Transferdagboek 18/01: Pogba, Tévez, Destro en Bale

Reacties

De winterse transferperiode is in volle gang. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 18/01: Pogba, Tévez, Destro en Bale

We besluiten het transferdagboek van zondag de achttiende met een flink Italiaans tintje. Beppe Marotta, algemeen directeur van Juventus, heeft immers erkend dat het goed mogelijk is dat Paul Pogba (21) in de toekomst onhoudbaar zal blijken. De Franse middenvelder wordt beter en beter en zijn eigen zaakwaarnemer Mino Raiola zinspeelde al op een vertrek en noemde ook het bedrag dat de beresterke middenvelder volgens hem waard is: de lieve som van honderd miljoen euro. 'Het is onze intentie om onze beste spelers te behouden, maar wij kunnen niet concurreren met de salarissen die elders worden betaald. Contact met PSG over Pogba? Nee, daar is geen sprake van', zo antwoordde Marotta op vragen over een mogelijk vertrek van Pogba.

Zelf ging Pogba ook in op zijn situatie en dan vooral het door zijn belangenbehartiger genoemde bedrag. 'Momenteel ben ik nul euro waard als ik niet iedere keer op het veld alles geef', luidde de zienswijze van de Fransman, die nog een contract heeft tot medio 2019.

Paul Pogba en Carlos Tévez schudden elkaar de hand; ze zijn de hoofdrolspelers in de zondagse editie van het transferdagboek.
Paul Pogba en Carlos Tévez schudden elkaar de hand; ze zijn de hoofdrolspelers in de zondagse editie van het transferdagboek.

Vanuit Nederlands perspectief waren overige teksten van Marotta ook interessant. Hij zei bij Sky Sport Italia immers ook: 'Er is geen noodzaak voor aankopen in januari. We zijn gewend ons team in de zomer op sterkte te brengen. Natuurlijk zullen we, als er zich een goede optie aandient, daar gebruik van maken. Maar nu zie ik dat soort opties  niet', aldus de directeur van Juventus, dat tot voor kort stelselmatig met Wesley Sneijder in verband werd gebracht. Uit de woorden van Marotta kan dus worden opgemaakt dat de komst van de Nederlander alleen nog een optie is als de vraagprijs van Galatasaray flink zakt.

Nog is het met de ontwikkelingen vanuit Turijn niet gedaan. Sebastian Giovinco (27) beschikt immers over een aflopende verbintenis en zou in de zomer naar Toronto FC verkassen. Marotta kon dat nog niet bevestigen. 'Wij zijn daar nog niet van op de hoogte.'

Waar de directeur wel van weet, is de situatie van Carlos Tévez (30). De Argentijnse spits van Juventus kondigde onlangs aan zijn tot medio 2016 lopende verbintenis niet te gaan verlengen. Daarop werd hij direct met een terugkeer naar zijn vaderland en Boca Juniors in verband gebracht. Toch hield de spits de deur voor een langer verblijf bij Juventus vanavond ook nog op een kiertje. 'Ik wil niemand voorliegen en ga daarom nu geen vijfjarig contract tekenen. Of ik nog van gedachten kan veranderen? Ja, ik voel me thuis bij Juventus. Ik heb nog geen beslissingen over mijn toekomst genomen. Ik heb alleen maar gezegd dat Boca Juniors een optie is, maar nu nog niet', aldus de aanvaller in gesprek met Sky Sport Italia.

Mattia Destro (links), binnenkort de nieuwe aanwinst van Arsenal?
Mattia Destro (links), binnenkort de nieuwe aanwinst van Arsenal?

Wie mogelijk ook voor een vertrek uit Italië staat, is Mattia Destro. De spits van AS Roma komt in zijn ogen niet aan genoeg speelminuten en zou willen verkassen. De vermeende belangstelling van clubs als AC Milan, Liverpool en Tottenham Hotspur is niet nieuw. Die van Arsenal wel. De Londenaren zouden de Italiaan voor zo'n twintig miljoen naar de Premier League kunnen halen. Na zijn goal van zaterdag tegen Palermo (1-1) hulde Destro zich nog in nevelen over zijn toekomst. 'Of dit mijn laatste goal voor Roma was? Dat weet ik niet', aldus de aanvaller, die nog vastligt tot medio 2017.

Van Italië, nu door naar Portugal. Daar zal Miralem Sulejmani hoogstwaarschijnlijk vertrekken bij Benfica, waar hij zijn belofte net als bij Ajax nooit heeft kunnen inlossen. PAOK Saloniki en AEK Athene zouden de voormalige aanvaller van Partizan Belgrado en SC Heerenveen volgens Servische media wel van zijn uitzichtloze situatie willen verlossen. De Serviër heeft nu nog een contract tot medio 2018.

Raphaël Varane zal in ieder geval geen transfer maken deze winter. In de Spaanse pers heeft hij gereageerd op de vermeende belangstelling van Chelsea en Bayern München. 'Ik ben voor honderd procent toegewijd aan Real Madrid', vertelde de 21-jarige Fransman, die nog een contract tot 2020 heeft.

Mohamed Salah (22) is een andere speler die misschien wel een transfer wil maken, maar dat niet mag. Althans, Chelsea-manager José Mourinho wil de vorig jaar van FC Basel overgenomen Egyptenaar niet kwijt. 'Ik heb een krappe selectie en heb al mijn spelers nodig', zo luidde de uitleg van de Portugees. AS Roma en Besiktas zouden wel oren hebben naar de komst van Salah, maar krijgen dus voorlopig nul op rekest.

De kranten in Engeland staan zondag ook weer vol met transfergeruchten rond het Manchester United van manager Louis van Gaal. De kapitaalkrachtige club heeft een flink budget tot zijn beschikking om aankopen te doen en dus wordt er druk gespeculeerd over mogelijke aanwinsten.

Gareth Bale is een van de spelers die veelvuldig in verband wordt gebracht met United. De Sunday People schrijft dat United een bod van ruim honderd miljoen euro heeft voorbereid op de 25-jarige aanvaller van Real Madrid en dat ook David de Gea bij de transfer betrokken gaat worden. Volgens de Daily Star is dat onzin en gaat Madrid proberen De Gea te strikken zonder Bale daarbij te betrekken.

Daarnaast is United, als we de Daily Telegraph mogen geloven, met AS Monaco in onderhandeling over Radamel Falcao. De Colombiaanse spits wordt momenteel gehuurd, met een optie tot koop van circa 55 miljoen euro. Gezien de tegenvallende prestaties van Falcao wil Van Gaal niet langer de hoofdprijs voor hem betalen en dus wordt getracht hem over te nemen voor een lagere transfersom. Mocht dat mislukken, dan staan Arsenal, Liverpool en Manchester City in de rij om hem over te nemen, aldus de Sunday Times.

Deze transferperiode maken Mats Hummels en Kevin Strootman in ieder geval niet de overstap naar Manchester, meldt de Sunday Mirror. United wil namelijk wachten tot de zomer met het zoeken van toenadering tot de verdediger van Borussia Dortmund en de middenvelder van AS Roma.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.