Transferdagboek 09/01: Messi, Shaqiri en Ødegaard

Reacties

In de afgelopen weken kondigde het zich al aan met de nodige geruchten, maar de transfermarkt is nu dan eindelijk open. VI houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 09/01: Messi, Shaqiri en Ødegaard

Bij Chelsea is geamuseerd gereageerd op de berichten dat Lionel Messi in verband wordt gebracht met de Londense club. Ook al zouden The Blues het willen, dan is dat simpelweg niet mogelijk vanwege de Financial Fair Play-reglementen. 'Als je kijkt naar de bedragen die genoemd worden, denk ik dat het voor bijna elke club vanwege die regels onmogelijk is om hem te halen', vertelde assistent Steve Holland, die vrijdag de honneurs waarnam voor José Mourinho in de voorbeschouwing op het duel met Newcastle United.

Het Engelse Daily Star heeft een wetenschapper van de universiteit van Sheffield geraadpleegd, en die komt ook tot de conclusie dat er slechts twee clubs de noodzakelijke 250 miljoen euro kunnen ophoesten voor Messi zonder de Financial Fair Play-regels te overtreden; Manchester United en Real Madrid. De laatste lijkt gezien de rivaliteit uitgesloten, dus dan maar naar Old Trafford? Of toch de ultieme wraak door naar Santiago Bernabéu te gaan?

Bayern München lijkt ook draagkrachtig genoeg om Messi voor zich te winnen. De Beierse grootmacht incasseerde bovendien vijftien miljoen euro voor Xherdan Shaqiri. Volgens bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge lag er een beter bod dan dat van Internazionale.

'Ik ben niemand een verklaring schuldig, maar als je het echt wil weten. Het was heel simpel. Hij wilde alleen naar Inter en dat gold ook voor ons. Punt. Ik heb zelf ook aanbiedingen uit half Europa geweigerd om naar Inter te kunnen gaan', putte de oud-international uit eigen ervaring.

Het blijft touwtrekken om de gunst van het Noorse wonderkind
Het blijft touwtrekken om de gunst van het Noorse wonderkind

Martin Ødegaard heeft ook al aanbiedingen uit bijna heel Europa op zak, waaronder uit München en Amsterdam. De Noorse tiener is bezig met een rondgang en liet ook zijn gezicht zien bij Real Madrid. Trainer Carlo Ancelotti ziet de potentie: 'Hij gaat een grote toekomst tegemoet, maar op dit moment kan ik niet zeggen voor welke club hij gaat spelen. Maar het was een leuke tijd met hem.' De clubs die dingen naar de hand van Ødegaard gaan nog spannende weken tegemoet. Zaakwaarnemer Tore Pedersen meldt dat in januari de knoop wordt doorgehakt.

De ontwikkelingen bij Manchester United blijven elkaar in rap tempo opvolgen. Het recente contracteren van Víctor Valdés zet vraagtekens achter de toekomst van David de Gea bij de club van manager Louis van Gaal. Hoewel Valdés volgens de officiële lezing is vastgelegd als tweede keus achter zijn 24-jarige landgenoot, is het niet ondenkbaar dat United eieren voor zijn geld kiest als De Gea zijn in 2016 aflopende contract niet spoedig verlengt. Met Valdés is immers een volwaardige opvolger voor handen, met wie Van Gaal in Barcelona al tot wederzijds genoegen samenwerkte.

Door de aanhoudende geruchten over een transfer naar Real Madrid zal United ongetwijfeld het contract van De Gea snel willen openbreken, maar volgens The Telegraph gaat diens zaakwaarnemer Jorge Mendes daarmee alleen akkoord als The Red Devils ook de komst van Radamel Falcao definitief maken. De 28-jarige Colombiaan speelt momenteel op huurbasis op Old Trafford en lijkt eindelijk zijn topvorm te benaderen nu hij het blessureleed achter zich heeft gelaten. De clubleiding wil echter pas na het seizoen beslissen of ze de komst van Falcao voor 55 miljoen euro definitief maakt.

In Italië gaat het deze dagen vooral over de korte termijn. Er lijkt weer een ware spitsencarrousel op gang te komen. De bij Internazionale in ongenade gevallen Pablo Osvaldo zou op de belangstelling kunnen rekenen van Torino. De Nerazzurri zouden op hun beurt dan weer Fabio Quagliarella kunnen verwelkomen. Maar Inter moet mogelijk op de hoede zijn voor concurrentie van stadgenoot AC Milan, als die er niet in slaagt Mattia Destro los te weken bij AS Roma.

Pablo Osvaldo en Mattia Destro, hier nog in hun tijd als ploeggenoot bij AS Roma, kunnen een stroom aan transfers in Italië op gang brengen.
Pablo Osvaldo en Mattia Destro, hier nog in hun tijd als ploeggenoot bij AS Roma, kunnen een stroom aan transfers in Italië op gang brengen.

Beide clubs zouden volgens La Gazzetta dello Sport een akkoord naderen over een verhuur. Er zit echter een addertje onder het gras voor Milan. De Italiaanse sportkrant meldt dat Destro alleen kan komen als Milan Giampaolo Pazzini deze winter kan slijten. De dertigjarige aanvaller hoeft ook na het vertrek van Fernando Torres naar Atlético Madrid op weinig speeltijd te rekenen. Genoa en Parma zouden wel oren hebben naar de komst van Pazzini, al behoort ook een ruildeal met Roma tot de mogelijkheden.

Fiorentina werd donderdag ook genoemd als potentiële bestemming van Destro, met de in een vormcrisis verkerende Mario Gomez als wisselgeld. La Viola zoekt echter ook over de grens naar tussentijdse versterking. Alessandro Diamanti is volgens La Nazione dicht bij een terugkeer in de Serie A. Slechts wat papierwerk zou de 31-jarige spelmaker van Guangzhou Evergrande nog scheiden van een verhuizing naar Florence. De deal zou zelfs al vóór het weekend rond kunnen zijn.

Het nieuws over Diamanti komt nadat Fiorentina de komst van Adrian Mutu uit het hoofd had gezet. De 36-jarige Roemeen, die tussen 2006 en 2011 ook al in Stadio Artemio Franchi speelde, zou echter herhaaldelijk zijn telefoon niet hebben opgenomen. Mutu's hoofd stond even niet naar voetbal, omdat hij zijn moeder bijstond aan haar ziekbed. Het Roemeense ProSport is echter nog stelliger: Mutu heeft in alle stilte een punt gezet achter zijn kleurrijke carrière als prof. Het is eens een andere reden van het niet doorgaan van een transfer in de roerige tijden van de winterse transferwindow.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.