naderende transfer van Wilfried Bony naar Manchester City. Volgens de Engelse roddelkrant zou het de weg vrijmaken voor Stevan Jovetic, die in anderhalf seizoen nog niet echt heeft overtuigd. De Montenegrijnse aanvaller zou in de belangstelling staan van Juventus, dat naar verluidt 25 miljoen euro moet betalen om Jovetic naar Turijn te halen.

Omdat City komende zomer ook nog eens een slordige dertig miljoen euro tegemoet kan zien als Valencia de optie tot koop in de huurovereenkomst van Álvaro Negredo licht, zou manager Manuel Pellegrini deze winter ook nog gaan shoppen in Frankrijk. Olympique Lyon-aanvaller Alexandre Lacazette heeft dit seizoen al twintig keer gescoord en daarmee de aandacht gewekt van de Engelse kampioen, die dertig miljoen euro zou moeten betalen voor de 23-jarige spits.

De rest van de Premier League-clubs zitten volgens verschillende Engelse kranten ook niet stil. Zo zou Liverpool nog altijd een bod overwegen op het Aston Villa-duo Fabian Delph en Christian Benteke. De Belgische aanvaller zou de op Anfield nu al als miskoop bestempelde Mario Balotelli moeten doen vergeten. Zijn zaakwaarnemer Mino Raiola belt volgens Italiaanse media de clubs af om de carrière van Super Mario te redden. Juventus zou echter nee hebben gezegd, zo stelt Tuttosport.

Samuel Eto'o en Mario Balotelli, hier in het shirt van Internazionale, worden in verband gebracht met een terugkeer naar Italië.
Samuel Eto'o en Mario Balotelli, hier in het shirt van Internazionale, worden in verband gebracht met een terugkeer naar Italië.

Samuel Eto'o is nog zo'n aanvaller die Liverpool volgens uiteenlopende berichten gaat verlaten. Hoewel zijn vertrek bij Everton zaterdag ook alweer werd ontkend, zou de zaakwaarnemer van de 33-jarige Kameroener in Italië zijn gesignaleerd om een deal met Sampdoria af te ronden. Eto'o heeft naar verluidt een anderhalfjarig contract in beraad en zou al hebben gesproken met trainer Sinisa Mihajlovic. Met een basissalaris van twee miljoen euro, plus bonussen, is het echter de vraag of Eto'o wel komt.

Samp is zoals eerder al gemeld niet de enige Serie A-club die deze winter op zoek is naar een spits. Corriere dello Sport meldt dat AS Roma en AC Milan nog altijd onderhandelen over de komst van Mattia Destro naar Milan. Eigenaar Silvio Berlusconi zou erg gecharmeerd zijn van Destro, waardoor zelfs valt te praten over een ruil met Stephan El Shaarawy. Maar Milan zou inmiddels ook overwegen Pablo Osvaldo te verlossen van zijn problematische situatie bij stadgenoot Internazionale. Met Boca Juniors en Torino zijn er echter meer gegadigden voor de flamboyante spits.

Arsenal-manager Arsène Wenger is als een van de weinigen niet op zoek naar een aanvaller. De Fransman heeft zaterdag nog maar eens benadrukt op zoek te zijn naar een extra verdediger, het liefst een van Engelse komaf. 'Met spelers uit verschillende landen laat de communicatie steeds meer te wensen over. Spelers praten steeds minder, omdat ze niet dezelfde taal spreken en niet hetzelfde reageren op situaties in de wedstrijd.'

Wenger denkt met weemoed terug aan de tijd dat de Arsenal-defensie met Tony Adams, Steve Bould, Nigel Winterburn and Lee Dixon nog uit vier Engelsen bestond. Hij ziet nu alleen bij Chelsea nog een vergelijkbare situatie. 'John Terry is een coach op het veld. Hij lijkt op Tony Adams, zoals hij met al zijn ervaring het team organiseert en het spel leest. Misschien kan Gary Cahill over vijf, zes, zeven jaar ook zo'n speler worden. Hij heeft de juiste leeftijd, spelers zoals hij zijn er nog maar weinig.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.