Transferdagboek 20/01: Piqué, Moreno, Gomis, Diarra

Reacties

De winterse transferperiode is in volle gang. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 20/01: Piqué, Moreno, Gomis, Diarra

Het blijft kandidaat-aanwinsten voor Louis van Gaal regenen. Nu Mats Hummels onlangs heeft aangegeven bij Borussia Dortmund te blijven en Stefan Savic maandag een nieuw contract heeft ondertekend met Fiorentina, zou Manchester United bij Barcelona gaan aankloppen voor Gerard Piqué. De 27-jarige verdediger speelde tussen 2004 en 2008 ook al op Old Trafford en zou bijna twintig miljoen euro moesten kosten.

Het is echter niet aannemelijk dat Barça de Spaanse centrumverdediger laat gaan. Door het transferverbod kan de Catalaanse grootmacht geen vervanger halen. Van Gaal hoeft echter niet te treuren. Bij Barça's stadgenoot Espanyol loopt een veel goedkoper alternatief rond. Voormalig AZ-speler Héctor Moreno wil na drieënhalf jaar een nieuwe stap maken en kost naar verluidt slechts 7,5 miljoen euro. Wel houden ook Arsenal en Tottenham Hotspur de Mexicaan in de gaten.

Dergelijke bedragen zouden ook gemoeid zijn met een steeds waarschijnlijker wordende transfer van Bafétimbi Gomis. De 29-jarige Fransman is ontevreden over zijn eerste halfjaar bij Swansea City, waar hij in de schaduw stond van de inmiddels aan Manchester City verkochte Wilfried Bony. Hoewel er nu wel veel speelminuten lonken voor de centrumspits, zou zijn voorkeur volgens The Telegraph uitgaan naar een overstap naar Crystal Palace.

Geld is daarbij de belangrijkste beweegreden voor Gomis, want bij de club van manager Alan Pardew kan hij per week twintigduizend euro meer verdienen. Opmerkelijk genoeg zou een transfer hem ook in één klap tien miljoen euro rijker maken. Toen Gomis afgelopen zomer transfervrij overkwam van Olympique Lyon beloofde Swansea hem dat bedrag verspreid over zijn vierjarige contract als tekengeld te betalen. Dat moeten The Swans bij een transfer in één keer ophoesten.

Lassana Diarra kan zijn carrière mogelijk nieuw leven inblazen in Dortmund of Milaan.
Lassana Diarra kan zijn carrière mogelijk nieuw leven inblazen in Dortmund of Milaan.

Zo blijkt maar weer dat ook transfervrije spelers peperduur kunnen zijn. Dat zal ook gelden voor Lassana Diarra. De 29-jarige landgenoot van Gomis zit zonder club sinds hij afgelopen zomer vertrok bij Lokomotiv Moskou. Volgens Bild is hij nu in beeld bij Borussia Dortmund, mocht Sebastian Kehl door een schouderblessure langdurig aan de kant staan. Omdat ook Internazionale belangstelling heeft en Diarra eerder bij clubs als FC Anzhi en Real Madrid speelde, zullen zijn financiële eisen er ongetwijfeld niet om liegen.

Dat Mario Balotelli veel geld verdient bij Liverpool, heeft Parma er volgens Sky Sports niet van weerhouden de Italiaanse spits een aanbieding te doen om het seizoen op huurbasis af te maken in de Serie A. Balotelli had echter geen trek in de overstap. De tweevoudig winnaar van de UEFA Cup staat momenteel laatste in de Serie A en is daarom naarstig op zoek naar versterkingen. Trainer Roberto Donadoni zag ook wel wat in de komst van Giampaolo Pazzini, maar de dertigjarige aanvaller houdt liever de bank warm bij AC Milan.

Ook AS Roma is vooralsnog niet succesvol geweest op de transfermarkt. Door het dreigende vertrek van Mattia Destro oriënteert de uitdager van titelhouder Juventus zich op een nieuwe spits. Het oog van de Romeinse club is daarbij gevallen op Luiz Adriano. De 27-jarige Braziliaan van Shakhtar Donetsk, met negen goals topscorer van de Champions League, heeft de interesse in gesprek met La Gazzetta dello Sport bevestigd.

'Ga ik een transfer maken?', stelt Luiz Adriano in de Italiaanse sportkrant. 'Behalve Roma hebben zich nog geen clubs gemeld.' Hij houdt zich ondanks een aflopend contract echter op de vlakte. 'Het is aan Shakhtar om te beslissen wat het beste is. Een nieuwe uitdaging zou mooi zijn, maar ik blijf misschien nog wel liever in Oekraïne, bij de club waarvan ik hou.' De resterende dagen van de transfermarkt, die op 2 februari sluit, moeten uitwijzen hoeveel die clubliefde écht waard is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.