Transferdagboek 16/01: Schürrle, Varane, Eto'o en Reus

Reacties

In de afgelopen weken kondigde het zich al aan met de nodige geruchten, maar de transfermarkt is nu dan eindelijk open. VI houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 16/01: Schürrle, Varane, Eto'o en Reus

Marco Reus was de afgelopen dagen al een onderwerp van gesprek aan de transfertafel, met de speculaties over een akkoord met Real Madrid over een contract met een netto-jaarsalaris van zeven miljoen euro. Niets van waar, was het antwoord uit Dortmund. Maar er duikt nu een ander verhaal op, met Stamford Bridge als bestemming.

Borussia Dortmund heeft namelijk interesse in André Schürrle, en andersom heeft Chelsea belangstelling voor Reus. Een ruil met bijbetaling is misschien niet de eerste optie, maar goede contacten over Schürrle kunnen leiden tot meer…

In tegenstelling tot Reus is een transfer van Schürrle deze maand een reële optie. De Duitse international staat op de verkooplijst van Chelsea, zodat met de opbrengsten (20 miljoen euro) manager José Mourinho zijn slag kan slaan bij Real Madrid. Want de Portugese manager wil, zo lezen we in Engelse media, graag Raphaël Varane halen. De Franse international heet de ideale opvolger te zijn van de 34-jarige John Terry, die het einde van zijn carrière ziet naderen.

Na een half jaar bij Everton staat Samuel Eto'o (foto) aan de vooravond van een terugkeer in de Serie A. Een lucratiever bod van het Braziliaanse Santos heeft de 33-jarige Kameroener niet op andere gedachten gebracht, Sampdoria is en blijft het. Maandag ondergaat hij in Genoa de medische keuring, zo wordt gemeld in Italië. En dan kan ook de handtekening worden gezet onder het contract tot medio 2017, met ook een functie voor na zijn actieve carrière. Want er zou namelijk afgesproken zijn dat Eto'o bij Sampdoria een rol als directeur krijgt.

Manchester United versterkte zich nog niet deze transferperiode, maar mogelijk komt hier verandering in. Volgens verschillende Engelse media zit manager Louis van Gaal vrijdag om tafel met algemeen directeur Ed Woodward. Inzet is dan het transferbudget dat de club deze winter én komende zomer te besteden heeft. Van Gaal zou bijna tweehonderd miljoen euro mogen uitgeven. Eerste prioriteit is een nieuwe rechtsback, waarbij de club zich richt op Nathaniel Clyne (Southampton) en Seamus Coleman (Everton).

Maar dan moet United ook wat spelers lozen. Wilfried Zaha bijvoorbeeld. De 22-jarige vleugelaanvaller speelt op dit moment op huurbasis voor Crystal Palace, waarvan hij in de zomer van 2013 werd overgenomen. Tottenham Hotspur zou Zaha, die twee keer uitkwam voor het nationale elftal van Engeland, graag willen overnemen.

Daarbij vertrekt Radamel Falcao komende zomer ook weer uit Manchester. De spits wordt op dit moment gehuurd van AS Monaco en United kan de Colombiaan na dit seizoen definitief overnemen, maar Van Gaal heeft weinig vertrouwen in Falcao. Juventus en AS Roma worden al genoemd als nieuwe bestemming voor de ex-aanvaller van River Plate, FC Porto en Atlético Madrid.

Overigens zal United ook spoedig om de tafel gaan met Tyler Blackett en Paddy McNair, die beiden dit seizoen onder Van Gaal debuteerden. De verdedigers beschikken over een aflopende verbintenis, waardoor zij nu al mogen onderhandelen met andere Europese clubs over een transfervrij vertrek komende zomer.

Het is duidelijk dat Sampdoria zich offensief wil versterken en daarbij hoog inzet. Nadat de club uit Genua zich al had versterkt met toptalent Joaquín Correa, werden ook Antonio Cassano en Samuel Eto'o in verband gebracht met een transfer. Maar ook Alexandre Pato is in beeld. De nog maar 25-jarige aanvaller was in het verleden succesvol bij AC Milan, maar speelt inmiddels weer in zijn geboorteland Brazilië.

We sluiten deze rubriek vandaag af met Stanislav Manolev, die na een half jaar al mag vertrekken bij Dinamo Moskou. De 29-jarige rechtsback uit Bulgarije werd afgelopen zomer overgenomen van Kuban Krasnodar, maar heeft onvoldoende indruk gemaakt in de Russische hoofdstad. Manolev speelde eerder in de periode 2009-14 bij PSV, waar hij vooral bij de supporters een geliefde speler was.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.