Transferdagboek 17/01: Zaza, Illarramendi en Hummels

Reacties

In de afgelopen weken kondigde het zich al aan met de nodige geruchten, maar de transfermarkt is nu dan eindelijk open. VI houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 17/01: Zaza, Illarramendi en Hummels

Tottenham Hotspur wil zich maar wat graag versterken met Sassuolo-spits Simone Zaza, maar heeft daarvoor méér nodig dan een akkoord met de Italianen en de speler zelf. The Spurs moeten namelijk ook groen licht van Juventus krijgen, dat de eerste optie heeft op de spits en een indirect belang in hem heeft, weet Sky Italia. Of Juventus bereid is in te stemmen met de deal valt te bezien, want het is geen geheim dat men de frontman in Turijn hoog heeft zitten.

Het blijft in Duitsland onrustig rond Marco Reus en Mats Hummels, die in de belangstelling staan van respectievelijk Bayern München en Manchester United.  In Dortmund raakt men niet in de war van alle speculaties. 'We zijn het onderhand gewend dat er elke transferperiode een grote club met een grote koffer geld op de stoep staat', relativeert directeur Michael Zorc.

Asier Illarramendi is bij Real Madrid enigszins op een zijspoor geraakt. Athletic de Bilbao is volgens Mundo Deportivo van plan de middenvelder op huurbasis binnen te halen. Illarra zou de deal wel zien zitten, want hij wil in de tweede helft vaker aan spelen toekomen. Real-trainer Carlo Ancelotti is minder enthousiast over de transfer, aangezien hij het nog zonder Luka Modric moet stellen. Real nam Illarramendi in 2013 voor 32 miljoen euro over van Real Sociedad.

Doelman Samir Handanovic is niet van plan zijn in 2016 aflopende contract bij Internazionale te verlengen, terwijl spits Mattia Destro (foto boven) ontevreden is over zijn reserverol bij AS Roma. Beide clubs zijn daarom in gesprek getreden over een ruildeal, melden Italiaanse media. Inter heeft net Norberto Neto van Fiorentina namelijk al een opvolger van Handanovic op het oog. Destro is geen onbekende in Milaan, want hij werd opgeleid door Inter.

De kans wordt steeds groter dat Mohamed Salah nog deze transferperiode vertrekt bij Chelsea. De 22-jarige vleugelaanvaller kwam een jaar geleden voor veertien miljoen euro over van FC Basel, maar komt zelden aan de bak. Nu heeft ook AS Roma zich gemeld voor Salah, die ook in de belangstelling staat van Besiktas, Hamburger SV en Napoli.

Ze zitten bij Aston Villa in hun maag met Fabian Delph en Ron Vlaar, die beiden een aflopende verbintenis hebben. Alleen deze winter kan er nog een transfersom geïncasseerd worden, maar de club uit Birmingham wil het duo niet kwijt. Vooral Delph, die wordt gevolgd door Liverpool en Tottenham Hotspur, is dit seizoen erg belangrijk. Villa overweegt nu om de middenvelder een miljonenaanbieding te doen.

Ook al is hij al zeven maanden uit de roulatie door een zware knieblessure, Aras Özbiliz heeft over belangstelling niet te klagen. Besiktas zou de aanvaller, die in de periode 1998-12 speelde voor Ajax, graag overnemen van Spartak Moskou. Die club betaalde in de zomer van 2013 nog tien miljoen euro voor Özbiliz aan Kuban Krasnodar.

José Mourinho gaf vrijdag nog aan dat hij geen transfers verwacht in januari, maar verschillende Spaanse media melden dat Chelsea zich graag naast Raphaël Varane wil versterken met nog een speler die onder de Portugees werkten bij Real Madrid: Jesé. De Londense topclub heeft naar verluidt bijna vijftig miljoen euro over voor het talentvolle duo.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.