Transferdagboek 21/01: Cuadrado, Falcao en Cavani

Reacties

De winterse transferperiode is in volle gang. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 21/01: Cuadrado, Falcao en Cavani

Michael Krohn-Dehli heeft de clubs voor het uitkiezen. De 31-jarige Deen van Celta de Vigo werd al gelinkt aan Sevilla en Villarreal en staat volgens Spaanse media ook op het verlanglijstje van Newcastle United. De ex-speler van Ajax en RKC Waalwijk is na dit seizoen transfervrij en is daardoor deze maand voor een relatief laag bedrag af te halen bij Celta. Die club deed Krohn-Dehli een nieuw contractvoorstel, maar daar gaat de international waarschijnlijk niet op in.

Juan Cuadrado wordt door Engelse en Italiaanse kranten nadrukkelijk aan een transfer van Fiorentina naar Chelsea gelinkt. The Blues zouden overwegen 35 miljoen euro te betalen voor de Colombiaan. Bij een dergelijk bod kan Fiorentina geen 'nee' zeggen, omdat dat het bedrag is dat in zijn vertrekclausule staat. Als Cuadrado komt, laat Chelsea André Schürrle waarschijnlijk gaan. De Duitser staat in de belangstelling van VfL Wolfsburg.

Hoewel AS Monaco-huurling Radamel Falcao dit seizoen bepaald geen grote indruk maakt bij Manchester United, zijn de Engelsen desondanks van plan hem permanent in te lijven, meldt L'Equipe. United zou dat puur doen uit handelsoverwegingen, omdat het Falcao in de zomer wil betrekken in een ruildeal met Edinson Cavani van Paris Saint-Germain. Volgens het Franse sportblad staat het vast dat Cavani komende zomer vertrekt bij PSG, vanwege zijn aanhoudende botsingen met Zlatan Ibrahimovic.

Pablo Osvaldo liet zijn gezicht deze week nog niet zien bij Internazionale.
Pablo Osvaldo liet zijn gezicht deze week nog niet zien bij Internazionale.

Waar is Pablo Osvaldo? Niemand die weet waar de spits van Internazionale uithangt. De frontman liet zich al een paar dagen niet zien op de training en een vertrek lijkt nog slechts een kwestie van tijd. Diverse Italiaanse middenmoters toonden al belangstelling voor Osvaldo, die zelf echter hoopt op een prominentere club. Osvaldo kwam eerder deze maand in aanvaring met ploegmaat Mauro Icardi en trainer Roberto Mancini.

Manchester United versterkte zich deze transferperiode nog niet, maar duidelijk is volgens de verschillende Engelse tabloids dat manager Louis van Gaal zijn ploeg in defensief opzicht wil versterken. Nieuwe namen worden er niet genoemd, maar opvallend is hoe ver de club wil gaan voor Marquinhos volgens The Sun. Voor de twintigjarige Braziliaan van Paris Saint-Germain zou United liefst 146 miljoen euro willen neertellen. Misschien dat dit gerucht met een paar korrels zout moet worden genomen...

Ook Arsenal is op zoek naar versterkingen voor de verdediging en de komst van Gabriel Armando de Abreu is nagenoeg afgerond, meldt AS. De 24-jarige verdediger komt voor twintig miljoen over van Villarreal. Maar volgens Metro heeft manager Arsène Wenger zich ook bij Valencia gemeld. De dertigjarige rechtsback João Pereira, die ook als middenvelder uit de voeten kan en dit seizoen nog niet in actie kwam namens Los Che, zou deze transferperiode mogen vertrekken. De negentienjarige linksback José Luis Gaya, die wel kan rekenen op een basisplaats en gezien wordt als een groot talent, mag eigenlijk niet weg. Maar Arsenal wil liefst 45 miljoen euro neertellen voor het duo.

Mogelijk bewandelt Roberto Soldado (foto boven) de omgekeerde weg. De 29-jarige spits van Tottenham Hotspur zou Noord-Londen kunnen inruilen voor een avontuur in de Primera División. Real Sociedad zou Soldado, die namens Valencia 59 keer scoorde in 101 competitieduels, graag verlossen van zijn bijrol bij Tottenham. Joel Campbell geldt als alternatief voor Soldado bij Sociedad, maar ook de aanvaller van Arsenal wordt door meer clubs begeerd. Benfica ziet zijn komst ook wel zitten.

Tottenham Hotspur hoopt zich deze transferperiode nog te versterken met Kevin Mirallas, die dan na Nacer Chadli, Mousa Dembélé en Jan Vertonghen de vierde Belg zou worden. De vleugelaanvaller van Everton kwam afgelopen maandag nog negatief in het nieuws toen hij een strafschop voor zich opeiste en miste. Als wisselgeld zou Aaron Lennon vertrekken naar The Toffees, maar die zouden niet zitten te wachten op de 21-voudige international van Engeland.

Dan tot slot over naar Rome, waar Lazio zich graag zou willen versterken met Mario Balotelli. Bij de club van Edson Braafheid, Stefan de Vrij - en vanaf in ieder geval komende zomer Wesley Hoedt - zou het enfant terrible zijn in het slop geraakte loopbaan nieuw leven in moeten blazen. Sinds hij afgelopen zomer AC Milan verruilde voor Liverpool presteert Balotelli dramatisch, maar Lazio denkt dat de 24-jarige spits in eigen land weer zijn oude niveau kan halen. De nummer vier van de Serie A hoopt dat Liverpool akkoord gaat met een verhuur, waarbij de Engelsen dertig procent van het salaris blijven betalen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.