Transferdagboek 13/01: Suárez, Gomez en Falcao

Reacties

In de afgelopen weken kondigde het zich al aan met de nodige geruchten, maar de transfermarkt is nu dan eindelijk open. VI houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 13/01: Suárez, Gomez en Falcao

In navolging van Xherdan Shaqiri en Lukas Podolski wil Internazionale nog een speler aantrekken. De Italiaanse club heeft zijn zinnen gezet op een verdedigende middenvelder. Lucas Leiva van Liverpool is de belangrijkste kandidaat, maar hij lijkt niet haalbaar. Mario Suárez van Atlético Madrid zou wél tot de reële opties behoren voor Inter, al wil trainer Diego Simeone van de Madrilenen hem liever niet kwijt. 'Mario is een belangrijke speler voor ons. Als het aan mij ligt, blijft hij bij ons.'

Mario Gomez' (foto onder) dagen bij Fiorentina lijken geteld. De club uit Florence hoopt de Duitse spits, die één van de best verdienende spelers van de hele Serie A is maar nauwelijks scoort, zo snel mogelijk te slijten. Swansea City ziet de komst van de Duitser wel zitten, volgens Italiaanse media.  In Wales zou de 29-jarige Gomez de naar Manchester City vertrokken Wilfried Bony moeten opvolgen.

De toekomst van Radamel Falcao bij Manchester United staat op losse schroeven, nadat manager Louis van Gaal de Colombiaan tot verrassing van vriend en vijand links liet liggen voor de ontmoeting met Southampton van zondag. 'Dat is denk ik vooral vervelend voor supporters van United, want hun club heeft de beschikking over een fantastische speler die bovendien topfit is', mengt zaakwaarnemer Jorge Mendes zich in de kwestie.

'Bij welke club dan ook zou Falcao elke week negentig minuten maken', levert Mendes kritiek op de keuze van Van Gaal. 'Wat er gaat gebeuren, kan ik niet zeggen. Wat ik wel weet, is dat Falcao volgend seizoen bij een topclub speelt, of dat nou Manchester United is of niet.' United heeft de mogelijkheid de van AS Monaco gehuurde spits na dit seizoen permanent in te lijven.

Michael Krohn-Dehli maakt in Spanje wellicht een fraaie promotie. De voormalige speler van Ajax en RKC Waalwijk staat namelijk in de belangstelling van Villarreal. Zijn huidige werkgever Celta de Vigo zou wel mee willen werken aan een transfer, omdat de 31-jarige Deen in de zomer transfervrij is en er zodoende alleen deze maand nog aan hem verdiend kan worden. Krohn-Dehli is zeer enthousiast over de mogelijkheid naar Villarreal te verkassen, waar hij de naar Atlético Madrid vertrokken Cani moet gaan opvolgen.

Dat Pablo Osvaldo (foto onder) bezig is aan zijn laatste weken in het shirt van Internazionale, staat na een opstootje met trainer Roberto Mancini en teamgenoot Mauro Icardi vrijwel vast. Genoa heeft zich volgens Italiaanse media voor de spits gemeld. Osvaldo (29) is niet heel enthousiast over een transfer naar die club en hoopt op interesse van een meer aansprekende vereniging. Pas als die uitblijft, wil de frontman met Genoa gaan praten.

Nederlandse clubs hebben in de winterstop doorgaans weinig te besteden. Desondanks lonken er een paar interessante opties op de transfermarkt. Zo is er Rasmus Elm. De 26-jarige ex-speler van AZ vertrok onlangs bij CSKA Moskou, omdat hij volgens de Russische club niet langer in staat was op hoog niveau te voetballen door ernstige maagproblemen. Volgens de Zweedse bondscoach Erik Hamrén is Elm echter nog lang niet uitgevoetbald.

'Ik ben optimistisch over Rasmus', vertelde Hamrén in Zweedse media. Hoewel werd gesuggereerd dat Elm in potentie levensgevaarlijke maagbloedingen krijgt als hij nog gaat voetballen, vlakt Hamrén een rentree van Elm niet uit. 'Het kan snel gaan met een goed getrainde speler als Rasmus. Ook toen hij die problemen al had heeft hij op hoog niveau kunnen spelen. Als hij beter wordt en weer kan beginnen met trainingen, denk ik dat zijn terugkeer niet lang op zich laat wachten.'

Een ander buitenkansje doet zich mogelijk voor in Schotland. Derk Boerrigter kwam door een slepende knieblessure dit seizoen pas drie keer in actie voor Celtic en moet volgens The Daily Record tijdens de winterse transferperiode vertrekken. Manager Ronny Deila wil zijn selectie verkleinen, maar sluit niet uit dat de 28-jarige ex-Ajacied alsnog in Glasgow blijft. 'Hij begint donderdag weer met trainen. Hij heeft een hoop te bewijzen aan mij, want hij is er lang uit geweest. Maar als hij laat zien dat hij goed genoeg is, zullen we wel zien wat er gebeurt.'

Waar Jermain Defoe en Emmanuel Adebayor de tweede seizoenshelft spelen is nog altijd in nevelen gehuld.
Waar Jermain Defoe en Emmanuel Adebayor de tweede seizoenshelft spelen is nog altijd in nevelen gehuld.

Gezien zijn ongetwijfeld uitstekende salaris zou Boerrigter voor Nederlandse clubs wel eens te hoog gegrepen kunnen zijn. In Engeland hebben ze echter genoeg te besteden, zo blijkt maar weer uit talloze berichten van de tabloids. Zo zou Stoke City volgens enkele kranten Edin Dzeko willen huren van Manchester City en zijn er volgens Sky Sports liefst tien Engelse clubs die Toronto FC-spits Jermain Defoe willen terughalen naar de Premier League. Queens Park Rangers, Hull City en Leicester City zouden de voornaamste kandidaten zijn.

Tottenham Hotspur is naar verluidt niet geïnteresseerd in een terugkeer van Defoe op White Hart Lane. The Spurs hebben met Harry Kane een aanvaller in huis die momenteel de ene na de andere bal tegen de touwen schiet. Maar mogelijk heeft ook de situatie van Emmanuel Adebayor invloed op de mogelijkheden van de Londenaren op de transfermarkt. De dertigjarige Togolees speelt onder manager Mauricio Pochettino geen rol van betekenis meer, maar drukt met zijn salaris wel zwaar op de begroting. Dat salaris zou ook de reden zijn dat gesprekken met Parma op niets zijn uitgelopen.

Dat de winterse transferperiode hét moment is voor ontevreden spelers om van club te wisselen leidt in Engelse en Spaanse media ook tot speculatie over de nabije toekomst van Álvaro Arbeloa. De 31-jarige rechtsback heeft de concurrentiestrijd bij Real Madrid verloren van Dani Carvajal en zou dus willen vertrekken. Waar aanvankelijk Arsenal en Chelsea werden genoemd als geïnteresseerde clubs komt daar nu Liverpool bij. Arbeloa kan terugkeren naar Anfield, zodat manager Brendan Rodgers alvast een vervanger heeft voor Glen Johnson, die een aflopend contract heeft.

Vervolgt Mattia Perin zijn veelbelovende carrière in de Premier League?
Vervolgt Mattia Perin zijn veelbelovende carrière in de Premier League?

Liverpool wordt ook nog altijd in verband gebracht met het aantrekken van een nieuwe keeper, omdat doelman Simon Mignolet geen onuitwisbare indruk achterlaat. Verschillende namen passeerden al de revue, zo ook die van Mattia Perin. Het 22-jarige Italiaanse keeperstalent maakte dit jaar al zijn debuut voor de nationale ploeg en is uitgegroeid tot derde keeper achter Gianluigi Buffon en Salvatore Sirigu. Dat heeft ook Arsenal nu in de gaten. The Gunners zijn op zoek naar een goede vervanger van Wojciech Szczesy, die het bij manager Arsène Wenger heeft verbruid.

En Arsenal is volgens Tuttosport ook van plan Sebastian Giovinco een uitweg te bieden bij Juventus. De ooit als opvolger van Alessandro Del Piero bestempelde aanvaller komt al jaren niet echt uit de verf bij De Oude Dame en is gezien zijn aflopende contract een goedkoop doelwit. Dat hebben ook Bologna, Fiorentina, Torino en Toronto FC echter in de gaten. Het beloven drie drukke laatste weken te worden op de transfermarkt.

Dat zal komende zomer zeker het geval zijn als Lionel Messi inderdaad vertrekt, zoals hij maandag tijdens de uitreiking van de Gouden Bal werd geciteerd. De aanvaller van Barcelona had echter niet de bedoeling daarmee voor zó veel commotie te zorgen. Dat hij nota bene Chelsea-coach José Mourinho op zijn lijstje zette tijdens het FIFA-gala, zorgde overigens voor nog meer complottheorieën. Zelf nuanceerde hij zijn uitspraken al snel. 'Ik denk er helemaal niet aan om te vertrekken. Ik wilde er alleen maar mee zeggen dat je in het voetbal nooit weet wat er gebeurt.' Een transferdagboek toepasselijker afsluiten kan bijna niet...

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.